Wasted Dreams

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera

Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Kiedy opuszczam lokalizacje 1 (zaraz po rozbiciu statku) na północ od jeziora:

Image

To wyskakuje taki błąd:

Image
EVERY LIFE HAS A STORY...EVERY STORY HAS AN ENDING...
User avatar
Sebiu Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 138
Joined: 07 Aug 2010, 22:45
Last Visit: 16 May 2018, 12:51
Online: 8d 31m 37s
Location: Łódź, Zduńska Wola
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

hmm, dziwne, ja juz jestem dalej niz "lokalizazcja 1" i nie mialem jeszcze takiego bledu.
niestety jestem tylko betatestem stad nie wiem w czym problem ;) w kazdym badz razie u mnie jeszcze sie cos takiego nie pojawilo. ciekawe co na to "czerwoni" ?
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 23 Aug 2019, 17:27
Online: 1523d 18m 39s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Ja żeby nie było sporo czasu temu, bo jak wiecie jest to dawno przygotowana gra - grałem podpatrując nieco
longplaya - solucje na YouTube. Zapisałem grę w momencie przed aresztowaniem w bazie. I wprawdzie grając
z hdfa i chodząc po lokalizacji w pobliżu lasu i wody oraz statku nie miałem guru ani razu. Może Antek, już na
etapie zexeczania coś podmienił, a może jest to wina specyficznego środowiska na ktorym odpalono exek, ale
wedlug mnie nie buć żadnych guru. Jednak Antek wypowie się pewnie bardziej szczegółowo, bo ja póki co ową
grę "odłozyłem na półkę" i mam zamiat spróbować ją przejść dalej samodzielnie, ale i to pewnie za jakiś czas.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Z EXEkiem wszystko wydaje się być w porządku.
Błąd wskazuje jak widać, na problem z załadowaniem plików gry - może źle się przy odpaleniu exek rozpakował do pamięci?
Pamiętaj, że na dysku systemowym musisz mieć tak z 300 MB wolnego miejsca conajmniej :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:46
Online: 322d 22h 26m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Ok spróbuję się temu przyjrzeć ponownie :) Odpiszę potem czy problem znikł
EVERY LIFE HAS A STORY...EVERY STORY HAS AN ENDING...
User avatar
Sebiu Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 138
Joined: 07 Aug 2010, 22:45
Last Visit: 16 May 2018, 12:51
Online: 8d 31m 37s
Location: Łódź, Zduńska Wola
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Ich habe kajne takie blenden :P a giereczke kiedys przelazlem tlumaczac i poprawiajac w trakcie jej przechodzenia angielska solucje ^^ a co do exeka to smiga elegancko. Moze po prostu masz za malo ramu w kompie? Wkoncu exek spory jest z ta gra i komp musi go jakos przelknac. Przy 4gb to pikus ale moze masz 512mb? ;o
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Wtedy rzeczywiście scorp exek może mu nie zadziałać prawidłowo
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:46
Online: 322d 22h 26m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

No wlasnie o tym mowie zeby napisal chociaz jaka ma konfiguracje bo chyba trzeba zbadac jakie sa minimalne wymagania sprzetowe do odpalenia exeka skoro takie akcje sie dzieja. Ja jeszcze sprobuje na starszym sprzecie co ma niecaly 1gb ramu odpalic i zobacze czy taki blad wywali.
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

gra dosowa to mozna zastosowacc snoopdos/snopium do znalezienia bledu.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 448
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 21:24
Online: 41d 13h 1m 47s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Akurat tak sie sklada ze ta gra nie dziala pod czystym dosem i bez srodowiska Workbencha jej bys na amidze nie odpalil ;o
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

scorpeus: czyżby "Wasted Dreams" działalo bez systemu tylko pod WinUAE?
Praktycznie wszystkie hdfy jakie robie, dzialają bez Workbencha i czasami
tylko jakaś gra jest marudna, bo trzeba dorzucić jakieś library, ale rzadko.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

No tak ale chodzilo mi o to ze na Amidze bez systemu operacyjnego tego nie odpalisz
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Możliwe, ale to dziwne, bo testowałem pod prawdziwą emulacją Amigi i działało ok. Fakt, że na swojej
Amidze 1200 z dodatkowymi 4 MB tego nie przetestuje, bo potrzeba dla tej gry chyba lepszej maszyny.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Chodzilo mi glownie o to ze ta gra zostala wydana na cd a dos czysty bez Workbencha jakos cd nie obsluzy. W PC to co innego ale nie w Amisi.
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Rozumiem, ale po zgraniu z CD podejrzewam, że można ją uruchomić z pod CLI tak jak na WinUAE.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Chodzilo mi glownie o to ze ta gra zostala wydana na cd a dos czysty bez Workbencha jakos cd nie obsluzy. W PC to co innego ale nie w Amisi.

Czy na pewno?
Uruchamiasz komputer w CLI, wpisujesz:
mount cd0:
i juz mam podmontowany CDROM.
Oczywiscie systemowa partycja/dysk musi posiadac wszystko wymagane pliki
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 448
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 21:24
Online: 41d 13h 1m 47s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

No a jak nie masz dysku z zainstalowanym workbenchem tylko masz golutka amige z cd romem to ciekawe gdzie te pliki niezbedne wczytasz ?? I co odpalisz wtedy ta gre z CLI ??
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Jak to nie wiesz jak?
Wszystko umieszczasz na dyskietce startowej.
A bez problemu zmiesci sie steownik do CD/DVD, obslugi dysków/dyskietek FAT, do Mediatora (gfx, msx, net) i wiele innych.
A do odpalenia Workbecha wystarczy jedna komenda LOADWB.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 448
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 21:24
Online: 41d 13h 1m 47s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Tak czy inaczej wiecej zachodu niz to warte :P
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Wasted Dreams

Post IP: rejestrowane!

Czy ja wiem, czy niewarte zachodu, ja pod WinUAE przygotowalem sobie
olesio_sys.adf, na ktory wrzuciłem Workbencha, do niego MagicMenu jak
rownież ToolsDaemon, edytor tekstowy (JanoEditor), filemanager NTP co
wy wyglądzie i użyciu przypomina dosowego NC z PC, do tego HDToolBox,
a także XCopyPro. Całość dopełniają sterowniki do karty CF z PCMCIA, do
tego wiersz polecen Shell wzbogacony o KingCON, co pozwala uzupełniać
nazwy plików, ścieżek oraz poleceń. A stworzyłem coś takiego i wgrałem
na dwie dyskietki zabezpieczająć je przed zapisem, po to aby w razie jak
coś stalo by się z dyskiem twardym w mojej Amidze 1200 - to sprobować
ją reanimować. Chociaż można oczywiście rozkręcić obudowę i włożyć po
zakupie nową kartę CF jako dysk, ktorą można przygotować pod WinUAE
jednak wolałem mieć takie coś na wszelki wypadek. Całość nie była zbyt
trudna w stworzeniu: kilka plików z Aminetu, od WB 3.1 i z Classic WB.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Błędy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests