Polski

Co na oparzenie z natychmiastową ulgą?

Nasze porady zdrowotne (i produktów)
xandra Dziś, dzięki moim wspaniałym umiejętnościom manualnym udało mi się poparzyć wrzątkiem dłoń. Naturalnie od razu pod zimną wodę, ale dalej piecze jak cholera. Posmarowałam zalecaną w takich wypadkach maścią Alantan Plus. Ulga przyszła na kilka minut. Kit myślę sobie skoczę po jakiś żel chłodzący, za ponad 20 zeta nabyłam drogą kupna maść TermCool. Ulga - znów na kilka minut. Pogooglałam trochę i ktoś polecał SudoCrem, który co prawda jest na odparzenia pieluszkowe itd, ale GENIALNIE sprawdził się w moim przypadku. W ciągu kilku minut cały ból zniknął, nie sądziłam, że to możliwe, ale przekonałam się o tym - nomen omen - na własnej skórze. Nawet gdy dotykam poparzonych miejsc praktycznie nie czuję bólu. Podzielcie się tą wiedzą ze znajomymi. I nie, to nie reklama sponsorowana, tylko sprawdzony sposób. Koszt takiej maści w wersji 60g to mniej więcej tyle samo co wcześniej wymienionych, ale efekt jest RE WE LA CYJ NY! Gorąco (haha) polecam! Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/domowa-apteczka/oparzenie-natychmiastowa-ulga-t7750.html
2023-02-08T18:16:49+01:00
Dziś, dzięki moim wspaniałym umiejętnościom manualnym udało mi się poparzyć wrzątkiem dłoń. Naturalnie od razu pod zimną wodę, ale dalej piecze jak cholera. Posmarowałam zalecaną w takich wypadkach maścią Alantan Plus. Ulga przyszła na kilka minut. Kit myślę sobie skoczę po jakiś żel chłodzący, za ponad 20 zeta nabyłam drogą kupna maść TermCool. Ulga - znów na kilka minut. Pogooglałam trochę i ktoś polecał SudoCrem, który co prawda jest na odparzenia pieluszkowe itd, ale GENIALNIE sprawdził się w moim przypadku. W ciągu kilku minut cały ból zniknął, nie sądziłam, że to możliwe, ale przekonałam się o tym - nomen omen - na własnej skórze. Nawet gdy dotykam poparzonych miejsc praktycznie nie czuję bólu. Podzielcie się tą wiedzą ze znajomymi. I nie, to nie reklama sponsorowana, tylko sprawdzony sposób. Koszt takiej maści w wersji 60g to mniej więcej tyle samo co wcześniej wymienionych, ale efekt jest RE WE LA CYJ NY! Gorąco (haha) polecam!

2023-02-08T18:51:51+01:00

Re: Co na oparzenie z natychmiastową ulgą?

Ja kupowałem kiedyś ALTACET - to taki żel na stłuczenia i oparzenia, jest bardzo zimny w dotyku i zasycha na skórze tworząc taką cieniutką ochronną warstwę.

ALTACET.jpg

2023-02-08T19:23:14+01:00

Działa też przeciwbólowo?

2023-02-08T20:28:55+01:00

xandra wrote:Działa też przeciwbólowo?

Można tak powiedzieć, wychładza miejsce obrzęku / oparzenia przez co łagodzi ból, a potem wysycha i tworzy taką przezroczystą osłonkę. Jest bardzo tani, mi pomagał kiedyś po treningach :-)

2023-02-08T22:13:27+01:00

ALTACET musi być w lodówce, żeby był zimny.

Ja osobiście polecam ALOES w żelu (płynie) warunek musi być z lodówki, wtedy pomaga na wszelkie oparzenia. Sprawdzone w Egipcie. :mrgreen:

2023-02-08T23:32:14+01:00

Elmek13 wrote:ALTACET musi być w lodówce, żeby był zimny.

Tak oczywiście, zapomniałem o tym wspomnieć. :-)

2023-02-09T11:24:30+01:00

Warto rozważyć założenie subforum "Domowa apteczka" - w której by można się dzielić podobnymi wątkami? :tuptup1:

2023-02-09T14:52:39+01:00

Anthrox wrote:Warto rozważyć założenie subforum "Domowa apteczka" - w której by można się dzielić podobnymi wątkami? :tuptup1:

Jestem na tak, tylko ostrzegam za wczasu potencjalnych internetowych znachorów przed zakładaniem idiotycznych tematów pokroju: jajko wyleczy raka itp. że nie zagrzeją tu takie bzdury miejsca zbyt długo.

Return to Domowa apteczka