Zupełnie przypadkowo kiedyś na Amidze mi się trafiła a przyciągnęła mnie na długo. Więc miło poprosim o exeka dla tej pozycji RekkimaruPage 1 of 11https://forum.thecompany.pl/exe-dzial-prosb/clystron-t756.htmlhttps://forum.thecompany.pl/exe-dzial-prosb/clystron-t756.html
Niestety póki co musisz pograć w nią w wersji dyskietkowej. O ile się to Tobie uda pod WinUAE, bo próbowalem różnych konfiguracji i gra się i tak zawiesiła po wybraniu start game oraz pokazaniu jakiegoś kosmicznego pojazdu. Z hdfa mimo masy kombinacji nie ruszy, z dyskietek wiadomo idzie dosć, a nawet powiedzial bym bardoz wolno i to na kicku 2.0 na ktorym chociaż pokazuje się menu, pod konfiguracją Amigi 600, ale tylko z dyskietki, Przydał by się z pewnością slave WHDLoad, ale czy ktoś posiada oryigalny obraz dyskietki z tą grą to nie mam pojęcia. Ja się poddałem po godzinnej, a nawet ponadgodzinnej kombinacji, bo większośc czasu, zajmuje wyświetlanie creditsów, ktore nie umiem, bo się chyba nie da - pominąć. Może jeszcze Antek coś zdziała, ale wątpie. Jak mu się uda to pewnie wyda to w exe ;/
@JetSetWilly: z nazwy pliku wnioskuję, że to na pewno nie jest oryginał, a z taką samą wersją męczyłem się ja i pewnie Anthrox i on działa źle, a żeby prosić o wydanie slave'a WHDLoad, przydało by się wysłać oryginał.
Odpaliłem swoją wersję w winuae pod konfiguracją OCS , 512kb chip i slow na kicku 1.3 ,czyli podobna konfiguracja na jakiej kiedyś grałem w tą grę i wszystko chodzi ok
No bo widocznie to gierka pisana bardziej pod A500 dlatego sa z nia problemy na lepszych configach pamietam ze na swojej A1200 mialem problem z dobrym dzialaniem gry Rubicon a na A500 i A600 dzialala bez wiekszych oporow.
Problem pojawia się, gdy rozpocznę grę - postacią nie mogę ruszyć za cholerę na konfigu Amigi 500 - a skoro na "oryginalnej" Amidze mi nie działa, to nie zadziała poprawnie i w EXEku - chyba, że po spatchowaniu.
Gra zostanie wydana w exeku, jeżeli ktoś mi powie w jaki sposób steruje postacią podczas gry. Creditsy omija się wciskając co jakiś czas lewy przycisk myszy - w końcu zaskoczy. Potem wybieramy nową grę i tutaj pytanie - jak zmusić postać do ruchu? Wypróbowałem wiele metod i nie chce działać.