Propozycje tytułów do kolejnych wydań EXEkowych. Poczytaj najpierw przyklejony temat! Dostęp do działu: MINIMUM 10 postów
19 posts
• Page 1 of 1
pietras1981Przeglądałem forum i nie znalazłem tej gierki w propozycjach. Kiedyś dawno temu było demko na płytach ACS w które namiętnie grałem. Gracz kieruje robotem o ile dobrze pamiętam i była do tego część pseudo-symulacyjna
Myślę że, starsi gracze kojarzą niestety nie mam dostępu do pełnej wersji :( Jeśli ktoś posiada ją w swoich zbiorach to proszę o wstawkę w celu zrobienia EXEca
Pozdrawiampietras1981Page 1 of 11https://forum.thecompany.pl/exe-dzial-prosb/uropa-t499.htmlhttps://forum.thecompany.pl/exe-dzial-prosb/uropa-t499.html
Przeglądałem forum i nie znalazłem tej gierki w propozycjach. Kiedyś dawno temu było demko na płytach ACS w które namiętnie grałem. Gracz kieruje robotem o ile dobrze pamiętam i była do tego część pseudo-symulacyjna
Myślę że, starsi gracze kojarzą niestety nie mam dostępu do pełnej wersji :( Jeśli ktoś posiada ją w swoich zbiorach to proszę o wstawkę w celu zrobienia EXEca
Już pobieram z wiadomego ftpa wersję Amiga CD. Jak się wszystko uda, to przygotuję hdf i wyślę Anthroxowi celem wydania w exe, na ktory należy będzie nieco poczekać.
Wiesz co nie mam pojęcia, w grę z podanego przez Ciebie linka nie grałem ale całkiem możliwe. Nie wykluczone też ze to zbieżność tytułów. Ale kompilacja, jak najbardziej jestem za
jak już wspomniałem nie mam pojęcia czy to prequel, ale jedno jest pewne, pociupać zawsze można szczególnie dlatego że, nie ma już takich gier jak kiedyś
Jeśli chcecie wydać tą grę w .exe to najlepiej wersje shareware (jest na Aminet CD 17, ponoć jest też na Amiga Computer Studio CD 02-99) gdyż nie ma ona błędów i można ją ukończyć bez używania cheatów, niestety nie umiem jej odpalić na winuae, wersja CD wydana przez vulcan software jest obugowana...
Z tego co widze na internecie to nie, wogóle to udało mi się odpalić wersje shareware tej gry na winuae, ale tylko po przytrzymaniu 2 przycisków myszy przy starcie systemu, możecie wydać obydwie wersje tej gry to by było wogóle super.
Właśnie ukończyłem tą grę bez żadnych cheatów, wersja shareware działa w 100% tylko nie udało mi się uratować jednego więźnia na poziomie 4.
Też bym się chętnie dowiedział o co chodzi. Zauważyłem, że gry na aminecie często są określane jako shareware, a praktycznie okazują się wersjami, które nie zostały pocięte i nie trzeba za nie płacić jak w przypadku "shareware" jakie znamy z PC
Uropa 2 w pierwszej kolejności została wydana jako shareware, a potem vulcan zrobił z niej grę komercyjną, jak ją przechodziłem to pamiętam ze miałem wszystkie misje bodajże 11. A z tego co czytałem na internecie to wersja komercyjna ma tyle samo. Shareware to nie wersja demo, tylko po prostu starsza wersja - z hol - "V1.x/2.x were released as shareware in 1996.", ze strony twórcy - "Uropa2 features. 10 Gigantic, Strategy Based Missions", i właśnie tyle misji było w wersji shareware, ostatnia misja jest ukryta z tego co pamiętam.
czyli wychodzi że wersja shareware nie dość że jest wersją pełną to jeszcze pozbawianą błędów
taka ciekawostka że na Aminecie leżą dwie aktualizacje do Uropy2 od vulcana, dodane w tym roku. Czyli już w ogóle nie kumam, vulcan wydaje komercyjną wersje sharewarowej gry, i wydaje patcha do wersji darmowej