Polski

Amigowa muzyka

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
SARTAM Jakiś czas temu dorwałem się do stronki amigaremix.com. W skrócie; są tam bardzo udane remixy muzy amigowej jak i dem.
Jakoby, że pisze w dziale PROPOZYCJE proponuję by można było pobierać (obok EXEka) także przeróbki z waszej strony albo link bezposednio do pliku.
Co reszta na to??? :hmm:
Page 1 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/amigowa-muzyka-t266.html
2010-07-16T11:32:32+01:00
Jakiś czas temu dorwałem się do stronki amigaremix.com. W skrócie; są tam bardzo udane remixy muzy amigowej jak i dem.
Jakoby, że pisze w dziale PROPOZYCJE proponuję by można było pobierać (obok EXEka) także przeróbki z waszej strony albo link bezposednio do pliku.
Co reszta na to??? :hmm:

2010-07-16T11:46:17+01:00

Re: Amigowa muzyka

Pomyśleć można to nic nie kosztuje. :mrgreen: Ciekawe czy się przyjmie. :mysli:

2010-07-16T11:55:40+01:00

Hmmmmm, a jak to niby miałoby wyglądać ?

2010-07-16T12:08:20+01:00

MP3 :D

2010-07-16T16:32:42+01:00

Dokładnie, format to .mypyczy :)
Ja wyobrażam sobie to tak, że w dziale EXEki na stronie głownej thecompany.pl jakaś dodatkowa tabelka/kolumna np. muzyka alternatywna lub Remix'y. Dalej klik i otwiera się spis najlepsiejsich (pytanie wg kogo?). No i jak klik w dany tytuł to nie tyle przekierowanie na stronkę amigaremix.com tylko bezpośredni download.
Na stronie nie ma nic napisane o tego typu wykorzystywaniu. Także pomyśleć można.

Pobrałem już kilkaset utworów i muszę stwierdzić, że:
- jeżeli ktoś jest fanem danego tytułu to przyjmie jakieś 80% utworów,
- jeżeli ktoś np nie grał nigdy w Shadow of the Beast (w ogóle jest ktoś taki :)), przez co nie słyszał ani jednego utworu to spodoba mu się jakieś 30% tego co oferują kompozytorzy,
- oczywiście zdarzają się kompletne Crapy.

Dla jasności poadam iż na tej właśnie stronie nie jest oferowany tylko jeden remix. Przeykład: Ben e factor, ma wiele fajnych utworów......
Albo nie..... Lepszym przykładem będzie Turrican. Więc remixów jest w cholerę+4. Często 20 utworów tego samego oryginału. No ale co się dziwić skoro utwór z tej gry The Great Bath bodajże z drugiej części jest BOSKI. Przeto ma bardzo dużo remix'uf. Są naprawdę świetne.

2010-07-16T16:57:32+01:00

Powiem tak - jak EXEki już ruszą i już ich trochę będzie przeprowadzimy ankietę czy takie coś wprowadzać.
I wtedy na podstawie "ochów i achów" będzie można zdecydować, czy warto iść w tym kierunku.
Na razie planujemy oprócz gier exekowych wydawać na głównej również demka... - więc trzeba odpowiedni dział stworzyć na bazie gier - ale to akurat nie będzie aż tak bardzo problematyczne :)

2010-07-18T11:23:36+01:00

Nie za dużo roboty z tym będzie?

2010-07-18T14:48:11+01:00

Ososbiście uważam że nie ma sensu ani kredensu.
Po co? Przecież jak sam zauważyłeś, jest AmigaRemix, a oprócz tego jest OCRemix, jest Remix64, jest SlayRadio, jest Modules.pl, jest Amiga Music MP3 Archive, jest Exotica (tak, wiem że nie wszystkie traktują tylko o remixach amigowej muzyki) ... są wreszcie płyty CD Chrisa Huelsbacka z remixami czy innych artystów na torrentach ;)

Rozumiem gdyby nie było skąd to ściągnąć czy transfer był marny... ale tylko po to żeby było tu oprócz tego że jest tam? ;)
Może kiedy już WSZYSTKIE amigowe gry zostaną zEXEkowane?... :-E

2010-07-19T11:28:33+01:00

Zgadzam się z Tobą Shoonay. Tylko chyba zostałem źle zrozumiany. Nie chcę by na tym serwerku były utwory\pliki. Chciałbym by powstały linki, tylko o to mi chodzi. O ułatwienie życia i wzbogacenie strony.
rispekt...

2010-07-19T13:40:16+01:00

Ok, ale nadal podlinkowywanie tego wszystkiego to kupa roboty i zmarnowanego czasu i dokładnie to samo każdy osiągnie wchodząc na te strony samemu. ;)

2010-07-19T16:17:11+01:00

Pasuję :)
;-(

2010-07-19T20:41:34+01:00

Ja jak mówiłem pozostaję neutralny - jeszcze raz podkreślam - będą się ludzie upominać jak Lepper ( ]:-> ) dostaną to czego chcą. OK, wracam, aby wreszcie wydać pierwsze 4 oficjalne exeki...

2010-08-01T10:06:06+01:00

Wiem, że ni mam jeszcze wymaganej ilości postów, aby składać propozycję, ale chciałem tylko zapytać czy istnieje możliwość pojawienia się EXEka programu Protracker ??

2010-08-01T11:07:56+01:00

Ja myslałem o kompletnej kompilacji wszystkich ProTrackerów, + może nawet digiboostery czy inne sonixy :-E
Tylko nie wiedziałem jak Ant na to zareaguje i ciągle zapominałem mu o tym powiedzieć... :dry:

2010-08-01T11:57:55+01:00

Chyba nie ma sensu. Można bybyło używać tylko sampli i modułów z exeka. A tego na pewno za dużo by nie było.

2010-08-01T14:30:19+01:00

Czemu? Przecie spokojnie można by dać ProTrackerom dostępn "na zewnątrz" do plików pieca (jak to jest normalnie w WinUAE ;)), a najlepiej jakiś specjalny katalog DATA obok EXEka do którego użytkownik mógłby zapisywać/wrzucać swoją twórczość i nie pogubić się w tych wszystkich partycjach/katalogach.

2010-08-01T17:10:36+01:00

Shimaru73 wrote:Wiem, że ni mam jeszcze wymaganej ilości postów, aby składać propozycję, ale chciałem tylko zapytać czy istnieje możliwość pojawienia się EXEka programu Protracker ??

Jestem jak najbardziej za !! Tylko faktycznie będzie to miało sens gdy będzie furtka na zewnątrz EXE'ka.
Hej, Wy tam na górze, pomyślcie porządnie nad tym !! !! !!

2010-08-01T22:11:11+01:00

SARTAM wrote:
Shimaru73 wrote:Wiem, że ni mam jeszcze wymaganej ilości postów, aby składać propozycję, ale chciałem tylko zapytać czy istnieje możliwość pojawienia się EXEka programu Protracker ??

Jestem jak najbardziej za !! Tylko faktycznie będzie to miało sens gdy będzie furtka na zewnątrz EXE'ka.
Hej, Wy tam na górze, pomyślcie porządnie nad tym !! !! !!

Też z chęcią był zobaczył exeki użytkowe

aż nabrałem chętki na deluxe paint 4 aga ;>

2010-08-01T22:25:35+01:00

JetSetWilly wrote:aż nabrałem chętki na deluxe paint 4 aga ;>
True. Mega-kompilacja co lepszych (wszystkich? :-E ) programów graficznych również by się przydała, wszystkie Deluxe Painty, Personal Paint, i inne tam Brillianty czy co tam jeszcze wyszło - Digital Illusions się fajnie bawiłem chociaż to już tylko służyło do dodawania bajeranckich efektów na obrazki. Ech, jak się moją biedną 600tkę męczyło... coś pięknego ;)

2010-08-03T10:21:47+01:00

Furtke moge spokojnie dac na np. C:\Temp

Tylko strona nastawiona jest na gry/dema. Moze do strefy zrzutu wrzucic?
Mozna pogadac - szansa jest zawsze, a pomysl nawet fajny :)

Return to Inne sprawy