Polski

Czy na Amidze były tylko gry? ;) .exe z workbench

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
Pancio mi na widok WB staje ;) Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/czy-tylko-amidze-byly-gry-t395.html
2010-08-23T23:14:40+01:00

Re: Czy na Amidze były tylko gry? ;) .exe z workbench

mi na widok WB staje ;)

2010-08-23T23:29:44+01:00

Pancio wrote:mi na widok WB staje ;)

ale dziecko japiące się na widok gta4 trudno byłoby przestawić na Lotusa lub z prince of persia na Super Froga.
a tak to - nie mam nic na kompie i nie da się zainstalować GTA :D problem z głowy i to w jakim stylu ;)

2011-03-17T22:25:03+01:00

Zgadzam się z RoniWorls, że zrobienie takiej kompilacji mija się z celem. Ja tam wolę używać gotowych partycji z takimi systemami bądź zrobić swój własny system. Z takimi exekami byłoby więcej problemów niż udogodnień i korzyści.

2011-03-18T21:55:27+01:00

Tylko poprawka - podkreślam, że wiele z punktów Roniego nie ma mają już racji bytu.
Akurat w przypadku Workbencha wszystko by się zapisywało, a dyski C, D CD-Romy itd - mógłbym spokojnie dodać do obsługi w exeku - co za tym idzie pliki tworzyłyby się NATYWNIE.

Jednak z sensownością tego zgadzam się.
Po co robić exeka czytającego mody, jak lepiej użyć DeliPlayer Pro tudzież AIMP 3 ?

2011-11-28T16:20:11+01:00

W sumie to jest sens robienia Workbench / Appetizer exe?

Pamiętam ,że jak mialem workbencha, to nawet nie wiedziałem do czego służy, żadnych gier tam nie było :-E

2014-10-09T15:35:01+01:00

Jest mały sens... Nawet gdyby dać okrojoną podstawową wersję, bez wsparcia dla napędów itd w formie exe'ca... Gimbaza mogła by zobaczyć jak wyglądał system operacyjny który się nie wieszał co 5 minut :haha:

2014-10-09T18:13:53+01:00

Amiga wieszała się częściej niż mój obecny blaszak. I to zarówno w grach jak i w Workbenchu więc... ;>

2014-10-20T10:32:24+01:00

Można machnąć takiego okrojonego WB z kiolkoma grami i jakimś użytkiem zikonkowanymi na pulpicie :D
np.
(Deluxe Galaga, Rick Dangerous, File Master, Deluxe Paint, Dungeon Master, Mortal Kombat 2)

Myślę, że to byłby bardzo popularny exec i pewnie często updejtowany :D

2014-10-20T11:43:52+01:00

Eh :-E ,po co tracić czas na tego typu eksperty? Takie rzeczy już są. Lepiej skupić się na grach i prawdziwych rzekach :-E Na które wszyscy z niecierpliwością czekamy :-)

2014-10-20T16:21:14+01:00

Na razie odświeżyłem The Blues Brothers - dzisiaj może wyjść.
Niestety exec idealnie nie działa, ale updejt można zrobić w przyszłości.

Co do Workbencha - już nie wpadajmy w skrajność...
Jak ktoś jest tak zaawansowany, że umie poruszać się w Workbenchu, to sam myślę, że będzie w stanie podmontować partycję z ClassicWB - my ew. moglibyśmy udostępnić pre-instalowany ClassicWB, bo wiadomo, że to co jest w internecie wymaga jeszcze dyskietek instalacyjnych Workbencha, które znajdziemy w TOSEC.

Co tutaj jest do zrobienia niby?
1. Włączenie WinUAE
2. W QuickStart wybranie: UAE Expanded Machine
3. Podmontowanie partycji z ClassicWB

Co tutaj moglibyśmy MY zaoferować?
Poza tym, aby działały niektóre gry musielibyśmy do exeka dorzucić obrazy kickstartu do Devs/Kickstart - i ktoś bardziej obyty bez problemu je sobie zgra, zwłaszcza jak pulpit będzie podmontowany - a nawet gdyby nie był, to Demonic.Cob nie jest szyfrowany, więc wystarczy dopisanie 1 linijki...

2014-10-20T17:39:39+01:00

Mam dwie amigi z zainstalowanym i ładnie skonfigowanym WB i masą gier :)
W emulatory się nie bawię bo nie muszę i nie chce mi się :)

Nie zmienia to faktu, że exekiem z takim WB jaki wyżej opisałem bym nie wzgardził.
Wręcz przeciwnie :) Pobawiłbym się nim :)

2014-10-21T15:14:04+01:00

i przypadkiem byś sobie C:\ sformatował :-E

2014-10-21T18:28:42+01:00

Anthrox wrote:i przypadkiem byś sobie C:\ sformatował :-E

Chyba Ty! :D

Return to Inne sprawy