Polski

Nowy dział na forum

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
ccwrc Mr. Anthrox,

Idea jest taka...

Jak wiesz wprowadziłeś zasadę minimum 10 postów zanim uniżony sługa będzie mógł pisać do swojego bożka po prośbie (o grę).

Można to spożytkować; nowy dział na forum "recenzje gier". A w nim gierojki, które kiedyś zrobiły na graczu kolosalne wrażenie - i opis tegoż. Co było wyjątkowego? Dlaczego chce się to powtórzyć? Jakieś Tips & Tricks
+ screeny, może link do lonplaya, itp.

Zasady działu: jeden temat, jedna gra. Żadna pozycja nie może się powtórzyć, jeśli była to można się podpiąć i dodać własną opinię.
Tytuł tematu: pełna nazwa gry / (łamane na) kategoria.

Bardzo dużo było kiedyś nieznanych perełek, które z różnych względów nie były zbyt popularne - może zdołają się wybić teraz :-E

Jakieś sugestie? Pisać wszyscy zaraz!
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/nowy-dzial-forum-t334.html
2010-08-10T19:17:04+01:00
Mr. Anthrox,

Idea jest taka...

Jak wiesz wprowadziłeś zasadę minimum 10 postów zanim uniżony sługa będzie mógł pisać do swojego bożka po prośbie (o grę).

Można to spożytkować; nowy dział na forum "recenzje gier". A w nim gierojki, które kiedyś zrobiły na graczu kolosalne wrażenie - i opis tegoż. Co było wyjątkowego? Dlaczego chce się to powtórzyć? Jakieś Tips & Tricks
+ screeny, może link do lonplaya, itp.

Zasady działu: jeden temat, jedna gra. Żadna pozycja nie może się powtórzyć, jeśli była to można się podpiąć i dodać własną opinię.
Tytuł tematu: pełna nazwa gry / (łamane na) kategoria.

Bardzo dużo było kiedyś nieznanych perełek, które z różnych względów nie były zbyt popularne - może zdołają się wybić teraz :-E

Jakieś sugestie? Pisać wszyscy zaraz!

2010-08-10T19:25:40+01:00

Re: Nowy dział na forum

Jak pomysł zostanie dopracowany - w sensie jak dokladnie ma sie nazywac dzial to czemu nie. Przenoszę do sugestii innych w PL ;)

Propozycja działu:

Manuskrypty gier
Solucje, tipsy, recenzje

i jeden temat = 1 gra - chociaż musiałaby być zasada że post rozpoczynający temat musiałby być albo recenzją albo po napisaniu np. tipsa już byłby zakaz pisania recenzji, bo zrobiłby sie smietnik jakby było 10 recenzji tej samej gry :/

2010-08-10T19:36:29+01:00

JetSetWilly chodzi ci o taki dział jak encyklopedia gie amigowych coś podobnego co gry-online mają , przykład http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2327 :-)

2010-08-10T20:06:27+01:00

kalinka wrote:JetSetWilly chodzi ci o taki dział jak encyklopedia gie amigowych coś podobnego co gry-online mają , przykład http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2327 :-)

oj, nie do końca, nie chodzi mi o kolejny śmietnik :hmm:

gierki, które zrobiły szczególne wrażenie z jakiegoś tam powodu, np;

dyna blaster - niby nic szczególnego, gra raczej nudna i nieciekawa, grafika taka sobie, natomiast tryb multi... czyste szaleństwo :-E
na 2-3 lub 4 graczy (tak, jest to możliwe) wszyscy, przeciwko wszystkim, jeszcze przy piwku - miodzio. Do tego nie są potrzebne żadne umiejętności, mogą popykać i młodsze i starsze osoby.

Jak pomysł mi się wykluje (daję sobie ze 2 tygodnie) to napiszę coś więcej.

2010-08-10T20:11:36+01:00

hmmm, to ja juz od razu widze nowy dzial na glownej, solucje tudziez recenzje... sam nie wiem, tipsy kody pierdoły do danego tytulu gry. w kazdym bylaby solucja jak przejsc, ew filmik albo cos, no nie wiem. trza dopracowac
pomysl fajny

2010-08-10T20:43:38+01:00

Można by było zrobić np. Recenzja gry , poradnik , kody i link do stron jak przejść grę .

2010-08-10T21:01:43+01:00

Moim zdaniem powinno być tak

Dział główny " KOMPENDIUM WIEDZY" i do tego podkategorie

Tips & Trick

Solucje

Filmy Pomocnicze

A i żeby nie robić śmietnika wstawiamy takie pomoce do których już są wydane Exeki

2010-08-10T21:05:01+01:00

dobre by to było :-)

2010-08-10T21:13:16+01:00

RoniWorlds wrote:Tips & Trick
Solucje
Filmy Pomocnicze

uch... nie o to chodziło :mur:
dział perełek / dział opadoszczęk / dział wyjątków / najlepsze z nieznanych - czyli: wyjątki. Tak żeby to było coś innego niż wszędzie.
jak się do końca skrystalizuje to postaram się opisać to językiem (?) forum. Muszę chyba przestać pić żeby to zrobić i ta myśl mnie przeraża !!

2010-08-10T21:20:31+01:00

A już kumam oto ci biega że np wybieramy grę " The Settlers"

i piszemy. Grę kupiłem aby zagrać sobie w jakąś nowa kategorię na Amigę bo takiej gry jescze nie było.

Po włączeniu pokazało się piękne intro itd.....

NIe miałem takiej jeszcze gry i co mnie w niej zainteresowało i wymieniamy dlaczego jest taka a nie inna i co mnie przykuło do tej gry na tak długo........

Coś w tym stylu ??

2010-08-10T21:27:39+01:00

RoniWorlds wrote:Po włączeniu pokazało się piękne intro itd.....
NIe miałem takiej jeszcze gry i co mnie w niej zainteresowało i wymieniamy dlaczego jest taka a nie inna i co mnie przykuło do tej gry na tak długo........
Coś w tym stylu ??

właśnie, właśnie, jakoś idzie. Też jesteś uzależniony od kawy?

2010-08-10T21:30:14+01:00

No dobra może to i dobry pomysł inny niż na innych forach plus jakieś unikatowe screeny i filmiki.

2010-08-10T21:32:05+01:00

JetSetWilly wrote:właśnie, właśnie, jakoś idzie. Też jesteś uzależniony od kawy?

To że ty pijesz więcej kawy ode mnie to ty zaczynasz tylko stworzymy kategorie samą KOMPENDIUM WIEDZY

a pod kategorią będzie tytuł danej gry.

2010-08-10T21:43:27+01:00

RoniWorlds wrote:To że ty pijesz więcej kawy ode mnie to ty zaczynasz tylko stworzymy kategorie samą KOMPENDIUM WIEDZY
a pod kategorią będzie tytuł danej gry.

...? :smutny1:

to mój 10 post, więc postaram się zrobić mini-opis i wstać go jako prośbę o grę. Myślę, że będzie ok.

2010-08-10T22:16:18+01:00

JetSetWilly jeżeli dobrze kombinuje to chcesz aby powstał dział o "białych krukach" amigi ?
i chcesz żeby tam dodawano te recenzje tychże ?

2010-08-10T22:53:16+01:00

RoniWorlds wrote:Moim zdaniem powinno być tak

Dział główny " KOMPENDIUM WIEDZY" i do tego podkategorie

Tips & Trick

Solucje

Filmy Pomocnicze

A i żeby nie robić śmietnika wstawiamy takie pomoce do których już są wydane Exeki

Właśnie o takie " KOMPENDIUM WIEDZY" mi chodzi .

2010-08-11T00:24:39+01:00

roki76 wrote:JetSetWilly jeżeli dobrze kombinuje to chcesz aby powstał dział o "białych krukach" amigi ?
i chcesz żeby tam dodawano te recenzje tychże ?

ja.

Amigowe perełki/białe kruki

jest wiele gier sherware/public domain, które przeszły bez echa mimo, że miały "to coś", także komercyjne, ale wydane w późniejszym okresie, wtedy, kiedy Ami odchodziła już powoli w zapomnienie, albo te, które miały wymagania sprzętowe nie pozwalające się nimi cieszyć przez zwykłych użytkowników - zostały zapomniane. takiego działu nie ma ŻADNE amigowe forum.

Założę się, że z tego forum nikt nie słyszał np. o "roll or die"

http://bitworld.bitfellas.org/demo.php?id=1223

jak słyszę o kolejnych kompendiach to :mad:

2010-08-11T09:15:35+01:00

może być... wyrażam swoją zgodę. :haha:

2010-08-11T22:06:19+01:00

Ciężko było przebrnąć przez Wasze posty ale zdecydowanie zrozumiałem koncepcję Pana JetSetWilly.
Mega dobry pomysł. Ale błagam by się nie zrobił śmietnik. Bo widzę, że temat bardzo śliski i nie do końca będzie zrozumiały. Dlaczego?? Albowiem perełką czy też rarytasem (białe kruki ??) dla jednego może być The Settlers a dla drugiego np. wspomniany "Roll or Die" lub "Ski or Die".
Także raz jeszcze Was proszę - DOPRACUJCIE TO BY NIE BYŁO BAŁAGANU !! !! !!

JetSetWilly <- to Twój pomysł więc to Ty zgarniesz łomot lub laur :-E

2010-11-05T10:13:57+01:00

A co wy na to zeby sie jakos zorganizowac i zrobic polska konkurencje dla tego kolesia: http://cinemassacre.com/ ?? Takiego angry amiga game nerda :P Czyli recki video z jajem gier amigowych zamieszczane tutaj na stronce. Bylaby wtedy szansa na wieksza ogladalnosc strony i znalezienie sponsorow tudziez mozliwosc utrzymywania strony z reklam. Wiem ze reklamy sa wkurzajace no ale skoro maja one dawac jakis pozytek dla strony to czemu nie ?? A pomysl z takimi video recenzjami chodzi mi od dawna po glowie tylko nie moge sie z kumplami zorganizowac nigdy by chociaz jakis filmik probny zmontowac :/ Co wy na to ??

Return to Inne sprawy