Polski

Organizowanie turniejów

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
Autostopowicz Witam

myślę że dobrym pomysłem jest organizowanie turniejów w których brali by udział tylko i wyłącznie zalogowani użytkownicy co zwiększyło by zainteresowanie stroną i zachęciło większość do logowania się z biegiem czasu mozna też zainteresować graczy np: jakimiś nagrodami związanymi z Amigą oczywiście przykładowo np: koszulka z logiem jakiejś gry możliwości może być wiele a gracze z pewnością będą zainteresowani :-)
Page 1 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/organizowanie-turniejow-t575.html
2010-09-22T23:25:46+01:00
Witam

myślę że dobrym pomysłem jest organizowanie turniejów w których brali by udział tylko i wyłącznie zalogowani użytkownicy co zwiększyło by zainteresowanie stroną i zachęciło większość do logowania się z biegiem czasu mozna też zainteresować graczy np: jakimiś nagrodami związanymi z Amigą oczywiście przykładowo np: koszulka z logiem jakiejś gry możliwości może być wiele a gracze z pewnością będą zainteresowani :-)

2010-09-22T23:45:54+01:00

Re: Organizowanie turniejów

pomysl interesujacy
napisz jednak jak twoim zdaniem powinno to wygladac w praktyce ?

2010-09-23T02:04:04+01:00

Zrobić ranking graczy ten kto chce brać udział w danym turnieju zgłasza sie w odpowiednim miejscu wyznaczonym na forum i oczywiście kwalifikacje żeby nie było lekko ci co je przejdą zostaną łącznie ze swoim wynikiem zapisani w tabeli turniejowej która będzie umieszczona na stronie głównej wraz z datą i godziną turnieju która będzie ustalona przez zespół tworzący stronę ;) i przykladowo 10 najlepszych wyników przechodzi do turnieju jeśli ktoś się nie zgłosi automatycznie odpada i już mamy mniej graczy a więc większe szanse na wygraną maja pozostali tylko teraz trzeba rozważyć jak grać w parach czy osobno ciekawym motywem była by gra w parach losowo dobierać graczy zrobić dzień losowania i wyników kto z kim będzie grał ewentualnie pojedyńcze zmagania w rankingu na ilość punktów a turnieje organizować raz na jakiś czas i wyznaczać daty kiedy odbędzie sie następny turniej np dzisiaj mieliśmy Mortal Kombat to automatycznie ta gra odpada w następnym turnieju i żeby było ciekawe gra jaka będzie turniejową niech będzie po części tajemnicą dopiero np dzien lub dwa przed turniejem gracze się dowiedzą w czym będą brali udział a zwycięzca będzie umieszczony na stronie głównej wraz ze swoim wynikiem który uzyskał mniej więcej taka mam wizję jeśli komuś pomysł się podoba to temat jest do dalszej dyskusji :mrgreen:

2010-09-23T07:37:07+01:00

Autostopowicz skoro już do nas trafiłeś... Wpadnij, też stopem do działu... Przywitań. :roll: A swoją drogą pomysł ciekawy...zobaczymy jak będzie w praktyce.

2010-09-23T12:12:51+01:00

Ciężko było ale udało się złapać stopa do działu przywitań :-) ciesze się że pomysł się podoba i oby w praktyce się sprawdził :hee: AMIGA CHALLENGE! :roll:

2010-09-23T13:44:30+01:00

Ciężko niestety o dobry turniej, skoro nie jest rozwijany projekt kaillery na WinUAE...
Wtedy moglibyśmy grać online.
A tak pozostałoby na pewno Mame Plus Plus - wyśmienicie na nim kaillera działa.

Co do samego pomysłu - dział rekordy już jest - co do nagród - trzeba by z Ronim pogadać jak mu idzie z koszulkami i reszta z naszym logiem :-)

2010-09-23T13:55:58+01:00

Motyw online nieźle by się sprawdził no ale cóż czas pokaże może coś się ruszy i będzie możliwość :-)

2010-09-23T21:46:34+01:00

Ale przeciez jest chyba mozlwosc grania po sieci na istniejacych exekach co? Chyba ze sie myle to poprawcie bo mi sie zdaje ze opcja online jest i daloby rade. A co do winuae z kaillera to jest cos takiego w wersji WIP. Gdzies na jakims forum czytalem ze sobie goscie grali w Lotusa i Rodlanda po sieci. A pomysl popieram, fajnie by bylo chodzic po miescie z koszulka z amisiowa giera a malo kto by wiedzial ocb i sie by ludzie zainteresowali :P Ze co? Ze Amiga zyje? I takie tam :D

2010-09-23T22:09:59+01:00

Sam właśnie nie wiem trzeba pogrzebać w necie i może coś sie znajdzie jak by to ruszyło to miazga systemu normalnie :haha: a co do koszulek to fakt człowiek w tłumie czułby się wyróżniony :-)

2010-09-23T22:32:37+01:00

scorpeus wrote:Ale przeciez jest chyba mozlwosc grania po sieci na istniejacych exekach co?
Nie.
EXEki bazują na w miarę najnowszej wersji WinUAE, a WinUAE nie ma opcji sieciowych.
Kaillera natomiast, mimo że nierozwijana od daaaaaaaaaaaaaawna (bazuje na którejś pradawnej wersji WinUAE 0.x_cośtam) umożliwia grę po sieci w ogrom tytułów, głównie te "na 2 dżoje".

Chcesz opcje gry po siecie w WinUAE (a co za tym idzie w EXEkach)? Napastuj Toniego W. na EAB.

Także nie napalajcie się tak panowie, na ten czas jest to możliwe tylko na własną rękę i odpalenie Kaillerowej wersji WinUAE, z tego co się orientuję EXEki nie dorobią się tego jeżeli nie będzie takowej opcji w najnowszym WinUAE i taka jest oficjalna polityka TheCompany.

2010-09-23T22:38:08+01:00

Dorobić, możemy dorobić - ale dajcie source jak Kaillera jest dodana z Wipa...
Istnieje wtedy możliwość, że bez łaski T.W. sami zaimpletujemy kaillerę w WinUAE.
Pamiętaj shoonay, że my jescze modyfikujemy engine - więc co z tego, że czytasz 1.6.1 jak wgrywam poprawki z 2.2 :-)

2010-09-23T22:51:01+01:00

Anthrox wrote:Pamiętaj shoonay, że my jescze modyfikujemy engine - więc co z tego, że czytasz 1.6.1 jak wgrywam poprawki z 2.2 :-)
Pamiętam. Przecież napisałem "w miarę najnowszej" ;)

2010-09-23T23:02:59+01:00

Czyli teoretycznie byłaby możliwość ?? jeśli tak to warto poczekać :-) na dalszy przebieg sytuacji

2010-09-24T20:51:52+01:00

wynalazlem cos takiego, i niby dziala ale nie probowalem bo nie wiem jak. hehe. moze ktoremus z was sie uda

http://www.ultimateamiga.co.uk/index.ph ... 236.0.html

2010-09-24T21:05:02+01:00

Też nie chce mi się sprawdzać, ale to też podobno działa ;)

http://eab.abime.net/showthread.php?t=53602

Nie do końca się orientuję jak, ale zdaje się że korzysta to z serwerów Hamachi (zamiast Kaillery?) przez co szybkość i stabilność gry jest podobno znacznie lepsza.

2010-09-24T21:17:12+01:00

shoonay to wlasnie to o czym mowie ;) tylko ze ja wkleilem oficjalna stronke projektu amiga online.
i to naprawde ponoc dziala, jednak pozostawiam ta kwestie bardziej wykwalifikowanym ludziom, najlepiej tym co sa zaznaczeni na czerwono na forum ;)

poprawka, wlasnie znalazlem ponoc oficjalne forum, hehe
http://amigaonline.forumactif.net/

2010-09-24T21:35:36+01:00

Ano właśnie, czyli to z mojego linku ;)
Bo wiem że to pewien francuz parę miesięcy temu na wszystkich chyba angielskojęzycznych forach amigowych reklamował.

2010-09-24T21:37:58+01:00

zauwazylem ze ty tam ostanio mowiles cos po francusku "bon żur" etc ;) moze uda ci sie ogarnac to forum ? hehe

2010-09-24T21:40:34+01:00

LOL, tja, i jeszcze "wulewukuszeawekmła" znam ale żadne z tych chyba się nie przyda :-E

Ale może TO pomoże? ;)

2010-09-24T21:46:52+01:00

no "wulewukuszeawekmła" napewno pomaga w niektorych sprawach ;) ale nie wiem czy pomoze na tym forum.
chociaz kto wie jakie poglady ma tamtejszy administrator. hehe. i oby byla to kobieta (no chyba ze lubisz pikanterie)

Return to Inne sprawy