Polski

Sensible World of Soccer - aktualizacje składów

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
Shoonay Skąd pomysł że nie grałem na oryginalnym WHD? Page 2 of 4 4 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/sensible-world-soccer-aktualizacje-adow-t883.html
2011-02-07T21:08:17+01:00

Re: Sensible World of Soccer - aktualizacje składów

Skąd pomysł że nie grałem na oryginalnym WHD?

2011-02-07T23:17:43+01:00

Anthrox: ja sprawdziłem w wersji WHDLoad, pod Classic WB oraz WinUAE. Zagralem dwa mecze friendly Legiom WaWa przeciwko slunskowi breslau.
Na początku szlo fatalnie, bo dawno nie gralem w SWOSa to raz, a poza tym na taktyce 4-5-1 nie da się grać, jak się czlowiek już do 4-4-2 w wielu
meczach online oraz offline z kompem i nie tylko - przyzwyczaił. Także potwierdzam wszystko po spakowaniu ponownie do RNC działa jak trzeba.

2011-02-07T23:30:53+01:00

Shoonay wrote:Skąd pomysł że nie grałem na oryginalnym WHD?

Taki żarcik, doktor - zawsze jak cos nie działa - Ekipa WHD pierwsze co zapyta: a oryginał jest ?
Wiem, że masz legalny klucz

2011-02-08T00:46:16+01:00

Akurat do działania SWOSa, na starczym slave, nie byl potrzebnt klucz, a Anthrox trochę przesadza, fakt że Wepl raz po
zgloszenia buga w Dune 2 dotyczącego zapisywania nowych gier aż dokładnie 58 sekund podczas ktorych oglądamy tylko
czaeny ekran, zapytal mnie czy używam cracked key, ale to było raz. Zresztą później autor slave'a sam wydał poprawkę
zawierającę kilka już zapisanych stanów gier, z informacją w ReadMe, że gra podczas zapisu nowego stanu odwoluje się
do systemu tyle razy, że zapis oraz tworzenie nowego stanu gry trwa bardzo dlugo i nic się na to chyba nie da poradzić.
No chyba, że Anthrox tak często zgłaszal bugi pod swoim nickiem i wzbudził tym jakąs podejrzliwość ekipy WHDLoad ;/

2011-02-08T08:57:17+01:00

Tak, tak - wiem olesio...zły plik Ci podałem - ten niespakowany...ale zasadniczo myślę, że sobie poradzisz...co prawda atrybuty są niedostrojone w tym pliku, jednak chodzi o meritum - czy wszystko śmiga...

2011-02-08T19:06:36+01:00

olesio wrote:No chyba, że Anthrox tak często zgłaszal bugi pod swoim nickiem i wzbudził tym jakąs podejrzliwość ekipy WHDLoad ;/

:lol2:

2011-02-08T19:13:12+01:00

ortodox wrote:Tak, tak - wiem olesio...zły plik Ci podałem - ten niespakowany...ale zasadniczo myślę, że sobie poradzisz...co prawda atrybuty są niedostrojone w tym pliku, jednak chodzi o meritum - czy wszystko śmiga...

Tak, na oko wszystko jest ok. A i podejrzewam, że tym edytorem ciężko bylo by udzkodzić jakoś ten plik z danymi.

2011-02-18T22:56:27+01:00

Last Samurai wrote:A ja zamiast zmieniania składów polecam poczytać:

A ja polecam Ci się włączyć do testów,panie BeTa..... ;>

2011-03-12T19:42:27+01:00

a tak wracajac do aktualizacji skladow
byloby zajebiscie miec aktualizacje nie tylko dla polski ale dla calego swiata ;) choc wiem ze to raczej impossible (chociaz nie jstem w temacie wiec moze sie myle).
pisze o tym bo jak wiecie wielkimi krokami nadchodzi premiera TC sensile soccer hu* wie ile in 1 v2.5 i taka aktualizacja bylaby jak znalazl. myslcie panowie albo pocisnijcie mi tu oficjalnie, hehe

2011-03-12T19:44:51+01:00

No póki co - z tego co się orientuje - najaktualniejsza, bo stan na 2008 rok to dla calego świata przygotowane przez Synchronated.

2011-03-12T19:48:11+01:00

olesio wrote:No póki co - z tego co się orientuje - najaktualniejsza, bo stan na 2008 rok to dla calego świata przygotowane przez Synchronated.

... a to raczej nas nie satysfakcjonuje ;)
a moze jest mozliwosc zeby miec te sklady aktualne 2008 plus nasza rodzima lige z aktualizacja 2011. wiecie, jakos to polaczyc czy cos ? hehe
i oczywiscie piszcie czy sie podoba pomysl bo nie wiem czy sie udzielac ;)

2011-03-12T22:36:17+01:00

Wystarczyło by podmienić w podkatalogu DATA jeden plik ze składami dla polskiej ligii przygotowane wcześniej w plikach od Synchonated. Oczywiście dla wersji amigowej należalo by go wcześniej spakować do RNC wspomnianym wcześniej pp.exe.

2011-03-12T23:09:18+01:00

chodzi o to ze dzieki temu moznaby zrobic prawie "aktualna" wersje SS i dodac ja do kompilacji zamiast tej co jest do tej pory (zostawiamy oczywiscie orginalnego "najnowszego" sensibla ;) )

2011-03-13T15:53:48+01:00

Moim zdaniem to bez sensu bo co rok trzeba aktualizowac tak samo jak sens stracilo dla mnie granie w kolejne edycje nba i fify.

2011-03-13T17:09:17+01:00

wolnosc slowa ;)
a moim zdaniem taki update raz do roku do najnowszych skladow to wydaje mi sie blachostka do zrobienia i nie bedzie stanowilo problemu dla czerwonych, a dzieki temu exek bedzie jeszcze bardziej wyjatkowy niz jest.

2011-03-14T13:03:57+01:00

No wyjatkowy to bedzie na pewno ale ja np sie nie interesuje az tak pilka nozna zeby znac sklady wszystkich druzyn i zeby je sledzic. Jak ktos jest maniakiem to dajcie mu edytor czy co tam potrzebne, nie wiem bo sie nie interesowalem, i niech sobie aktualizuje na wlasna reke a czerwoni beda mogli sie zajac bardziej istotnymi rzeczami, czytaj kolejne exeki. Bo mozna bawic sie przeciez tylko jedna gra w nieskonczonosc ale czy ma to sens? Np napieprzanie w ciamper strajka ktorys tam rok albo granie w miliony modow ktore wyszly do half-life albo UT czy do innych gier, ze tak powiem mozna wsiaknac. To samo moim zdaniem sie tyczy sensibla i jego skladow.

2011-03-14T13:14:40+01:00

W dobrze przygotowanym exeku aktualizacja składów przebiega szybko.
Sam widzisz jak nieraz w ciągu 10 minut wrzucam aktualizację do danej gry.
Za to migracja między 2.0, 2.5, 3.0 jest bardziej skomplikowana w przypadku niektórych gier, ale i tutaj widzisz przemy do przodu. Osobiście nadal bardziej skupiam się nad dopieszczaniem gotowych już gier niż na wydawaniu nowych. Żeby były tylko takie aktualizacje jak składy - to byłoby tysiące exeków :mrgreen:

2011-03-14T16:04:14+01:00

Last Samurai wrote:No wyjatkowy to bedzie na pewno ale ja np sie nie interesuje az tak pilka nozna zeby znac sklady wszystkich druzyn i zeby je sledzic...

dziwie sie tobie drogi kolego, skoro cie to nie interesuje itd masz to gdzies etc to dlaczego wogole piszesz w temacie ;) nie powiem ze pilka nozna mnie interesuje bo absolutnie nie, hehe, ale co to ma do rzeczy, mowimy tu o zamilowaniu do danego tytulu, a jako ze nasza firma chce byc jak najbardziej PRO to pomysl z dodaniem nieoficjalnego sensibla do skladanki jest jak najbardziej na miejscu.
jak juz zdazyles uslyszec od prezesa, taka aktualizacja skladu nie zajmie wiecej niz 10 min, sam exek nie wazy duzo i nie bedzie wazyl wiecej po takiej operacji, stad nie widze rowniez problemu w pobraniu sobie go jeszcze raz (nie jest to jakas fifa czy nba live co wazy po 4gb +)
pozdrawiam i szanujmy sie ;)

PS
pamietaj ze my nie myslimy tylko o sobie a o wszystkich. moze nam sie nie podobac jakis tytul itd, moze nam sie nie podobac jakas inna pi***ola, ale ludzie oczekuja tych pierdół tych "zjebanych" naszym zdaniem gier i my im to damy czy ma to sens czy tez nie. nie badzmy samolubni

2011-03-14T16:10:34+01:00

A ja dodam więcej,to może być duży plus dla TC skoro ostatnia aktualizacja składów była bodaj w 2008 roku.Niby pierdoła,a jak może ucieszyć ;)

Return to Inne sprawy