olesio wrote:No póki co - z tego co się orientuje - najaktualniejsza, bo stan na 2008 rok to dla calego świata przygotowane przez Synchronated.
A mi się wydaje, że jest nowsze..
http://www.swos.pl/synchronated/updates.htmlJak byłem w gimnazjum to kuuuupę czasu poświęciłem na edytowanie na własną rękę składów SWOS. Przerobiłem całą Angielską (tak wszystkie dywizje, bo źródeł o składach było dużo), Hiszpańską, Niemiecką, Szkocką, Polską, Portugalską, Holenderską i kilka klubów z innych lig jak np. Rosyjska. Problem w tym, że edycja składów była żmudna i kiedy robi to tylko jedna osoba to nagle okazuje się, że pojawiły się nowe transfery i trzeba aktualizować składy.
Kolejnym problemem był zbyt duży rozmiar plików. Po rozpakowaniu i edycji nie miałem możliwości ich ponownej kompresji. Miałem działającą sprawnie wersję WHDLoad i grałem na twardym dysku. Jednak kumplowi zrobiłem wersję 3 dyskietkową. Działała. Przeszedł wszystkie 20 sezonów na moich składach.
Potem znalazłem ogłoszenie, że jakiś koleś zrobił edytor SWOSa na Amigę. Kupiłem i jest tam możliwość kompresji danych po odczytaniu. Jest całkiem ciekawie zrobiony. Autor jest Polakiem