Polski

Co z solucjami itp do gier ???

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
scorpeus Dzis mnie wzielo na przejrzenie mego segregatora Amisiowego gdzie mam plakaty solucje itp pierdoly jako ze sciagnalem sobie Wasted Dreams. No i mam do wyzej wymienionej tam solucje jak rowniez do wielu innych gier (moge zamiescic liste). Sa to rzeczy ktore trzeba poskanowac wiec wpierw chce zapytac czy mialyby one jakiekolwiek zastosowanie? Gdyz nie kazdy co sciagnie sobie exe przejdzie takie Gobliny czy Wasted Dreamsa lub Kajka i Kokosza.

Oto i lista:

Wasted Dreams - solucja
Napalm - klawiszologia i sposoby na skuteczne przejscie misji
On Escapee - solucja
Flashback - solucja
Darkmere - solucja
Ciemna Strona - solucja
Goblins 3 - solucja
Perihelion - solucja
Rise Of The Robots - ciosy
The Big Red Adventure - solucja
Legends - solucja
Valhalla 2 i 3 - solucja
Fightin' Spirit - ciosy
Shaq Fu - ciosy
Jungle Strike - solucja
Star Trek 25th Anniversary - solucja
Universe - solucja
Trapped - solucja
Oddysey - solucja
Worms - kody i poradnik
Skaut Kwatermaster - solucja
King's Quest 6 - solucja
Roger Hare Raising Havoc - solucja
Hook - solucja
Cedric - solucja
Elfmania - ciosy
Brutal Paws of Fury - ciosy
Shadow Fighter - ciosy
Super Street Fighter 2 Turbo - ciosy

oraz strony z tipsami i trickami do roznych gierek (sporo szwindel zone z ACS :P)
Page 1 of 4 4 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/solucjami-itp-gier-t586.html
2010-09-24T13:30:21+01:00
Dzis mnie wzielo na przejrzenie mego segregatora Amisiowego gdzie mam plakaty solucje itp pierdoly jako ze sciagnalem sobie Wasted Dreams. No i mam do wyzej wymienionej tam solucje jak rowniez do wielu innych gier (moge zamiescic liste). Sa to rzeczy ktore trzeba poskanowac wiec wpierw chce zapytac czy mialyby one jakiekolwiek zastosowanie? Gdyz nie kazdy co sciagnie sobie exe przejdzie takie Gobliny czy Wasted Dreamsa lub Kajka i Kokosza.

Oto i lista:

Wasted Dreams - solucja
Napalm - klawiszologia i sposoby na skuteczne przejscie misji
On Escapee - solucja
Flashback - solucja
Darkmere - solucja
Ciemna Strona - solucja
Goblins 3 - solucja
Perihelion - solucja
Rise Of The Robots - ciosy
The Big Red Adventure - solucja
Legends - solucja
Valhalla 2 i 3 - solucja
Fightin' Spirit - ciosy
Shaq Fu - ciosy
Jungle Strike - solucja
Star Trek 25th Anniversary - solucja
Universe - solucja
Trapped - solucja
Oddysey - solucja
Worms - kody i poradnik
Skaut Kwatermaster - solucja
King's Quest 6 - solucja
Roger Hare Raising Havoc - solucja
Hook - solucja
Cedric - solucja
Elfmania - ciosy
Brutal Paws of Fury - ciosy
Shadow Fighter - ciosy
Super Street Fighter 2 Turbo - ciosy

oraz strony z tipsami i trickami do roznych gierek (sporo szwindel zone z ACS :P)

2010-09-24T14:13:14+01:00

Re: Co z solucjami itp do gier ???

Nie było by łatwiej spisać listę solucji do danych gier z już istniejących skanów magazynów na RetroReaders? Po co kolejny raz skanować...
Przykładowo wspomniany ACS jest skompletowany w 100%, Gry Komputerowe wymienione w innym Twoim temacie z solucją do Big Red Adventure zdaje się że też.
Potem, można by ripnąć pojedyńcze strony z solucją, za pomocą oprogramowania OCR przerobić na zwykły plik tekstowy czy coś...

2010-09-24T15:21:51+01:00

Ty zawsze musisz utrudniac? Wiekszosc solucji jest z pisma Amiga ktorego na pewno nie ma na tym zlomie co mowisz poza tym z tego co widze to jest jakies forum a nie stronka z poskanowanymi pismami. Poza tym solucja do takiego Wasted Dreams to jest tekst tlumaczony przezemnie z angielskiej wersji ktora byla w pliku tekstowym w formacie amigowym. Musialbym odpalic swoja Amige zeby znalezc to jesli nie wywalilem wiec malo realne jako ze stoi nieuzywana juz z 10 lat. Ja chce cos zrobic dla ludzi a ty od razu to negujesz. Czekam na odpowiedz od Anthroxa w tej sprawie.

2010-09-24T15:54:56+01:00

Scorpeus, co Ty pierdzielisz ? Stronka jest OK
I są tam skany, pdf'y co wolisz.
Nie wiem czy było pismo "Amiga" ale może coś z tego:

Capture.PNG

Co do Twojej solucji... O ile jest lepsza od tej zawartej w którymś z pism to jestem za Tobą.

2010-09-24T16:00:30+01:00

scorpeus wrote:Ty zawsze musisz utrudniac? [...] Ja chce cos zrobic dla ludzi a ty od razu to negujesz.
A niby co, gdzie i w jaki sposób ja Ci coś utrudniam czy neguję? Skanuj jak chcesz, proszę bardzo.
Chciałem Ci tylko zwrócić uwagę że to co Ty masz nie jest unikatem na skalę światową, a ogromna większość tego jest już na RetroReaders.

PS: Koniec zabawy, przyznałem Ci ostrzeżenie. Jeśli nie przestaniesz pisać postów w tym tonie, będę je kasował aż nauczysz się pisać po ludzku a w ramach promocji może i jakimś odpoczynkiem nagrodzę. Twój ruch.

2010-09-24T20:33:03+01:00

Jak sie mnie czepiasz to bede pisal posty w takim tonie :/ Co do tego ze moje solucje nie sa unikatami to wiem bo byly w oficjalnej prasie przynajmniej wiekszosc a tego forum z pismami nie ogarniam i ogarniac nie zamierzam. To co chce widziec to albo pliki do sciagniecia przy exekach albo odnosniki do poradnikow itp i o to mi chodzilo a nie o kolejna debilna wojne z shoonayem.

2010-09-24T20:39:59+01:00

a mi sie widza nowe linki w opisie gry (tam gdzie download danego exeka) SOLUCJA, CHEATY i moze OPIS (oczywiscie jak do danej gry beda tylko cheaty to nie bedzie linku solucja itp). tylko kto sie zajmie pisaniem takiego np OPISU do gry. znowu wklejanie czyjejs pracy (skany magazynow itp) bez jego wiedzy to chyba tak nie do konca w porzadku, no ale ja sie nie znam ;). i oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia drugiego jezyka strony jakim jest angielski.
nie mniej jednak pomysl mi sie podoba a to moja propozycja jakby to mialo wygladac. rownie dobrze mozna walnac po prostu temat na forum ale jak dla mnie mija sie to z celem, lepiej zeby cheaty itd byly na glownej.
peace

2010-09-24T20:41:05+01:00

scorpeus wrote:Jak sie mnie czepiasz
Wzkaż mi proszę w jakiż to sposób się Ciebie czepiłem.
Poproszę konkretne słowa które godzą w Twoją godność.
Niniejszym obiecuję je odszczekać i przeprosić przed wszystkimi.
Jeśli natomiast nie zdołasz wskazać słów tych, nie mniej zadowolony będziesz z małego urlopu.
scorpeus wrote:to bede pisal posty w takim tonie :/
Założymy się?
scorpeus wrote:o to mi chodzilo a nie o kolejna debilna wojne z shoonayem.
O czym Ty u licha znowu gadasz?
Ja tylko najspokojniej w świecie zasugerowałem użycie JUŻ GOTOWYCH SKANÓW.
To że Ty to traktujesz jako obraźliwy przytyk i wybuchasz złością to już tylko i wyłącznie Twój problem.

2010-09-25T00:39:08+01:00

W sumie ten warn to zaszczyt dla scorpa - nie wytrzymales shoonay z milosci i mu przyznales.
Tak wątek aby dodawać "załączniki" na stronie z daną grę przewija się - ale o tym pogadamy jak Demonic zrobi już najważniejsze rzeczy jak np. licznik zapobiegający w jakimś stopniu wykop -effect bez blokowania.

Także pomysł podzielam

2010-09-25T01:43:28+01:00

mogę..? Fight vs Fight.... :D :mad: :mad: :mad: :mad:

A tak poza tym kto wygrał...? :mrgreen:

2010-09-25T01:49:54+01:00

Kto sie czubi ten się lubi.... :-E

2010-09-25T06:45:04+01:00

Image
(zdjęcie pochodzi z cieszyńskiego cmentarza który sobie leży zaraz obok budynku ZUS a dzieli ich parking. Ot taka szydercza metafora życia)

2010-09-25T07:21:46+01:00

Ta lubie to jedynie jego avatarka ale nie wypowiedzi kierowane do mnie. Kiedys sie przewijal ten temat fakt tylko ze wtedy pomysl byl moim zdaniem bezsensowny gdyz chodzilo o wstawienie solucji do exeka i przelaczanie sobie widoku miedzy gra a opisem co moim zdaniem jest meczace i niewygodne. Co do wykorzystywania zrodel wbrew zgodzie ich autorow to sadze ze nikt sie nie obrazi gdyz pisma z ktorych pochodza solucje juz dawno nie istnieja poza tym na bank przez taki ACS byly zamieszczane wbrew woli ich pierwotnych autorow bo watpie ze redakcja autorsko napisala swoj opis przejscia do gry. A co do wstawienia linka do strony tudziez hotlinka do zalaczonego pliku to nie wiem w czym problem. Z mojej wiedzy o konstrukcji stron to jest chwila. Anthrox powiedz tylko czy mam zaczac skanowac do jakis pdfow czy nie bo troche tego jest a robic na szybckiego to nie robota :P

-- 25 Wrz 2010, 08:19 --

Po co kolejny raz skanować...
tu masz to swoje biadolenie ktore nazywam czepianiem sie
Potem, można by ripnąć pojedyńcze strony z solucją, za pomocą oprogramowania OCR przerobić na zwykły plik tekstowy czy coś...
a tu kolejny przyklad obalania mojego pomyslu w postaci swojej durnej moim zdaniem sugestii. Ilu ludzi uzywa formatu OCR????????????? Nie lepiej zwykly pdf i nie utrudniac zycia?? W txt tez kaszanka bo sie wszystko ze soba zlewa.

-- 25 Wrz 2010, 08:21 --

A co do moich wypowiedzi chcesz sobie blokowac to sobie blokuj znajde i na to rozwiazanie rozwydrzony kocurze ale ty jakos najwiecej w postach piszesz nie na temat :/ przykladowo zajrzyj sobie w gadke o organizowaniu turniejow po sieci ile tam jest twojego biadolenia nie zwiazanego wogole z tematem i po co to komu? Jak sie wypowiadac to na temat a nie robic blazenade i rozkminiac czy admin fora francuskiego jest panienka i czy sie z nim dogadasz po francusku ktory watpie ze znasz no ludzie kochani.

2010-09-25T07:26:58+01:00

scorpeus wrote:Ilu ludzi uzywa formatu OCR?????????????
ROTFL.
Raczej nikt, bo to nie format pliku. :-E

scorpeus wrote:
Po co kolejny raz skanować...
tu masz to swoje biadolenie ktore nazywam czepianiem sie
Widzisz, a ja to nazywam sugestią która by zwolniła CIEBIE ze skanowania PONOWNIE czegoś co ktoś JUŻ ZESKANOWAŁ.

scorpeus wrote:A co do moich wypowiedzi chcesz sobie blokowac to sobie blokuj znajde i na to rozwiazanie
Powodzenia.

scorpeus wrote:ale ty jakos najwiecej w postach piszesz nie na temat :/
Jest WIELKA różnica, między pisaniem nie_na_temat w ramach normalnej rozmowy na luzie z kimś w przyjacielskiej żartobliwej atmosferze, a wkurzaniem się na posty innej osoby, tylko dlatego że ta ośmieliła się poprawić Twoje liczne błędy lub zasugerować inne rozwiązanie.

2010-09-25T08:01:33+01:00

Cóż, :amen:
:guz:
:lol3:

2010-09-25T08:08:50+01:00

Scorpeus a czy na forum trzeba być sztywnym jak gacie wyprane w krochmalu ? Przecież można pisać będąc w temacie i być jednocześnie na luzie !! Nie Mi oceniać czy zawieszenie Tobie się należy czy też nie,ale może nabierz nieco dystansu do tego co się tu pisze,a nie zaraz wywoływać niepotrzebne nikomu spory w sumie o nic.

2010-09-28T07:27:25+01:00

roki bo jak ja cos napisze to zaraz sie nie podoba i to wysmiewacie itp a jak shoonay napisze to swiete to mi sie nie podoba :/ a tak wogole to watpie ze tam jest wszystko co bym chcial zeskanowac poza tym moze ja chce skanowac? a mi tu zabraniaja o :P nadal tylko nie ma konkretnej odpowiedzi co z tym wkoncu mam zrobic i gdzie wrzucic bo mi juz leza z tydzien na biurku te rzeczy wiec niech ktos szybko odpisze poki mam zapal bo potem znow wsadze w kąt i mi sie nie bedzie chcialo tego ruszac ;o

2010-09-28T08:33:46+01:00

scorpeus wrote:roki bo jak ja cos napisze to zaraz sie nie podoba i to wysmiewacie itp
I nadal Ci nie przyszło do głowy że to może być przez sposób w jaki Ty piszesz posty, tak?
Wszyscy źli tylko Ty jedyny sprawiedliwy najbardziej poszkodowany przez los?
Może nakręć o tym western z niemieckimi indianersami...

Image

scorpeus wrote:a jak shoonay napisze to swiete to mi sie nie podoba :/
Ja nie jestem od podobania, zostałem powołany przez społeczeństwo i samego Wielkiego Antka żeby zrobić tu kurna porządek. :hee:

Image

Prosta rada: Nie rób syfu i pisz na luzie jak WSZYSCY INNI NA FORUM a będzie ok.

scorpeus wrote:a tak wogole to watpie ze tam jest wszystko co bym chcial zeskanowac
Napewno nie ma czasopisma "Amiga", co do tego Cię mogę zapewnić.
A może zamiast "wątpić" sprawdź co tam jest?
Jak chcesz napiszę Ci tutorial z "ogarniania tamtego forum" skoro obsługa taka trudna jest. :haha:

scorpeus wrote:poza tym moze ja chce skanowac?
Było już w historii świata paru takich ludzi, co sobie chcieli coś zrobić więc uważali że im automatycznie wolno, bo skoro oni chcą... :dry:

scorpeus wrote:a mi tu zabraniaja o :P
Kolejny raz powtarzam, bo najwidoczniej wszystkie powyższe posty uciekły Twojej uwadze a w szkole jeszcze nie przerabialiście komunikacji międzyludzkiej.
Nikt Ci nic nie zabrania.
Jeśli nie rozumiesz przyjacielskiej sugestii "Hej stary! A wiesz że to co chcesz zrobić już ktoś dawno temu zrobił i nie musisz tego zrobić bo wystarczy skorzystać z tego i tego?" i zamierzasz odpyskowywać jak 8-letni dzieciak to proszę bardzo, odkrywaj koło na nowo i skanuj. Ale do szuflady, bo na tym forum już Cię nie będzie. ]:->

2010-09-28T08:49:48+01:00

W dawnych czasach, gdy królowała AMIGA a PC dopiero podbijało rynek, na CD w czasopismach ukazywał się program tetepack - były tam rozwiązania i kody dla gier z PC, AMIGA.

2010-09-28T08:55:01+01:00

shoonay znow zaczynasz irytowac i jak ja tu mam pisac na luzie jak mnie wkurzasz? sam robisz z siebie wielka wladze a nie ze ludzie z ciebie robia i to ty sie zachowujesz jak 8 latek ktoremu w podstawowce pani wychowawczyni przyczepila gwiazde szeryfa i kazala sie bawic w zlych i dobrych (i brzydkich w twoim przypadku)

Return to Inne sprawy