Polski

wyświetlanie ostatniego postu.

Inne sprawy niemieszczące się w powyższych działach
norbi Czy jest możliwe na forum, aby po wciśnięciu tematu wątka, przenosiło do ostatniego postu w wątku?
Ostatni, ten na ostatniej podstronie.
Preferuje taki sposób wyświetlania forum. Pierwszy post na pierwszej podstronie, ostatni na ostatniej
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-inne-sprawy/wyswietlanie-ostatniego-postu-t5148.html
2019-06-30T12:46:21+01:00
Czy jest możliwe na forum, aby po wciśnięciu tematu wątka, przenosiło do ostatniego postu w wątku?
Ostatni, ten na ostatniej podstronie.
Preferuje taki sposób wyświetlania forum. Pierwszy post na pierwszej podstronie, ostatni na ostatniej

2019-07-01T20:27:07+01:00

Re: wyświetlanie ostatniego postu.

Image
Wciśnięcie karteczki powoduje skok do ostatniej wiadomości.

2019-07-02T06:42:34+01:00

Tak, wiem o tym.
W przypadku telefonu, nazwa wątku to większy niz karteczka obszar do wciśnięcia.

2019-07-02T18:06:13+01:00

Bardziej mi odpowiada obecna forma.
Prędzej byś mnie namówił, żeby spróbować wymienić obrazek karteczki na nieco większy np. 16x16.
Mi też jest ciężko trafić w karteczkę i zawsze sobie z palca powiększam ten obszar.

2019-07-02T20:22:17+01:00

Karteczki karteczkami, ale na czym polega problem z przechodzeniem do pierwszego nieczytanego postu z listy ostatnich tematów? Bo w innych miejscach forum działa ok.

2020-04-15T02:39:42+01:00

adiq22 wrote:Karteczki karteczkami, ale na czym polega problem z przechodzeniem do pierwszego nieczytanego postu z listy ostatnich tematów? Bo w innych miejscach forum działa ok.

Nadal masz ten problem? U siebie nie widzę usterki.

@norbi - po czasie, ale przychodzę z nowym rozwiązaniem Twojego problemu.
Zarządzaj profilem -> Preferencje forum -> Edytuj opcje wyświetlania
Link bezpośredni: ucp.php?i=prefs&mode=view

I tam zmień "Kierunek wyświetlania postów" na:
Malejąco

Powinno to poprawić Twój komfort (możesz po zmianie klikać nie na karteczkę, a na tytuł tematu).

2020-04-15T21:52:22+01:00

Jak już napisałem na poczatku preferuje ustawienie, aby nowy post był na końcu.
Pozostaje mi tylko wciśnięcie "karteczki" aby wskoczyć w najnowszy post.

2020-04-25T21:00:18+01:00

Dobrze @norbi.
Widzę, że używasz stylu Prosilver. Stworzyłem wyjątek dla Twojego konta i od teraz tytuły podlinkowane są linkiem do ostatniego postu dla Twojego konta. Sprawdź jak działa i czy jesteś zadowolony z efektu.
Gdyby ktoś jeszcze chciał, żebym to dla niego włączył, jest to teraz dobry moment na dopisanie się w tym temacie :)

2020-04-26T00:15:06+01:00

Sprawdziłem. Nie działa na przeglądarce w telefonie.
Ale fajnie że jednak robisz coś w tym kierunku.

2020-04-26T00:19:37+01:00

Spójrz jaki masz link podczepiony pod tytuł, a jaki pod karteczkę -- czy są identyczne?
Sprawdź kilka różnych tematów w ramach testu.
Żeby Cię przenosiło do posta link powinien kończyć się #p0000 gdzie 0000 to numer ID ostatniego postu.

Aaaa, może się nie zrozumieliśmy...
... modyfikację wprowadziłem tylko dla tego fragmentu:
Image

Jeżeli chcesz, żeby zmiana objęła pozostałe miejsca na forum, to muszę dokonać dodatkowych zmian.
Chcesz, żeby zmiana objęła całą stronę główną w całości?
Czy może po wejściu w kategorię też życzyłbyś sobie móc klikać w tytuły tematów?

2020-04-26T21:54:17+01:00

Link jest inny niż link karteczki.
Czyli gdybys miał jednak poświęcić jeszcze trochę czasu dla mnie, to najlepiej gdyby link nazwy postu był taki jak dla karteczki.

2020-04-26T23:59:18+01:00

Image
Czyli to jeszcze chcesz. OK, niebawem wprowadzę zmianę myślę.
Jeszcze jedno, czy Ty czasem wchodzisz w działy np.:
exe-inne-sprawy/

Jeżeli tak, to powiedz czy tematy w środku również chcesz podlinkowane do ostatniego postu -- lepiej zawczasu to zrobić, bo notatki sobie sporządzę, ale takie zmiany najlepiej się wprowadza teraz, gdy głowa jeszcze skupiona jest na tym problemie.

@norbi -- sprawdź, uwzględniłem teraz tytuły z pozostałej części forum.
Jednak nadal po wejściu do działu takiego jak:
exe-inne-sprawy/

tytuły podlinkowane są standardowym linkiem. Gdybyś i to chciał zmienić -- napisz.
Ponadto jeszcze raz podkreślę, że zmiana dotyczy wyłącznie stylu prosilver -- póki jest tylko jeden zainteresowany pozostałych styli nie ruszam.

adiq22 wrote:Karteczki karteczkami, ale na czym polega problem z przechodzeniem do pierwszego nieczytanego postu z listy ostatnich tematów? Bo w innych miejscach forum działa ok.

Ok, teraz zauważyłem defekt. Poprawione.

Return to Inne sprawy