Polski

Beta tester...

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
KFM Nie wiem, czy to właściwe miejsce, ale mniejsza z tym...

Z ciekawości was zapytam, jak to jest z tym "wykonywaniem zawodu" beta-testera? :) Jakie są warunki bycia nim?

Powtórzę tylko to, że pytam wyłącznie z ciekawości, albowiem teoretycznie nie spełniam żadnych warunków (akurat jestem przekonany o tym).

PS. Nie znalazłem tego w forach, bo chyba nie było "poruszane" w takim temacie. A po drugie widać w "downloadzie" gry "Biing!(...)", że dostęp do tego mają wyłącznie właściciele legalnej kopii i beta-testerzy.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/beta-tester-t4152.html
2015-11-10T23:52:01+01:00
Nie wiem, czy to właściwe miejsce, ale mniejsza z tym...

Z ciekawości was zapytam, jak to jest z tym "wykonywaniem zawodu" beta-testera? :) Jakie są warunki bycia nim?

Powtórzę tylko to, że pytam wyłącznie z ciekawości, albowiem teoretycznie nie spełniam żadnych warunków (akurat jestem przekonany o tym).

PS. Nie znalazłem tego w forach, bo chyba nie było "poruszane" w takim temacie. A po drugie widać w "downloadzie" gry "Biing!(...)", że dostęp do tego mają wyłącznie właściciele legalnej kopii i beta-testerzy.

2015-11-11T09:39:02+01:00

Re: Beta tester...

Aktywność na forum TC Po napisaniu 50 postów automagicznie dostajesz dostęp do grupy tzw. SmallBeta. Możesz próbować znaleźć jakieś błędy w grach które są dostępnie już ogólnie i pisać o tym w odpowiednim dziale.
Z samym Biiingiem to już zupełnie inna historia, nienadająca się do publicznego tłumaczenia czemu jest tak a nie inaczej. :)

2015-11-11T13:09:15+01:00

Jeżeli pytasz o beta testera wyłącznie dlatego, aby móc zagrać w Biinga, to wystarczy, że napiszesz tu o tym. Na publicznym forum nikt Ci linka nie wklei, ale może jakiś "niebieski" beta tester się zlituje i Ci na PW wklei do testów -- tylko wtedy nie puszczaj linka dalej.

Taka była umowa dżentelmeńska (bo exeka zrobiliśmy gratis) z właścicielem praw autorskich, ale jednocześnie nie jesteśmy zobligowani do pilnowania, czy link nie krąży pomiędzy użytkownikami TC -- bo niby jak i po co to mamy robić?

Byleby nie odbywało się to na publicznym forum. Post o "chęciach" otrzymania takiego linku myślę, że nikomu nie wadzi.

2015-11-11T23:13:45+01:00

Pytanie dotyczyło ogólnego objaśnienia z pominięciem gry "Biing!", ponieważ to było napisane jako dodatek do postu w formie "post scriptum" :)

Z "ujawnianiem linku" to ja zupełnie nie mam do tego głowy i nie ma z tym żadnej korzyści, bo to nie moja działka i wasza sprawa, ale chętny jestem z pewnością na taką grę, choć nie na siłę :) Dostanę to dostanę, nie dostanę to nie dostanę. :)

2015-11-12T16:25:22+01:00

Ciężkie jest życie bety... Jeśli posiadasz dużą ilość czasu, często zaglądasz na forum, lubisz grzebać w ustawieniach gry, albo po prostu jesteś graczomaniakiem to się nadajesz ;)

2015-11-12T20:12:36+01:00

santa13 wrote:Ciężkie jest życie bety... Jeśli posiadasz dużą ilość czasu, często zaglądasz na forum, lubisz grzebać w ustawieniach gry, albo po prostu jesteś graczomaniakiem to się nadajesz ;)

ekm ekm - to są jedne z warunków do spełnienia, a czy kolega się nadaje to już kwestia osobnej oceny.

2015-11-12T20:49:26+01:00

tauri5 wrote:
santa13 wrote:Ciężkie jest życie bety... Jeśli posiadasz dużą ilość czasu, często zaglądasz na forum, lubisz grzebać w ustawieniach gry, albo po prostu jesteś graczomaniakiem to się nadajesz ;)

ekm ekm - to są jedne z warunków do spełnienia, a czy kolega się nadaje to już kwestia osobnej oceny.

Wiadomo. Nienaganny język i umiejętność składnego pisma też się przydaje.

2015-11-17T17:26:36+01:00

santa13 wrote:Nienaganny język i umiejętność składnego pisma też się przydaje.

Tak, pamiętam beta testera Raxora.

Return to Pytania techniczne