Polski

Cannon Fodder - save

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
cumblood90 Witam, czy mógłbym prosić o dokładne wyjaśnienie jak w poprawny sposób zapisać stan gry w Cannon Fodder? Zrobienie tego w standardowy sposób, tj. przez zapisanie w samej grze nie przynosi efektu, bo nigdy takowy save nie jest widoczny na liście po ponownym włączeniu gry. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/cannon-fodder-save-t3120.html
2013-11-24T22:40:59+01:00
Witam, czy mógłbym prosić o dokładne wyjaśnienie jak w poprawny sposób zapisać stan gry w Cannon Fodder? Zrobienie tego w standardowy sposób, tj. przez zapisanie w samej grze nie przynosi efektu, bo nigdy takowy save nie jest widoczny na liście po ponownym włączeniu gry. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

2013-11-24T22:58:58+01:00

Re: Cannon Fodder - save

Robisz prawidłowo zapis save. Po prostu używasz starej wersji exeka (v2.5), a dopiero v2.6 automatycznie "odświeżają" listę save. W starej wersji na starcie exeka trzeba było koniecznie wcisnąć * na numerycznej.
Niestety, na stronie głównej jest dostępna aktualnie "przestarzała" wersja, więc proponuję używać zapisu pod F12 -> Save Game.

2020-05-19T10:47:13+01:00

podbijam temat.
W cannon fodder nie widac savow po normalnym zapisie w grze. jedyny sposob to f12+save. Chyba ze robie coś źlę to proszę o ukierunkowanie w jaki sposob zapisać stan gry

2020-05-19T16:29:10+01:00

A to nie było meldowane już dawno temu? Wydawało mi się że sam to zgłaszałem.

2020-05-20T20:06:07+01:00

Kolega z 1 postu zapomniał o dziale powitań... ;>

2020-05-20T23:54:08+01:00

Robsonxpl wrote:podbijam temat.
W cannon fodder nie widac savow po normalnym zapisie w grze. jedyny sposob to f12+save. Chyba ze robie coś źlę to proszę o ukierunkowanie w jaki sposob zapisać stan gry

F12 -> Save to jest podstawa.
Wbudowany save... zapisujesz save w grze i następnie powinno wystarczyć naciśnięcie klawisza HOME.
Tylko nie zawsze on działa poprawnie -- wymaga poprawy.
Niestety... w tej chwili nie mam osoby, która by mi pomogła go poprawić.
Miałem kontakt do jednego świetnego programisty, ale póki co kontakt się urwał.

Sugeruję na ten czas używania klawisza / na numerycznej, lub przypisania go sobie pod dowolny klawisz w F12 -> Input.

TAk wygląda przykładowo przypisany / pod klawisz A:
Image

Return to Pytania techniczne