Ponieważ na moim systemie te 2.6 (oprocz Alpha) nie działają:(
czy mozna przywrócić również Exeki 2.5
witam , czy moglibyście dodac rownież exeki w wersjach 2.5 , do wyboru ?
Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5
Z tego co widzę korzystasz z XP. Niech się wypowiedzą ludzie używający tegoż systemu czy też mają problemy.
Tak, też mamy problemy
Dlatego sam nie gram w nic powyżej 2.5. Ale o tym Antyk wie od dawna.
jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?
Przypominam, że v2.5 nie działają na Windows 8.
Na dzień dzisiejszy nie planujemy dalszego rozwoju v2.5 - jedyny rozwój to podniesienie na v2.6. Prowadzenie dwóch oddzielnych linii (v2.5 i v2.6) jest zbyt kosztowne - i czasowo i testowo - pamiętaj, @jfs3, że ktoś takie pozycje musi sprawdzić - a coraz mniej takich osób.
Niemniej v2.6 nadal jest kompatybilne z XP.
Przypominam, że v2.5 nie działają na Windows 8.
Na dzień dzisiejszy nie planujemy dalszego rozwoju v2.5 - jedyny rozwój to podniesienie na v2.6. Prowadzenie dwóch oddzielnych linii (v2.5 i v2.6) jest zbyt kosztowne - i czasowo i testowo - pamiętaj, @jfs3, że ktoś takie pozycje musi sprawdzić - a coraz mniej takich osób.
Niemniej v2.6 nadal jest kompatybilne z XP.
witam ponownie, no jeżeli dałoby się tak ustawić exeki 2.6 , zeby działały
to 2.5 by nie byly potrzebne
Ja w sumie optowałem nie tyle za rozwijaniem 2.5, ale za dodaniem ich po prostu w starej wersji zanim zostały podmienione w linkach na 2.6
Tzn zeby dodać tylko dodadkowy przycisk , link z obecnym exekiem w wersji 2.6 , oraz drugi z starymi 2.5
Takze obojętnie czy będzie projekt 2.6 rozwijany
moznaby zastosować takie rozwiązanie tymczasowe (o ile posiadacie stare exeki gdzies w bazie danych
)
tak mam czarny ekran
to 2.5 by nie byly potrzebne

Ja w sumie optowałem nie tyle za rozwijaniem 2.5, ale za dodaniem ich po prostu w starej wersji zanim zostały podmienione w linkach na 2.6
Tzn zeby dodać tylko dodadkowy przycisk , link z obecnym exekiem w wersji 2.6 , oraz drugi z starymi 2.5
Takze obojętnie czy będzie projekt 2.6 rozwijany
moznaby zastosować takie rozwiązanie tymczasowe (o ile posiadacie stare exeki gdzies w bazie danych

jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?
tak mam czarny ekran

Ja mogę dodać że działam na XP i osobiście odpalałem wszystkie exeki 2.6 pod tym systemem i wszystko chodzi. Kilka tytułów w fazie testów rzeczywiście miało błędy ale Antek wszystko naprawił. Ewentualnych problemów raczej bym szukał u Ciebie w systemie (masz ServicePack3?)
@jfs3 - w takim przypadku widzę takie rozwiązania:
1) Zainstaluj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652CD92A3
2) Sprawdź, czy w katalogu "Moje Dokumenty" istnieje katalog "Amiga Files" - jeżeli tak skasuj go (chociaż po poprawkach jakie wprowadziłem nie powinno być problemów)
1) Zainstaluj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652CD92A3
2) Sprawdź, czy w katalogu "Moje Dokumenty" istnieje katalog "Amiga Files" - jeżeli tak skasuj go (chociaż po poprawkach jakie wprowadziłem nie powinno być problemów)
1)Niestety , ale nie chce sie zainstalować Directx, ponieważ na komputerze wykryto nowszą wersję
2) Nie ma takiego katalogu
Sprawdziłem pierwszy z wierzchu exek 2.6 (Agony ) niestety nadal nie działa
2) Nie ma takiego katalogu
Sprawdziłem pierwszy z wierzchu exek 2.6 (Agony ) niestety nadal nie działa
Podstawowe pytanie: jaki antywirus?
ESET 3.0.699.0
Z ESETem i naszymi exekami ne miałem nigdy problemu. Ale czy przypadkiem wersja 3 nie jest za stara?
a tego nie wiem
a z jakimi antywirami jest problem?
czy jeśli wyłączę antywira z procesów tymczasowo to pomoże?

a z jakimi antywirami jest problem?
czy jeśli wyłączę antywira z procesów tymczasowo to pomoże?
Jeśli się da, to wyłącz tymczasowo ochronę. Lub dodaj exeki do wyjątków. Nie wiem jak to zrobić pod wersją, którą używasz. Gdyż sam korzystam z Eset Smart Security 7.
1. Korzystasz z settings.cfg? Zrób mu lustrację.
2. Usuń folder z problematycznego exeka z "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\TheCompany\"
2. Usuń folder z problematycznego exeka z "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\TheCompany\"
olesio
To nie wina antywirusa chyba, ponieważ wyłączyłem go całkiem z procesów i nadal jest czarny ekran ..
adiq22
1. nie zmieniałem tam nic
2. usunąłem , niestety nie pomogło , nadal zamiast gry jest 'czerńwidzę'
To nie wina antywirusa chyba, ponieważ wyłączyłem go całkiem z procesów i nadal jest czarny ekran ..
adiq22
1. nie zmieniałem tam nic
2. usunąłem , niestety nie pomogło , nadal zamiast gry jest 'czerńwidzę'

To odpal exeka w trybie awaryjnym. Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie. A co do AV wyłączenie go z procesów nie gwarantuje że wszystko będzie działać, wszystko zależy od integracji z systemem. 

To odpal exeka w trybie awaryjnym.
Niestety, w trybie awaryjnym nawet czarny ekran się nie pojawia , brak aktywnosci

Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie
To musiałoby siedzieć od bardzo dawna, bo juz dawno nie korzystam z exekow 2.6
Antywirus nie wykrywa żadnych syfów.
Całkowicie czarny ekran jest - bez muzyki?
Hmmmmmmm, musiałbym na TeamViewer zobaczyć, chociaż znając życie reinstall systemu by Ci pomógł - a mógłbyś sobie zainstalować jakiego Windowsa by NiKKA
Hmmmmmmm, musiałbym na TeamViewer zobaczyć, chociaż znając życie reinstall systemu by Ci pomógł - a mógłbyś sobie zainstalować jakiego Windowsa by NiKKA
bez muzyki?
bez , tylko czarny ekran , w którym jedyne co moge zrobić to właczyć menu z pod F12
Windowsa nowego i formaty to juz ostateczność, wolałbym to załatwić na pokładzie swojego

Jak nie to trudno bede grał na 2.5
Część jescze została choc szkoda bo naprawde fajne gierki są 2.6
np lotus, prince of persia, mortal kombatt i cała masa innych
ps. Paczka z Alien Breed tez mi nie działa pomimo, ze to exek 2.5

czyli ikonka emulatora
W sumie tu wam zapodam nową mysl , być moze to emutalor jest nieskonfigurowany, czy ktoś moglby mi polecić, co by tam mozna skutecznie podłubać , zeby ruszyło

We plan to continue upradging v2.5.