Polski

Demka na głównej

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Anthrox Napiszcie co powinna zawierać plandeka z demami i najlepiej z jakiej strony mam czerpać informacje o danym demie.

Na pewno rok produkcji, która grupa go zrobiła - coś jeszcze? ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/demka-glownej-t1014.html
2011-03-24T13:10:22+01:00
Napiszcie co powinna zawierać plandeka z demami i najlepiej z jakiej strony mam czerpać informacje o danym demie.

Na pewno rok produkcji, która grupa go zrobiła - coś jeszcze? ;)

2011-03-24T13:59:54+01:00

Re: Demka na głównej

Info znajdziesz na POUET czy ADA, tutaj na przykładzie Batmana:
http://www.pouet.net/prod.php?which=2967
http://ada.untergrund.net/?p=demo&i=563

Przydało by się napisać o każdym: tytuł, grupa, rok wydania i na którym party, sprzęt na którym chodzi, koder, muzyk, grafik... wszystko ;)

2011-03-24T14:12:33+01:00

Ja tam preferuje http://bitworld.bitfellas.org/demos.php . Po zatym Shoonay ma racje. Ale też nie mac co przesadzać. Grupa i Tytuł najważniejsze a do tego podać link do poueta czy bitworlda i wystarczy.

2011-03-24T14:41:35+01:00

Dokładnie - zauważcie, że z hola też wszystkich danych nie czerpiemy.
No właśnie - HOL uznałem za bardzo dobrą bazę gier i tylko ich ID podaję.
A w przypadku demek nie wiem, która ze stron ma najlepiej opisaną bazę z demkami?

2011-03-24T14:45:47+01:00

Trudno powiedzieć, ADA wydaje się mieć ich najmniejszy zasób więc pozostaje POUET i BITFELLAS ale one też czasami nie mają wszystkich, np niedawno dodałem do POUET musicdysk naszej grupy Scalaris która była na BITFELLAS ale tam już nie.
Czemu nie podawać wszystkie 3? Podobnie można by też oprócz HOL link do LemonAmiga dodać.

2011-03-24T17:08:25+01:00

Nie ma sensu przytłaczać użytkownika natłokiem informacji.
Dlatego jest tylko HOL bez Lemona np.
Zadam np. pytanie - dlaczego Lemon nie współpracuje z nami tak jak np. z HOLem i nie umieszcza linków do plandek z exekami?
HOL'a po prostu lubię i dotychczas rzadko się zdarzyło, żeby mu czegoś brakowało.

2011-03-24T17:19:30+01:00

Bez przesady, nawet prymitywny musq Skorpa by se poradził :-E
A przytłaczaniem by było podawanie tych wszystkich informacji przy danej grze z maleńkim przyciskiem download który zginąłby wśród nich. Zawsze mieć lepiej więcej linków informacyjnych w razie czego, niż mniej, pozatym nadal parę unikalnych gier jest "tu" (LA) a nie ma "tam" (HOL).
Anthrox wrote:Zadam np. pytanie - dlaczego Lemon nie współpracuje z nami tak jak np. z HOLem i nie umieszcza linków do plandek z exekami?
Bo jesteśmy nadal mikroskopijnej wielkości portalikiem o którym wie tylko garść osób na całym świecie?
Bo nadal mamy w ofercie tylko garstkę gierek w porównaniu do tego co oni?
Bo nigdy nie napisałeś żadnego posta do adminów na Lemonie wyrażając chęć współpracy?
:-E

Zresztą nie widzę żebyś WSPÓŁPRACOWAŁ z kimkolwiek, czy żeby oferty współpracy sypały się jak z rękawa więc jaki ma sens to pytanie i czemuś nagle na nich taki obrażony? ;)

2011-03-25T01:16:35+01:00

Bo szukam powodu, żeby ich nie umieszczać na plandece :hee:

Nie zgodzę się jednak, że z nikim nie współpracujemy - a co z użytkownikami, którzy wspierają nas swoimi dukatami, aby TC nie musiało w 100% brać tylko z mojej kieszeni?
Bo reklamy oczywiście, że odpadają. Niech inne portaliki sobie na nich zarabiają, ale nie TC :)

2011-03-25T11:13:38+01:00

Anthrox wrote:Nie zgodzę się jednak, że z nikim nie współpracujemy - a co z użytkownikami, którzy wspierają nas swoimi dukatami, aby TC nie musiało w 100% brać tylko z mojej kieszeni?
To nie współpraca tylko "dziękczynne" i "co łaska" od użytkowników.
Pozatym chodziło mi o inne portale/sajty/stronki i osoby za nie odpowiadające, nie pojedyńcze ludki.

2011-03-25T12:03:02+01:00

Na GeekWorlds TC jest reklamowane - w planach jest wspólny konkurs.
Odpowiednia kwota od TC została już przekazana w tym celu, prawda Adept? ]:->

W ogóle przypomniałem sobie taki dżołk z życia wzięty:

Gościu: To ile księdzu dać za tę przysługę?
Ksiądz: Co łaska...
G: (wyciąga 500 zł)
K: U mnie co łaska wynosi MINIMUM 1000 zł
Anthrox: ]:->

2011-03-25T18:35:21+01:00

mi tez sie przypomnial stary dowcip, moze nie bardzo na temat ale powiem ;)

czerwony kapturek jak codzien szla sobie z koszyczkiem do babci.
nagle z krzakow wyskoczyl wielki zly wilki krzyczy do kapturka:
- ha, czerwony kapturku, teraz pocaluje cie tam gdzie cie jeszczze nikt nie calowal
- hehe, chyba ku*** w koszyk

:D

Return to Pytania techniczne