Dodawanie trainerów ogolnie ...
Mialem pytac czy da sie zrobic trainer do Franko, bo nie mam cierpliwosci na tluczenie gosci "na bułke" i innych. Ale zapytam czy ogolnie mozna gry wyposazac w trainery? Nie zebym zawsze gral na kodach, ale ambitnie przeszedlem te gry lata temu i teraz chce je obejrzec w calej rozciaglosci bez pocenia nad kolejnym levelem. To jak, Panowie?
Re: Dodawanie trainerów ogolnie ...
Te trainery ktoś by musiał najpierw napisać. Jeśli jakaś gra nigdy nie miała wersji z trainerem to ciężko poradzić.
Zawsze możesz w opcjach przytrzymać LPM i wpisać "DOMAN" ,żeby z dziewięcioma życiami wystartować. Myślę że tyle i tak wystarczy na tą grę
Zawsze możesz w opcjach przytrzymać LPM i wpisać "DOMAN" ,żeby z dziewięcioma życiami wystartować. Myślę że tyle i tak wystarczy na tą grę

dokładnie we franko jest 9 żyć po wpisaniu domana, a co do reszty gier to wiele z exeków posiada trainery.
No i o to loto. 

W wersji v3.0 była pokazówka jak własne trainery robimy. Jednak na ten czas priorytetowe są inne sprawy.
Staramy się jednak o ile to możliwe dodawać "stare" trainery
Staramy się jednak o ile to możliwe dodawać "stare" trainery

Udalo mi sie GameHackiem znalezc bajt w pamięci odpowiedzialny za życie, zablokowalem go i sie nie konczy
Niestety, każdorazowo pałer jest zapisywany gdzie indziej 

Nawet w exekach v2.5 
Polecam od siebie Cheat Engine

Polecam od siebie Cheat Engine

Antek ja w tym temacie mam sugestie żeby była możliwość w tych trainerach wyboru tego co chcemy mieć unlimited. Czaisz nie? Bo np w fury of the furries jest opcja "trainer", ale nie mam możliwości czy chce mieć unlimited time, czy unlimited life, tylko włącza się full serwis.
I ja podłączam się do tej prośby.
Franko i reszta gier sa w 2.0 jeszcze. A zmiany sa na tyle powazne, ze w 2.5 sie ta sztuczka nie uda? I mała gafa z mojej strony - nie GameHack, a GameCheater. Cheat Engine jakos nie umialem sciagnac 

Nie - chodziło mi raczej o to, że powinno być łatwiej - miałem na myśli wartości w tych samych miejscach 
Co do prośby Rekkiego i biega -> na tę chwilę Panowie nawet z dobrym uzasadnieniem i propozycją jakby to miało wyglądać = zapomnijcie
Są dwa powody, dla których jest tylko jeden checkbox:
- moje lenistwo (włączam wszystko tylko raz, a potem uczę DW co ma zablokować)
- oszczędność miejsca na ekranie - załóżmy, że już zrobię trainer +32 - Waszym zdaniem cały ekran miałby być wypełniony Demonic Windows
- uznałem, że jak ktoś chce oszukiwać, to zazwyczaj włącza Full Serwis -> zawsze możecie skorzystać ze sposobu kolegi wyżej tj. samemu "zamrozić" wybrane wartości
- obsługa trainera musiałaby zostać znacznie bardziej rozbudowana, co średnio jest mi na rękę

Co do prośby Rekkiego i biega -> na tę chwilę Panowie nawet z dobrym uzasadnieniem i propozycją jakby to miało wyglądać = zapomnijcie

Są dwa powody, dla których jest tylko jeden checkbox:
- moje lenistwo (włączam wszystko tylko raz, a potem uczę DW co ma zablokować)
- oszczędność miejsca na ekranie - załóżmy, że już zrobię trainer +32 - Waszym zdaniem cały ekran miałby być wypełniony Demonic Windows

- uznałem, że jak ktoś chce oszukiwać, to zazwyczaj włącza Full Serwis -> zawsze możecie skorzystać ze sposobu kolegi wyżej tj. samemu "zamrozić" wybrane wartości

- obsługa trainera musiałaby zostać znacznie bardziej rozbudowana, co średnio jest mi na rękę

Ja polecam Cheat 'O Matic, najprostszy w użytkowaniu do zablokowania/zmiany prostych cyfrowych wartości.
Anthrox wrote:Co do prośby Rekkiego i biega -> na tę chwilę Panowie nawet z dobrym uzasadnieniem i propozycją jakby to miało wyglądać = zapomnijcie![]()
Ale w niektórych grach byłoby to wskazane. Np. Street Fighter 2 z trainerem, dajmy na to. W nim można czas wyłączyć. Jednak uniemożliwia to ukończenie gry bo wtedy czas nie upływa na planszy z toczącymi się beczkami

Gdyby więc masowo byłoby wszystko powłączane to byłby klops.
Oczywiście to tylko taki przykład. Ale nie daj boże jakby podobne kwiatki zdarzyły się w innej grze.
Takie kwiaty zdarzyły się w Mega Lo Manii.
Wtedy wystarczy powiedzieć mi, abym wyłączył na stałe daną opcję.
Już bardziej przydałaby się Wam możliwość wyłączenia danej opcji podczas gry - jednak na tę chwilę byłoby przy tym roboty.
Poza tym - dobrze napisany slave wyklucza taki problem - dlatego sugerowałbym szukać takiej zdolnej osoby, bo na WHDLoad.de nie zawsze chętnie wprowadzają "update"
Wtedy wystarczy powiedzieć mi, abym wyłączył na stałe daną opcję.
Już bardziej przydałaby się Wam możliwość wyłączenia danej opcji podczas gry - jednak na tę chwilę byłoby przy tym roboty.
Poza tym - dobrze napisany slave wyklucza taki problem - dlatego sugerowałbym szukać takiej zdolnej osoby, bo na WHDLoad.de nie zawsze chętnie wprowadzają "update"

nie no po co cały ekran zasypywać, po zaznaczeniu TRAINER można by wejść w menu trainera, wyskakiwało by nowe okno jak w intro i tam możliwość wyboru. Ja np nie lubię mieć w grach no collision detection bo to bezsensu, zawsze jak coś to włączam unlimited lives.
A co w Cannon Fodder - bez kolizji ludki zginą Ci 

Po moim doświadczeniu z różnymi tytułami amigowskimi stwierdzam że tytuły które wymagały użycia trainera go dostały. Trainer do Franko? WTF?! Toż to prosta i krótka gra. Nie dasz rady przejść i nie ma trainera? Poćwicz
Są sprawy ważniejsze niż noobowanie.
![;] ;]](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Akurat wersją uncensored ma "trainer" - poczytaj "Info" ![Diabełek ]:->](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/diabelek.gif)
![Diabełek ]:->](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/diabelek.gif)
No wiem że ma ale nie napisałem WTF bo o nim nie wiem tylko temu że na cholerę do tak prostej gry trainera używać? Na dodatek że jest ten kod na 9 żyć który dla 4 latka by wystarczył żeby skończyć grę.
Nie wszyscy wymiatają