Polski

Artykuł: EXE v2.6 Automatic Validator - dyskusja

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Pancio
ihtius wrote:W tym przypadku zamiast gadać po próżnicy wolałbym mieć takiego exeka na swoim komputerze i go uruchomić ;)

swiete slowa ihtius. jeszcze nikt nie widzial a tu afera, ze sie laczy do pentagonu, ze komputery sie popala, pozakladamy hasla na plyty glowne i wogole koniec swiata.
ja sie ciesze ze bede mial tylko autoryzowane exeki z originalnej strony.

nikt nawet nie odczuje tegoo laczenia a juz afery kreca. na sile sami sie nakrecacie moim zdaniem. bedzie dobrze i coraz lepiej ;)

-- 31 Gru 2012, 00:43 --

TC to nie EA, ze nie pograsz w single player bez netu ;) tak jak to mialo miejsce w mass effect 3
my solidna firma kjurwa jegoo mac
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/exe-automatic-validator-dyskusja-t2372.html
2012-12-31T00:43:37+01:00

Re: Artykuł: EXE v2.6 Automatic Validator - dyskusja

ihtius wrote:W tym przypadku zamiast gadać po próżnicy wolałbym mieć takiego exeka na swoim komputerze i go uruchomić ;)

swiete slowa ihtius. jeszcze nikt nie widzial a tu afera, ze sie laczy do pentagonu, ze komputery sie popala, pozakladamy hasla na plyty glowne i wogole koniec swiata.
ja sie ciesze ze bede mial tylko autoryzowane exeki z originalnej strony.

nikt nawet nie odczuje tegoo laczenia a juz afery kreca. na sile sami sie nakrecacie moim zdaniem. bedzie dobrze i coraz lepiej ;)

-- 31 Gru 2012, 00:43 --

TC to nie EA, ze nie pograsz w single player bez netu ;) tak jak to mialo miejsce w mass effect 3
my solidna firma kjurwa jegoo mac

2012-12-31T12:04:36+01:00

a trochę inne pytanie czy można by było wprowadzić opcję aby execki nie rozpakowywały się na C:\Users\____\AppData\Local\TheCompany oraz temp trochę się śmietnik robi ??

2012-12-31T15:43:47+01:00

@Pancio - no niestety, aferka została nakręcona, a DW jeszcze nieukończony... - przydałoby się teraz, na gorąco go wrzucić, bo potem ktoś Ci napisze, że boisz się ankiety robić, bo przecież "wynik będzie jasny jak księżyc" :-E

@djcasey - z tym raczej już nic nie zrobię. W temp są pliki cache/manifest,
a w localappdata\TheCompany pliki konfiguracyjne exeka, jak i "fizyczne save".
Te pliki podczas pracy exeka muszą istnieć - exek mógłby je czyścić na końcu, ale wtedy wszelkie ustawienia/save przepadałyby :-)
I to rozdzielenie na dwa katalogi było potrzebne ;)

2012-12-31T16:35:58+01:00

@Anthrox

Tylko żeby mi te sejwy w CF na nowym endżajnie działały. :-E

2012-12-31T17:11:17+01:00

Wprowadzaj już to ustrojstwo bo się nie mogę doczekać na zrobienie recenzji :-E

2013-01-01T01:56:47+01:00

Anthrox wrote:@Pancio - no niestety, aferka została nakręcona, a DW jeszcze nieukończony... - przydałoby się teraz, na gorąco go wrzucić, bo potem ktoś Ci napisze, że boisz się ankiety robić, bo przecież "wynik będzie jasny jak księżyc"

A tam afera..popsioczyć trzeba trochę. Czekamy na finalny wynik, zobaczmy sami czy bardziej to komplikuje, czy umila korzystanie.

2013-01-01T02:32:23+01:00

Uuuu, jeszcze trochę poczekamy - na wszelki wypadek 0 terminów.
Tymczasem Demonic zrobiła przerwę od DW na rzecz realizacji projektów studencyjnych :)

2013-01-01T05:11:56+01:00

Anthrox wrote:Uuuu, jeszcze trochę poczekamy - na wszelki wypadek 0 terminów.
Tymczasem Demonic zrobiła przerwę od DW na rzecz realizacji projektów studencyjnych :)

Czyli nie będzie po nowym roku ? Sesja trochę trwa no chyba, że szybko zda egzaminy :-)
Albo niech poprosi o urlop dziekański mówiąc dziekanowi, że musi robić exeki bo chłopaki i dziewczyny z TC nie mogą się doczekać aby je przetestować i lepiej zrobić to szybko bo może wybuchnąć rewolta na forum TC z powodu niezdecydowania w szaragach użytkowników co do nowej funkcjonalności exeków :haha:

2013-01-01T05:36:24+01:00

Mogę zagwarantować, że na 100% będę w tym roku :hee:

2013-01-01T05:47:31+01:00

ooo, no to nareszcie cos konkretnego :D

2013-01-05T23:00:31+01:00

Wahałem się, czy przedstawić moją wizję teoretyczną (bo praktyczna zależy tylko od Demonic) po przemyśleniu uwag hejterów:

- domyślnie sprawdzanie: włączone
- możliwość wyłączenia/włączenia trybu offline przyciskiem
- wyłącznik będzie oczywiście działał "masowo" -> tj. jak go naciśnięmy w jednym exeku - to wszystkie pozostałe będą korzystały z tej decyzji (zależy mi jednak, żeby odpowiednie dane zapamiętywane były w %temp%/The Company lub w %localappdata%/TheCompany - w innym przypadku tworzyłby się plik settings.cfg tam gdzie exeki, co byłoby niezbyt czyste)

Moja wizja graficzna:
2013-01-05_2144.png

2013-02-19T16:57:34+01:00

Miło mi poinformować, że wstępna wersja walidatora zostanie niedługo upubliczniona publicznie :gatorlove:
W tym tygodniu - finalna premiera jednak nadal będzie około 3 marca - jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia. :-)

Return to Pytania techniczne