Dzień dobry,
postanowiłem ja założyć temat, pomimo, że program "odkrył" HardyTC.
Będzie krótko. W exeki i we wszystkie inne gry możecie zagrać na zasadzie "pulpitu zdalnego/team viewer/streamingu" dzięki programowi Parsec Gaming.
Wymagania:
- dobre łącze osoby hostującej (zalecany GPON / światłowód)
- osoba hostująca musi mieć otwarte porty (publiczny IP) - w innym przypadku nie może "hostować"
- osoby "podłączające się" do osoby hostującej mogą mieć gorsze łącze / zamknięte porty
Zalety:
- uniwersalny program - pozwala grać we wszelkie tytuły, które mają możliwość grania offline
- stabilność działania, w przypadku, gdyby rozłączyło kogoś - może dołączyć z powrotem do gry
- osoba hostująca może bez problemu "przyjaciołom" zostawić tylko pada do grania, odłączając dostęp do klawiatury i myszki
- program można wykorzystać również do innych rzeczy - ogranicza nas tylko wyobraźnia
Wady:
- potrzebna jest przynajmniej jedna osoba z dobrym łączem i publicznym IP (otwartymi portami)
- trochę brak wbudowanego czatu
- nie jest open-source - w przyszłości może stać się płatny jak zdobędzie reputację
Na dzień pisania tej wiadomości program jest całkowicie darmowy i bez reklam.
Dopóki autorzy nie popsują go płatnościami/popupami z reklamami - jest najlepszy.
GUI wygląda tak:

Zainteresowanych informuję, że to gówno można wyłączyć:

Poprzez dopisanie w pliku:
C:\Users\<nazwa_konta>\AppData\Roaming\Parsec\config.txt
linijki:
Download programu: https://ui.parsecgaming.com/
postanowiłem ja założyć temat, pomimo, że program "odkrył" HardyTC.
Będzie krótko. W exeki i we wszystkie inne gry możecie zagrać na zasadzie "pulpitu zdalnego/team viewer/streamingu" dzięki programowi Parsec Gaming.
Wymagania:
- dobre łącze osoby hostującej (zalecany GPON / światłowód)
- osoba hostująca musi mieć otwarte porty (publiczny IP) - w innym przypadku nie może "hostować"
- osoby "podłączające się" do osoby hostującej mogą mieć gorsze łącze / zamknięte porty
Zalety:
- uniwersalny program - pozwala grać we wszelkie tytuły, które mają możliwość grania offline
- stabilność działania, w przypadku, gdyby rozłączyło kogoś - może dołączyć z powrotem do gry
- osoba hostująca może bez problemu "przyjaciołom" zostawić tylko pada do grania, odłączając dostęp do klawiatury i myszki
- program można wykorzystać również do innych rzeczy - ogranicza nas tylko wyobraźnia
Wady:
- potrzebna jest przynajmniej jedna osoba z dobrym łączem i publicznym IP (otwartymi portami)
- trochę brak wbudowanego czatu
- nie jest open-source - w przyszłości może stać się płatny jak zdobędzie reputację

Na dzień pisania tej wiadomości program jest całkowicie darmowy i bez reklam.
Dopóki autorzy nie popsują go płatnościami/popupami z reklamami - jest najlepszy.
GUI wygląda tak:

Zainteresowanych informuję, że to gówno można wyłączyć:

Poprzez dopisanie w pliku:
C:\Users\<nazwa_konta>\AppData\Roaming\Parsec\config.txt
linijki:
Code: Select all
client_overlay=0
Download programu: https://ui.parsecgaming.com/