A Koledzy powiedzcie skąd mogę wziąć ROM KS coś tam 2.4 pod Amigę 500 + tak , żeby se odpalić te Pirates! na WinUe czy jak to się zwie to dziadostwo [przepraszam ale nieprzytomny jestem bo mi dziecko do 4 rano wymiotowało a potem miałem ciężki dzień] , bo przyznam szczerze już nieco grzebałem chwilę ale nie mam pojęcia skąd taki ROM sobie wydłubać -a stosowny komunikat pojawia się jak łodpalam ową emulacyjną maszynerię przez skrót Piratesów [łodpalanie z programu g.. daje jeno jakieś oczy kocie się ukazują

].
Żeby nie było, że taki profan ze mnie to wielbię Amigę, kocham czystą nerdzią miłością, wspominam, mam zeskanowane wszytkie pisma z lat wspaniałości tamtych maszyn począwszy od 1 bajtka po ostatni Top Secret i Gambler, SSy, Śgki , Computer Studio [niestety ale numer z avatara zginął mi 10 lat temu ;( , pierwsze samodzielnie kupione pismo komputerowe, w pewne kwietniowe popołudnie, ja pierdziele pamiętam ten kiosk i zachodzące słońce

)] itp. I jak skończę dom to już mam zaplanowany jeden pokoik obok pracowni tylko i wyłącznie na lata 90te i "młodość" [Gablotka z Warhammerem, działające egzemplarze Amisi 500 i 1200 plus crtki, dyskietki, drewniany tv, komiksy z młodości [Tetfole, Thorgale , Ian Kaledine itp.

], książki "niepoważne" , itd. etc., oraz tajne wejście przez przesuwne drzwi w szafie z zamkiem atrapą tych z another world

. Nie wiem czy już pisałem ale odkrycie The Company to było dla mnie jak odmłodnienie do tych 9 -11 - 15 lat znowu . Aż ściska gardło , serio .
Ps. Swoją drogą jak ktoś chce poczytać pierwsze teksty Pieńkowskiego w Śgku, wspomnieć Kubeczko w Tsie czy Haszaka i Kopalnego, SSy w komplecie, Bajtki, Computer Studio, czy Gamblery, Commodore & Amigi i masy innych, to jest w necie strona z kompletnymi skanami wszystkich (sic!) numerów na przestrzeni lat o tu, smacznego:
http://stare.e-gry.net/czasopisma
Pomijam już fakt bezcennych recenzji, wspaniałych tytułów, świetnych wspomnień itd. ale jakość super i można mieć je na swoim HD niezniszczalne
.Pozdrawiam