Podpowiecie gdzie stworzyć settings.cfg? Byle jaka lokalizacja raczej nie jest właściwa, prawda? Próbowałem i nie widzi takiego folderu, i latego F12 + SAVE nie ma prawa u mnie działać.
Gdzie utworzyć settings.cfg?
Re: Gdzie utworzyć settings.cfg?
Umieść go tam gdzie masz plik exe po prostu. Plik save z poziomu exeka zapisuję gdzie chcę jako pli *.sgf. Potem wskazuję tylko jego miejsce.
Settings.cfg umieszcza się w tym samym katalogu w którym znajduje się exek.
EXE'k sprawdza ścieżkę ./settings.cfg
Czy chcesz Darku przykładowy filtr settings?
Zresztą możesz nas poprosić o pomoc w przygotowaniu takiego pliku, bo dla początkujących jest to trudne
EXE'k sprawdza ścieżkę ./settings.cfg
Czy chcesz Darku przykładowy filtr settings?
Zresztą możesz nas poprosić o pomoc w przygotowaniu takiego pliku, bo dla początkujących jest to trudne

Na razie dziękuję, już jakiś zmajstrowałem i wrzuciłem do folderu z execami. Teraz kombinuję nad edycją hexadecymalną save"ów. Robiłem to za dzieciaka z zamkniętymi oczami ale po ćwerćwieczu trzeba zaczynać wszystko od nowa.
Dziękuję.
-- 03 Mar 2018, 20:07 --
Ciekawostka(przynajmniej dla mnie).
Jedyna gra która utworzyła savegame to Dune2. Oddzieliłem wszystkie gry do osobnych folderów i skopiowałem savegame z Dune2. Teraz nadpisuję go tylko i ta metoda działa(metodą F12+save).
Dziękuję.
Ciekawostka(przynajmniej dla mnie).
Jedyna gra która utworzyła savegame to Dune2. Oddzieliłem wszystkie gry do osobnych folderów i skopiowałem savegame z Dune2. Teraz nadpisuję go tylko i ta metoda działa(metodą F12+save).