Polski

Intro

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Anthrox Dzieci, strona powinna ruszyć w przeciągu 2-3 dni.
Żebyście nie musieli czekać - w dziale Beta-Testów pojawią się kolejne exeki, nadal bez poprawionego Demonic Resolution, ale mimo wszystko "da się" grać.

Piszę w innej sprawie.
Otóż esial zaprojektował alternatywne intro zamiast "zielonego" do nowych exeków.
Co o nim myślicie?
Nie bójcie się pisać negatywnych odczuć - ale wskazuje przy nich umieścić sugestię, aby było "PRO".
Nie zwracajcie uwagi na logo - będzie inne :)

Pisać, że nie widać załącznika ;P
Dopiero po interwencji olesia dodałem widoczność.

(tu było prototypowe intro)

Które intro powinno zostać - olesia czy esiala po modyfikacjach :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/intro-t203.html
2010-06-26T19:53:17+01:00
Dzieci, strona powinna ruszyć w przeciągu 2-3 dni.
Żebyście nie musieli czekać - w dziale Beta-Testów pojawią się kolejne exeki, nadal bez poprawionego Demonic Resolution, ale mimo wszystko "da się" grać.

Piszę w innej sprawie.
Otóż esial zaprojektował alternatywne intro zamiast "zielonego" do nowych exeków.
Co o nim myślicie?
Nie bójcie się pisać negatywnych odczuć - ale wskazuje przy nich umieścić sugestię, aby było "PRO".
Nie zwracajcie uwagi na logo - będzie inne :)

Pisać, że nie widać załącznika ;P
Dopiero po interwencji olesia dodałem widoczność.

(tu było prototypowe intro)

Które intro powinno zostać - olesia czy esiala po modyfikacjach :)

2010-06-26T22:22:40+01:00

Re: Intro

Zdecydowanie lepsze to nowe intro ;)

2010-06-26T22:23:41+01:00

Mimo wszystko na pewno zmieniłbym muzyczkę - może jakieś propozycje ?

2010-06-26T22:28:00+01:00

mnie się muzyczka podoba, ale skoro ci się nie podoba to może to?

albo muzyczka z jednego ze stołów, 2-ego albo 3-ciego

np w emulatorze PSPUAE jest muzyka z lotusa: tu tu turururu tu tu turururu tu tu rrurururu ru ru ru... ta ta tata tt aattatattata tatatataaaaa ttatatataaaaa

też by mogła być

2010-06-27T00:01:16+01:00

Proponuje muzyczke Właściwie to Mix kilku piosenek i podrasowany ale idealnie pasuje . A intro świetne

2010-06-27T01:20:36+01:00

Piwcio: ta muzyka która się Tobie podoba z tej kompilacji to Instant Remedy - Comic Bakery i dostępne jest jako remix tylko w formacie mp3.
Ale róbcie jak uważacie, ja tylko pomagam przy robieniu exe sam nie muszę z nich korzystać i nawet jak dołączycie ów muzykę w mp3, co na
pewno spowoduje że exe spuchnie o przynajmniej 4 megabajty to proszę bardzo. Małe intro w wersji amigowej się nie podoba to spoko, ja to
co potrafiłem z gotowców wyciągnąc przy użyciu DemoManiaca to zrobiłem, lecz daleko mi do dzieł ktore robili w ów programie Brygada RR
czy PSB. Intro faktycznie ładniejsze niż moje wypocuny, także nie będę już dodawał go do produkcji, niech będzie takie co pokazał Anthrox.

<pseudo-foch-mode=on> ;)

Hehe, oczywiście żartuję. I jeżeli taka będzie wola większości to Anthrox w najnowszych wydawanych exe pozbędzie się wyeksploatowanego
intra mojej lamerskiej wizji, a zostanie dodane to co Wam zaprezentował z być może jakimś innym modułem muzycznym odgrywanym w tle.

2010-06-27T21:23:37+01:00

Muzyczka... może nie "modki" z gierek tylko jakieś bardziej oldskoolowe nutki, coś takiego jak "mod" z cracktro grupy Anthrox (nie mylić z adminem :P) w wykonaniu Alex Craxton - Jarre's Zoolook czyli przerobionego orginału Jean Michel Jarre - Zoolook.

2010-06-28T01:23:10+01:00

Powiem tak - do starego intro kompletnie nic nie mam, więc nie musisz zapuszczać foch mode on olesio :-E
Po prostu pomyślałem, że nowe exeki powinny być kolejny raz do odróżnienia - stąd pomysł aby splash i Twoje stare intro zamienić na jedno. Póki co dalej się nie wypowiadam - ale na pewno miło mi połechta dumę jak dodasz coś ze starych produkcji Anthroxowych - ale tak jak pisałem - co parę gierek można by nutkę zmieniać i tyle. Wtedy każdy mógłby sobie gratis modów amigowych posłuchać :-)

2010-06-28T03:30:30+01:00

nie chce uwlaczac tutaj gustom smakowym coponiektorych czlonkow tego zgrupowania ale uwazam ze pomysl z nowym swiezym intro do nowych exe'kow jest jak najbardziej trafiony, nie zapomnijcie dodac adresu waszej nowej strony.

co do muzyczki nie mam zdania, sam sie nie mam zdolnosci by zrobic jakiegos mod'a, ale wolalbym zeby byla ona unikalna dla waszej grupy (nie sciagnieta z gry)

2010-06-28T16:05:17+01:00

Dziwne, że nie napisałeś na [email protected] , który jest widoczny w exekach - nakierowany zostałbyś bez google. (no dobra - gmail to tak jakby google ;P )

2010-06-28T17:10:07+01:00

Jeśli chodzi o muzyczkę w intrze, to miło by było jakby utwór był Nasz, polski, wykonany przez Polaka.
Wbrew pozorom paru polskich muzyków jeszcze tworzy modki, zapraszam na modules.pl
Można wybierać wśród tysięcy różnych modków, a może i zgodzą się sami napisać specjalnie dla The Company jakby ładnie ich połechtac? ;)

2010-06-28T19:51:20+01:00

Podsunąłeś bardzo dobry pomysł shoonay - jednak nie znam stamtąd nikogo, kto mógłby tego się podjąć - szczerze to pierwsze czytam o tej stronie - który z nich w/g Ciebie po połechtaniu podjąłby się takiego zadania ?

2010-06-28T20:08:57+01:00

oj powiem wam ze niektorym bedzie wystarczyla tylko wzmianka o wlasnej osobie w waszym intrze. trza tylko polechtac :D
pisz do kazdego :D

2010-06-28T21:54:17+01:00

Nie trza pisać do każdego, wystarczy napisać stosowną prośbę i odpowiednio ich zmotywować na forum. ;)
Wcześniej już widziałem jakiegoś rosyjskiego (chyba) crackera z jakiejś grupy który zgłosił się w ten sam sposób, tylko że chciał żeby mu pisać po parę chipków tygodniowo więc go wyśmiali. :haha:

2010-06-28T23:19:21+01:00

Ja mam tam konto, na forum nawet coś pare razy napisałem, ale można by poprosić, mi
by pasowało nawet coś melancholijnego jak "Swine Flu" które prawie wygrało compo, ale
to jest w renoisie robione a mp3ka wiadomo za duża. Można poprosić na forum lub zanim
odpiszą co o nas sobie myślą ;) to przejrzeć produkcje z kategorii chipsów. Ja bym polecał
coś wesołego i małego jak Benny Hill XTD albo może muzykę z Cracktro Delirium tylko nie
wiem jaki player jest użyty w intrze i czy odtworzy ją jak należy, bo różnie z tym bywa.
A może http://www.modules.pl/?id=module&mod=1954 chociaż moduł był kiedyś już - o
ile pamiętam użyty w jednym z issue TAC'a (The Amazing CrackZine). Ale może jeżeli na
forum nadal udziela się TrayMuss i jest aktywny to może by coś fajnego nam sklecił. Tam
Shoonay w temacie lepiej siedzi to może niech zagada. Ja pijany kiedyś z TrayMussem w
czasie chip compo gadałem chyba na Horizon 2000 we Wrocku albo z jego kumplem, a On
siedział obok, bo się po fakcie zgadaliśmy jakoś na ircnecie jeszcze, później widział mnie
na Satelite 2000. We Wrocku na Horizonie jego Hiper Chip's poleciało jako pierwsze, ale w
rezultacie zajęło drugie miejsce. Miałem nawet głosować (votki były w postaci dyskietek i
to amigowych chyba nawet z naklejkami, gdzieś jeszcze kiedyś mi się walała po pokoju),
no ale w tym czasie chłopaki z #crackpl robili takeover #asm i kompa zajeli jednego, no
a reszta też była oblężona i chyba do wypełniania votek służył tylko jeden komp. Ach, to
były czasy :) Ale zszedłem na inny temat. Ja proponuje Hiper Chip's albo coś innego - jak
ktoś tam znajdzie. A Shoonay może poprosić o pomoc forumowiczów z modules.pl, bo ja
to taki biszkopt, gdzie mnie takiej lamie co na dwóch parties w życiu była i nikt nie zna,
będą chcieli zrobić po prośbie w zamian tylko za credits jakąś produkcję w xm albo mod.

EDIT: a właśnie bo nie wiem jak z użytym w intrze Windowsowym playerem, czy można
w ogóle bez problemów użyć, jak nie to może muzyka z cracktro skidrowów do McDonald
Land, zarówno cracktro jak i moduł to majstersztyk a zajmuje niecałe 15 KB. Dołączam.

2010-06-29T19:21:51+01:00

Podoba mi się takie rozświetlenie tekstu:

[demoscene]http://www.demoscene.tv/prod.php?id_app=14&id_prod=13989&id_file=0[/demoscene]

Co do intra esiala - piłeczka tak, gwiazdy nie. Bo są całkowicie niepotrzebne jak KTOŚ mi o tym wspomniał...

2010-07-09T20:54:58+01:00

Sami z esialem musieliśmy niestety przygotować intro - bardzo szkoda, że modules.pl olalo sprawę, ale trudno - nie oczekiwałem z ich strony cudów - jedynie mogę ich pochwalić, że nie przeciągali sprawy w nieskończoność...
Temat z intrem uważam obecnie za zakończony - jak znajdzie się osoba, które stworzy lepsze intro od naszego, na pewno wątek wznowimy...

Return to Pytania techniczne