Polski

Konfiguracja input

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Hardy Witam, naszło mnie dzisiaj żeby sobie zagrać w exekowe Dyna Blaster w trybie Arcade. Po jakimś czasie gry zdobywa się detonator do bomb tzn bomba wybucha kiedy wciśniemy spację, no i właśnie tutaj jest problem. Bo nie wygodnie mi grać padem i jak debil co chwile do tego naciskać spację. :lol2: Próbowałem w zakładce Input ustawić klawisz Space pod przycisk na padzie jednak skutek tego jest taki że wtedy przycisk w ogóle nie działa. Czy da się jakoś ustawić żeby klawisz z klawiatury (w tej sytuacji konkretnie space bar) był przypisany do przycisku na padzie? Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/konfiguracja-input-t3671.html
2014-09-17T00:28:14+01:00
Witam, naszło mnie dzisiaj żeby sobie zagrać w exekowe Dyna Blaster w trybie Arcade. Po jakimś czasie gry zdobywa się detonator do bomb tzn bomba wybucha kiedy wciśniemy spację, no i właśnie tutaj jest problem. Bo nie wygodnie mi grać padem i jak debil co chwile do tego naciskać spację. :lol2: Próbowałem w zakładce Input ustawić klawisz Space pod przycisk na padzie jednak skutek tego jest taki że wtedy przycisk w ogóle nie działa. Czy da się jakoś ustawić żeby klawisz z klawiatury (w tej sytuacji konkretnie space bar) był przypisany do przycisku na padzie?

2014-09-17T10:06:49+01:00

Re: Konfiguracja input

GamePorts -> Gamepad -> Remap
podstaw SPACE pod wybrany przycisk

2014-09-17T17:15:16+01:00

Błędnie koledze doradzasz, norbi.
W GamePorts ustawia się przyciski, a w Dynie SPACJA to po prostu SPACJA Amigowa.
Dlatego Bober prawidłowo próbuje ustawić pod zakładką input.
Także robisz poniższe kroki:
1) Przechodzisz do Input
2) Wciskasz REMAP
3) Teraz na padzie wciskasz przycisk, który chcesz zmienić
4) Z rozwijanej listy wybierasz SPACEBAR

2014-09-17T22:20:05+01:00

To nic nie daje, co mam wybrać? Configuration #1 czy co?

2014-09-18T10:57:14+01:00

przyjedź do mnie pogramy. Napewno ci pomoże. :mrgreen:

2014-09-18T15:18:40+01:00

Hrabia nie czyta chyba dokładnie co napisałem.
1) EXE'k o ile nic nie nagrzebałeś domyślnie ustawiony jest na Configuration #1. Jeżeli nie jest oczywiście tak ma być ustawione.
2) Nie ma potrzeby wybierania typu urządzenia - po kliknięciu przycisku Remap, a następnie wciśnięciu przycisku na padzie automatycznie powinno spowodować odnalezienie przez emulator przycisk, któremu chcesz przypisać inną funkcję jak i urządzenie zostanie prawidłowo wybrane u góry samoczynnie.

2014-09-18T16:48:45+01:00

Trzeba zrobić taktykę ze zlotu, instalujesz Hardy TeamViewer. I zdalnie Ci Antek ustawi :-) Tylko przy okazji będzie hackował Tobie tapetę. Może ustawić na przykład swastykę, o ile jej tam jeszcze nie ma ;)

2014-09-18T16:54:35+01:00

Dupa i tyle, jeśli chodzi o pada to domyślnie pod bombę jest ustawiony przycisk trójkąt (pad od sony) a Y od xklocka.

2014-09-18T18:58:53+01:00

Dobra już ustawiłem, dzięki za pomoc.

2014-09-20T16:26:37+01:00

olesio wrote:Może ustawić na przykład swastykę, o ile jej tam jeszcze nie ma

olesiu, kiedyś od Bobra zarobisz gonga :hee:

Return to Pytania techniczne