Polski

Masowa aktualizacja exeków v2.6 #3 [sierpień-wrzesień 2018]

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Anthrox Cześć,
w związku ze zgłoszeniami o problemie działania "enable trainer" na Windows 10 po majowej aktualizacji udostępnionej przez Microsoft raczej nie będziemy czekali aż sami naprawią swój błąd, tylko my wyeliminujemy usterkę. Jednak bez masowej aktualizacji się nie obejdzie, więc to jest dobry moment, żeby przy okazji wprowadzić drobne odświeżenie w Demonic Window (czarnym oknie -- froncie exeków).
Image

Lista zmian, jakie planujemy wprowadzić:
  • Naprawienie problemów występujących na Windows 10 po majowej aktualizacji
  • "EXE No." zmienić na "EXE MD5" dla lepszego zrozumienia, że chodzi o sumę kontrolną md5.
  • Wyłączenie porównywania MD5 online przenieść pod klawisz HOME (dotychczas: DELETE)
  • Łączenie się do TC celem porównania sumy kontrolnej zmienić na bezpieczniejsze HTTPS (dotychczas: http)
  • Tekst z prośbą o wsparcie finansowe zmniejszyć z olesiowego na krótką wersję:
    If you like our work and want us to continue, please support us via Paypal
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/masowa-aktualizacja-exekow-t4838.html
2018-07-13T19:44:27+01:00
Cześć,
w związku ze zgłoszeniami o problemie działania "enable trainer" na Windows 10 po majowej aktualizacji udostępnionej przez Microsoft raczej nie będziemy czekali aż sami naprawią swój błąd, tylko my wyeliminujemy usterkę. Jednak bez masowej aktualizacji się nie obejdzie, więc to jest dobry moment, żeby przy okazji wprowadzić drobne odświeżenie w Demonic Window (czarnym oknie -- froncie exeków).
Image

Lista zmian, jakie planujemy wprowadzić:
  • Naprawienie problemów występujących na Windows 10 po majowej aktualizacji
  • "EXE No." zmienić na "EXE MD5" dla lepszego zrozumienia, że chodzi o sumę kontrolną md5.
  • Wyłączenie porównywania MD5 online przenieść pod klawisz HOME (dotychczas: DELETE)
  • Łączenie się do TC celem porównania sumy kontrolnej zmienić na bezpieczniejsze HTTPS (dotychczas: http)
  • Tekst z prośbą o wsparcie finansowe zmniejszyć z olesiowego na krótką wersję:
    If you like our work and want us to continue, please support us via Paypal

2018-07-13T19:57:44+01:00

Re: Masowa aktualizacja exeków v2.6 #3 [sierpień-wrzesień 20

Zmiany brzmią sensownie :ok1:

2018-07-13T21:12:21+01:00

Zmiany zawsze są mile widziane, szczególnie te które wpłyną na działalność exeków :)

2018-07-15T19:20:52+01:00

Akceptuję zmiany. :mrgreen:

2018-07-16T17:33:26+01:00

A ja nie. Dopóki nie będą działać exeki konkretnie, mojego przyzwolenia nie będzie. Rzeklem. A tym bardziej że Elmku możesz się pożegnać z trainerami.
To raz.
Dwa, po kiego pakować to sprawdzanie md5 online skoro ci co chcą wiedzą skąd ściągają ?
Trzy, Ucz się panie Antyku, ucz.

2018-07-16T17:56:25+01:00

Eeee.....
... ale mowa była, że taka zmiana ma nastąpić razem z naprawą exeków na Win 10:
Anthrox wrote:Lista zmian, jakie planujemy wprowadzić:
Naprawienie problemów występujących na Windows 10 po majowej aktualizacji

2018-07-16T20:15:34+01:00

Widzisz, musisz rozróżnić to co piszę na forum, a to co piszę na GG.
Na GG pisałem Ci, że jak nie naprawię TCW sam, to się wstrzymam do końca roku z radykalnymi krokami.
Nie podkreśliłem Ci na GG, że dopóki exeki nie będą działały poprawnie na Windows 10, to masowa aktualizacja nie ma racji bytu, nawet kosmetyczna.

2018-07-16T20:35:51+01:00

Rozróżniam, temu pisę że jestem na nie dopóki exeki nie będą działać tak jak powinny. Dlatego odsyłąm do mojego pkt 3 ;)

Jednym zdaniem.
Jeśli dopracujesz już to co chciałeś, wrzuć do beta. Sami ocenimy czy warto puszczać i biada elmkom którzy samych trainerów chcą :-E

2018-07-16T20:44:11+01:00

roki76 wrote:...jestem na nie dopóki exeki nie będą działać tak jak powinny.,,
Jeśli dopracujesz już to co chciałeś, wrzuć do beta. Sami ocenimy czy warto puszczać i biada elmkom którzy samych trainerów chcą :-E

no dokładnie :-)
pomajstrujmy, potestujmy a coś z tego wyjdzie :)

2018-07-16T21:54:44+01:00

Uprzejmie informuję, że z uwagi, że Demonic odłączyła się od The Company porzucając nas, to w sobotę źródła do Demonic Window (TCW) dostanie DOX:
http://slanina.pl/contact.html

Który czasami może coś nam pomoże z okienkiem, żeby sprawa nie stała w miejscu.
Innego programisty C++ nie znam, któremu mógłbym zaufać.

2018-07-16T22:44:58+01:00

No niestety, ale ciężko jest wyrwać programistę nie tyle co dobrego ale uczciwego.

2018-07-17T15:42:57+01:00

@Chrumciu, akurat na tej płaszczyźnie zazwyczaj uczciwość zależna jest od zasobności portfela...

Return to Pytania techniczne