Polski

Nowy splash

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Anthrox
Well, do you already have idea of want to do? Since it's a splash screen I imagine you want a very short thing?

Innymi słowy - czy ktoś z Was ma pomysł jak powinien wyglądać nowy splash TC?
Jakieś propozycje? Pan ze sceny jest otwarty na sugestie :-)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/nowy-splash-t2852.html
2013-08-21T11:31:33+01:00
Well, do you already have idea of want to do? Since it's a splash screen I imagine you want a very short thing?

Innymi słowy - czy ktoś z Was ma pomysł jak powinien wyglądać nowy splash TC?
Jakieś propozycje? Pan ze sceny jest otwarty na sugestie :-)

2013-08-21T13:07:58+01:00

Re: Nowy splash

Może tak: Napis The Company napisany jakąś retroczcionką (Fajny byłby Topaz, aczkolwiek niekoniecznie :) ) w małym okienku AmigaDos. niestety grafikiem nie jestem, więc musicie to sobie wyobrazić.

2013-08-21T13:29:00+01:00

Wygląd to sprawa dla mnie drugorzędna. Najważniejsze żeby w miarę możliwości odświeżyć z nim wszystkie exeki. Bo później na Zlocie u Elmka się okazuje, że pobieramy jakąś grę z www, a po uruchomieniu okazuje się że splash się wyświetla "5 minut". Wiesz jak to na mnie działa. Po to zakodowałem Ci działające rozwiąznie zamykające go kiedy trzeba, nie po to żeby teraz z tego nie korzystać. Swoją drogą dziwię się, że u Ciebie jest ok. Masz jak sam się chwalisz taki super komp, a jakimś cudem tylko u mnie i u Elmka splash pokazuje się za długo?

2013-08-21T13:50:01+01:00

Olesio, czy zdajesz sobie sprawę, że v2.5 nadal jest stopniowo zmieniane do v2.6?

Aktualną listę nowej generacji masz tutaj v2.6
Nie mów, że nie jesteś doinformowany, bo wiele razy było wspominane jak wygląda odświeżanie.
V2.5 -> nieodświeżone
V2.6 -> odświeżone...

2013-08-21T14:08:52+01:00

Może przerobione logo jakiejś gierki z amigi, wszystko identyczne tylko napis The Company tą samą czcionką.

2013-08-21T16:45:49+01:00

widzę, że mały szept potrafi ruszyć i rzekę :) jak dla mnie to wygląd może być obojętny, coś nowego zawsze lepiej wygląda, tym bardziej odróżniałoby nowe exeki właśnie od starych nie ruszanych

2013-08-24T18:44:31+01:00

Ja to widze tak. Idąc śladem craków. Jest ikonka info about o typu znak zapytania albo about... i klikając (po zatwierdzeniu) tam mamy pełne fajne intro na wzór amigowy (popatrzcie pirates i starcraft) w którym bedą zawarte informacje o autorach projektu. samo intro pewnie nie bedzie miało więcej niz 64kb więc nie widze spianania się olesio. Nadal odwaliłeś kawał roboty, teraz trzeba to zareklamować. Engine jak wiem nie musi nawet byc na full screenie, a kb zajętości jest bardzo małe ... Wiem, że Anthrox nie zdradza co ma być, ale ja dopowiem , że to po prostu góra demosceny.
Jeszcze najlepiej jakby ascii moze czytano z osobnego pliku (np jak robi to Theta)
Nietrzeba by bylo głowić autora o zmiany kodu tylko samemu sie zmienialo ascii np co gre (jeszcze trzeba znalezc chetnego na to:P ja już nie)

A co do wyglądu to jak dla mnie nie ma znaczenia.. autor i tak wyzwala wspomnienia efektami rodem z amigi. Można zasugerować efekty podrasowane z starych demek co wyzwoli miłe wspomnienia. Samo demko ma podkreślić autorów projektu, więc uważam za dobrą inicjatywę.
Ja jestem jak najbardziej za, szczególnie, że lubie kolesia intra, które w znaczacy spób amige przywołują.

2013-08-25T02:39:49+01:00

Temat zamykam. Sugestie zostały przekazane, a co zrobi Pan Demoscena - wyjdzie w praniu - swoje zacne oblicze już zwrócił na TC, a czy postanowi ostatecznie coś dla nas stworzyć to się przekonamy :)

Return to Pytania techniczne