Polski

opcja domyślnego filtra

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
maziacs cześć.
czy dałoby radę znaleźć jakiś sposób na uruchamianie exeków od razu z wyłączonym filtrem?
wiem, że to może wydawać się śmieszne, ale osobiście preferuję 'oryginalną' grafikę i rozdzielczość, ewentualnie z filtrem symulującym zachowanie telewizora. za każdym razem po uruchomieniu zamiast się cieszyć najpierw przełączam ustawienia na swoje i jest to dosyć żmudne, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto się ze mną zgadza i ewentualnie mnie poprze.
nie wiem specjalnie, jak to można rozwiązać logistycznie, gdyż każdy ma swoje własne preferencje, jedyne co mi przychodzi na myśl to zapamiętane ustawienia w rejestrze wspólne dla wszystkich exeków, ewentualnie uruchamianie gier z parametrami. w przyszłości podobnie pewnie będzie z takimi rzeczami jak pad i kto wie z czym jeszcze.

tak w ogóle, strona super, exeki świetne chociaż brakuje mi na stronie jasnej informacji co nowego (jakie exeki), ale to nie ten dział na forum.

pozdrawiam.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/opcja-domyslnego-filtra-t2167.html
2012-09-12T13:58:32+01:00
cześć.
czy dałoby radę znaleźć jakiś sposób na uruchamianie exeków od razu z wyłączonym filtrem?
wiem, że to może wydawać się śmieszne, ale osobiście preferuję 'oryginalną' grafikę i rozdzielczość, ewentualnie z filtrem symulującym zachowanie telewizora. za każdym razem po uruchomieniu zamiast się cieszyć najpierw przełączam ustawienia na swoje i jest to dosyć żmudne, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto się ze mną zgadza i ewentualnie mnie poprze.
nie wiem specjalnie, jak to można rozwiązać logistycznie, gdyż każdy ma swoje własne preferencje, jedyne co mi przychodzi na myśl to zapamiętane ustawienia w rejestrze wspólne dla wszystkich exeków, ewentualnie uruchamianie gier z parametrami. w przyszłości podobnie pewnie będzie z takimi rzeczami jak pad i kto wie z czym jeszcze.

tak w ogóle, strona super, exeki świetne chociaż brakuje mi na stronie jasnej informacji co nowego (jakie exeki), ale to nie ten dział na forum.

pozdrawiam.

2012-09-12T16:00:14+01:00

Re: opcja domyślnego filtra

Zacznijmy od początku:
Dzień dobry

Dalej:
- nowe exeki domyślnie mają wyłączony filtr. Scalex2 3/4 użytkowników uznała za błędne jako ustawienie domyślne
- opracowywane jest właśnie rozwiązanie, aby można było tworzyć regułki dla wszystkich exeków (więcej informacji wkrótce)
- pad jest wykrywany automatycznie - wystarczy podczas gry go podłączyć i wcisnąć przycisk FIRE

W planach jest zaktualizowanie wszystkich exeków, ale nie ma to sensu dopóki nie będzie przygotowany nowy Demonic Windows (mam nadzieję, że weźmiesz udział w testach)

Co do strony:
istnieją 3 sposoby na sprawdzenie exeków:

- gdy jesteś zalogowany i pobierzesz exeka, strona to zapamięta i jak będzie jego nowa wersja to "przybudówka" poinformuje Cię o tym wyświetlając liczbę ile masz nieaktualnych exeków
- możesz posortować listę exeków wg ostatnio dodanych (po kolumnie "Lp.")
- na stronie głównej patrzysz na 5 okienek. Od góry są najnowsze wrzucone pozycja np. na teraz: Wendetta.
W przyszłości planowane jest coś pokroju kanału RSS, ale na razie prace nad odnowieniem strony głównej/forum jeszcze nie zostały ruszone, mam nadzieję, że w końcu się za to weźmiemy - na razie dopieszczamy engine exeków, dodając m.in. wsparcie dla Win8 :-)

2012-09-14T02:30:44+01:00

Tylko nie to :( mój ukochany WIn7 już taki stary się robi. A ja nie chce kafelkÓffffffff i metroooooo ;-( Ehhh

2012-09-16T17:06:09+01:00

Zanim zabierzecie się za aktualizację staroci poczekajcie na nowego WinUAE bo w ostatnich buildach Toni naprawił m.in. proporcje w autoskalowaniu i buga z czarnym ekranem w D3D pod XP.
Albo wykorzystajcie betę bo u mnie działa bez zarzutu ;)

2012-09-16T17:28:20+01:00

Dzięki za informację adiq22 :ok1:

Return to Pytania techniczne