Nijak nie potrafię postawić obok siebie Pinball Dreams 1 i 2. Po mojemu dwójka ma i kiepawą grafikę na stołach i same stoły są marnej jakości. Nie wiem co wam nie pasuje w PD1, bo nie wydaje mi się żeby aż tak bardzo odbiegał poziomem od Fantasies. Skromniejszy wyświetlacz, tylko 2 flipery, ale stoły choć prostsze to zaprojektowane z głową i trzymające się kupy. Nie za łatwe, nie za trudne - takie w sam raz, w stylu stołów od Williamsa z początku lat 90.
Po prostu widać, że stoły w Digital Illusions projektował ktoś, kto znał się na rzeczy, a pozostałe firmy radziły sobie tak jak potrafiły, ale nie do końca im to wychodziło. Fakt, że Pinball Dreams 2 wypada nieźle na tle reszty wynalazków jakie wtedy wychodziły (Epic Pinball - toż to jest shit przeokrutny

, jakim cudem to dziadostwo zrobiło taką karierę?) ale ni cholery nie zbliża się to do PD1.
Sorry, ale taki mamy klimat™

Żeby nie było, sam sobie czasami lubię poobijać bilę w PD2, ale IMO do exeków nie ma sensu go dodawać. Z resztą łączy go tylko podobna nazwa i równie dobrze można do paczki dołączyć wspomnianego Epic Pinball i resztę blaszakowych pinballi.
To tak jakby do kompilacji z Flatout 1 i 2 dołączyć ruską 3 która jest Flatoutem tylko dlatego, że pożarli się o znak towarowy.