Głównie chodzi mi o grę Wings II (bo Frontiera jeszcze mogę przeboleć). Wiem, że na Amidze tak samo się zacinał ale wiem też, że emulatory potrafią czynić cuda.
Płynne 3D
Witam, można coś ustawić w exeku aby chodził płytnnie w gdy wyświetla 3D.
Głównie chodzi mi o grę Wings II (bo Frontiera jeszcze mogę przeboleć). Wiem, że na Amidze tak samo się zacinał ale wiem też, że emulatory potrafią czynić cuda.
Re: Płynne 3D
to nie jest 3D.
uzyj szybszego peceta lub nie graj z exeków , tylko sam skonfiguruj winuae (wlaczone JIT)
uzyj szybszego peceta lub nie graj z exeków , tylko sam skonfiguruj winuae (wlaczone JIT)
Ale może chodzi mu o funkcje 3D na karcie graficznej i monitorze czy telewizorze. W sumie dziwnie sformułowane pytanie, nie rozumiem go za bardzo. 

No gdy odpalam grę wings to w tych misjach gdzie lata się 3d gra strasznie klatkuje.
Nie znam się na PCtach
Nie znam się na PCtach

Wings tak już ma. Nigdy inaczej nie lata jak te porywające 5fps 

A miałem nadzieje, że emulator potrafi czynić cuda 
ePSXe umiał
ePSXe umiał

Tak samo masz w Stunt Car Racer
ale grać się da.

@norbi - exek korzysta z okrojonego WinUAE, więc możesz spokojnie doradzić co należy zrobić, aby działało płynniej.
Jeżeli jakieś opcji nie ma w GUI zawsze można stworzyć plik settings.cfg lub wyedytować plik Demonic.Cob w %localappdata%/TheCompany/<nazwa_gry>
Jeżeli jakieś opcji nie ma w GUI zawsze można stworzyć plik settings.cfg lub wyedytować plik Demonic.Cob w %localappdata%/TheCompany/<nazwa_gry>
Czy w tym exeku nie jest włączone "cycle exact"? Jeśli tak to po prostu nie wyrabia Golibrodzie CPU. Bo do tej funkcji potrzebny jest mocny procesor Intela. Oczywiście znowu włącza mi się hejt na twórce tego śmiesznego emulatora.
Winuae - killer współczesnych pecetów. 7 mhercowa motorola zabije Ci procka.
Winuae - killer współczesnych pecetów. 7 mhercowa motorola zabije Ci procka.
Czyli trikiem w emu da się przyspieszyć płynność tych 2 gierek?
Szkoda ze mój Blizzard w Amidze 1200 tego nie potrafi, bo gra z kartą turbo tak samo klatkuje jak bez niej.
Oczywiście inne gry 3D (Frontier, Gloom, Doom) z kartą chodzą 10 razy lepiej niż bez niej
Szkoda ze mój Blizzard w Amidze 1200 tego nie potrafi, bo gra z kartą turbo tak samo klatkuje jak bez niej.
Oczywiście inne gry 3D (Frontier, Gloom, Doom) z kartą chodzą 10 razy lepiej niż bez niej

Vato wrote:Czyli trikiem w emu da się przyspieszyć płynność tych 2 gierek?
W emulatorze można włączyć bardzo dokładne emulowanie taktów takiej na przykład 7 MHZ'owej Motorolli- 68000 czy dla Amigi 1200 Motorolli 68020 (cycle exact) jednak wymaga ono bardzo szybkiego procesora.I w wielu grach szczególnie tych 3D może klatkowac jeśli CPU w Pececie jest za słabe.
Jest też funkcja JIT, która daje bardzo dużego kopa emulatorowi jednak często powoduje nieprawidłowe działanie programów i na przykład niektóre gry będą "głupieć".

Jak znudzi Ci się Vato twoja wypasiona Amiga z Blizzardem to możesz mi ja podesłać żebym potestował ją bo mnie biedaka nie stać na takie dopalenie swojego kalkulatora.

ihtius
EXEki to jedno a Amiga to jednak co innego
Nigdy moja 1200 z Blizzem mi się nie znudzi
Wszystkie inne opylę ale ta zostawię na zawsze

Nigdy moja 1200 z Blizzem mi się nie znudzi

Wszystkie inne opylę ale ta zostawię na zawsze

Vato wrote:Szkoda ze mój Blizzard w Amidze 1200 tego nie potrafi, bo gra z kartą turbo tak samo klatkuje jak bez niej.
Od razu przypomniał mi się Robinsons Requiem

ketyow wrote:Od razu przypomniał mi się Robinsons Requiem
Kiedyś w niego grałem tylko z FAST RAMem

Ja też, po zakupie 040 myślałem, że będzie lepiej... o ja naiwny 

Część exeków ma włączone Cycle Exact, ponieważ gdy nie był włączony gry działały za szybko.
Nie da się niestety wyregulować prędkości ustawiając wylącznie -60% prędkości CPU.
CE to jedyne rozwiązanie w takim przypadku...
Nie da się niestety wyregulować prędkości ustawiając wylącznie -60% prędkości CPU.
CE to jedyne rozwiązanie w takim przypadku...