Polski

Propozycja pobierania exeków

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
orkus Witam.
Być może ktoś już proponował takie rozwiązanie. Jeżeli chodzi o nowsze wersje exeków to jest już odpowiednia lista w panelu użytkownika. Nie widzę jednak żadnej listy która informowała by jakie nowe exeki się pojawiły, które nie zostały jeszcze przez usera pobrane.

Wydaje mi się, że ułatwiłoby to nam wszystkim życie. Co o tym sądzicie?

pozdro
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/propozycja-pobierania-exekow-t2108.html
2012-07-26T11:07:59+01:00
Witam.
Być może ktoś już proponował takie rozwiązanie. Jeżeli chodzi o nowsze wersje exeków to jest już odpowiednia lista w panelu użytkownika. Nie widzę jednak żadnej listy która informowała by jakie nowe exeki się pojawiły, które nie zostały jeszcze przez usera pobrane.

Wydaje mi się, że ułatwiłoby to nam wszystkim życie. Co o tym sądzicie?

pozdro

2012-07-26T11:16:12+01:00

Re: Propozycja pobierania exeków

to jest dobry pomysł z tą listą użytkownika z exekami podoba mi się ta sugestia :ok1:

2012-07-26T11:21:46+01:00

Pomysł dobry, tyle że:
1. Każdy nowy exek jest wyróżniany dodaniem nowego banera na głównej.
2. Zawsze można w liście pobranych porównać sobie których jeszcze nie mamy (uciążliwe to trochu, przy takiej ilości wydanych już exeków.)

Także zalecam częstsze sprawdzanie strony głównej ;)
Choć w sumie sam przyłączam się do propozycji. ;)

2012-07-26T13:11:37+01:00

ja po prostu pobrałem wszystko raz jeszcze i skopiowałem do katalogu, gdzie miałem poprzednio pobrane. - uciążliwe to przyznaje, ale przy okazji natrafiłem na inne, które z jakiegoś powodu wcześniej pominąłem.
Gdyby był przy nazwie exeka nr versji byłoby napewno łatwej.

2012-07-26T13:17:23+01:00

Może lepiej zamiast suchegu numeru wersji który znaczy tyle co nic wstawić w tym miejscu datę wydania updejtu?
Nie trzeba pamiętać durnych numerków tylko mniej-więcej kiedy się ostatni raz sprawdzało, czy nawet wystarczy regularnie wchodzić co tydzień-dwa i po dacie sam poznasz.

2012-07-26T14:50:04+01:00

roki76 wrote:2. Zawsze można w liście pobranych porównać sobie których jeszcze nie mamy (uciążliwe to trochu, przy takiej ilości wydanych już exeków.)

Nie zapomniałeś aby dodać, że listę można posortować wg "Lp." i dzięki temu mamy exeki od najnowszych do najstarszych wrzuconych na plandeke?

Dziwne, żeby to było uciążliwe, jeśli dodamy sobie do zakładek ten link:
http://thecompany.pl/gra/sort/lp/

I mamy spis exeków, który nas interesuje.

2012-07-27T09:45:46+01:00

Anthrox wrote:Nie zapomniałeś aby dodać, że listę można posortować wg "Lp." i dzięki temu mamy exeki od najnowszych do najstarszych wrzuconych na plandeke?

Dziwne, żeby to było uciążliwe, jeśli dodamy sobie do zakładek ten link:
http://thecompany.pl/gra/sort/lp/

I mamy spis exeków, który nas interesuje.

Problem w tym że w karcie usera exeki są wylistingowane po pakietach a w linku który podałeś jako pojedyncze gry więc porównanie (możliwe tylko alfabetyczne) 1:1 odpada. Dodatkowo Lp na niewiele się zdaje bo na liście usera Lp zawsze będzie mniejszy (pakiety) niż na liście gier :(

pozdro

2012-07-27T14:42:08+01:00

Ale LP ma służyć tylko do tego, aby sprawdzić jakie nowe pozycje zostały dodane. Nawet jak wyedytuję stare, to one nadal mają swój stary LP.

Dam Ci przykład:
- ostatnio sprawdzałem sobie listę i była tam gra: Big Red Adventure

Wyjechałem, a tutaj na TC doszło :
Myth: History In The Making
Centurion: Defender Of Rome *PL*Multilanguage*
Frontier: Elite II
Elite Advanced
Elite

patrzę "ponad" Big Red Adventure

Zaglądam z ciekawości na kartę usera i ooo, jeszcze nowy Moonstone został zaktualizowany, bo jest na czerwono. Pobieram i już.

Niemniej ostateczna decyzja należy do Demonic.

2012-07-31T18:12:39+01:00

dzięki bardzo za linka Anthrox

p.s. oczywiście system nieaktualnych exe-ków działa sprawnie, u mnie problem polegał na tym ,że jeszcze wtedy pobieranie było bez logowania.

2012-07-31T22:37:28+01:00

Podpowiem Ci, że wystarczy tylko kliknąć na download, niekoniecznie pobierać, aby pozycję dodało na naszą listę.
Gdyby Ci się znudziła - jak pewnie wiesz, możesz ją "wyszarzyć", dzięki czemu przybudówka nie będzie Cię informować o nowej wersji tytułu, który Cię nie interesuje. :tuptup1:

Return to Pytania techniczne