Mam pytanie techniczne, które pewnie dotyczy wszystkich exexów, choć akurat mnie interesuje World.Software.Anthology.(v2.6)(PL)(1994-1996)(+t)-TheCompany. Mianowicie, czy da się w jakikolwiek sposób zmusić program do uruchomienia gier w rozdzielczości 320x256 (w oknie), czyli klasycznym oknie amigi? Niestety po ustawieniu takiej wielkości program przerywa działanie.
Rozdzielczość
Re: Rozdzielczość
hmmm a po co ci aż tak drastyczna rozdzielczość ??
F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed, wyżej jeszcze ustalamy w jakiej rozdziałce. U mnie działa. Nie mogę przetestować tego o czym mówisz, bo nie widzę na liście The Company w/w tytułu... 
ED.1 Widzę, że chyba miałeś na myśli Franko. W takim razie nie mogę pomóc, u mnie exec się w ogóle nie odpala. Po napisie The Company nic się nie dzieje.
ED.2 A nie, to Avast mi zablokował. Działa normalnie, zmiana rozdziałki do okna też działa, problem jest po Twojej stronie

ED.1 Widzę, że chyba miałeś na myśli Franko. W takim razie nie mogę pomóc, u mnie exec się w ogóle nie odpala. Po napisie The Company nic się nie dzieje.
ED.2 A nie, to Avast mi zablokował. Działa normalnie, zmiana rozdziałki do okna też działa, problem jest po Twojej stronie

ketyow wrote:nie widzę na liście The Company w/w tytułu...
Jakbyś pobrał Franko, to byś widział, że exe nazywa się World Software Games

ketyow wrote:F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed
Fullscreen na windowed

Problem jest wyłącznie dlatego, ponieważ najniższą rozdzielczość jaką może ustawić na fullscreenie to chyba 640x480 - jeżeli da niższą, to mu się wysypie exek/emulator