Polski

Rozdzielczość

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Karsa Mam pytanie techniczne, które pewnie dotyczy wszystkich exexów, choć akurat mnie interesuje World.Software.Anthology.(v2.6)(PL)(1994-1996)(+t)-TheCompany. Mianowicie, czy da się w jakikolwiek sposób zmusić program do uruchomienia gier w rozdzielczości 320x256 (w oknie), czyli klasycznym oknie amigi? Niestety po ustawieniu takiej wielkości program przerywa działanie. Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/rozdzielczosc-t3623.html
2014-08-12T00:04:41+01:00
Mam pytanie techniczne, które pewnie dotyczy wszystkich exexów, choć akurat mnie interesuje World.Software.Anthology.(v2.6)(PL)(1994-1996)(+t)-TheCompany. Mianowicie, czy da się w jakikolwiek sposób zmusić program do uruchomienia gier w rozdzielczości 320x256 (w oknie), czyli klasycznym oknie amigi? Niestety po ustawieniu takiej wielkości program przerywa działanie.

2014-08-12T10:17:37+01:00

Re: Rozdzielczość

hmmm a po co ci aż tak drastyczna rozdzielczość ??

2014-08-12T10:31:08+01:00

F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed, wyżej jeszcze ustalamy w jakiej rozdziałce. U mnie działa. Nie mogę przetestować tego o czym mówisz, bo nie widzę na liście The Company w/w tytułu... :roll:

ED.1 Widzę, że chyba miałeś na myśli Franko. W takim razie nie mogę pomóc, u mnie exec się w ogóle nie odpala. Po napisie The Company nic się nie dzieje.

ED.2 A nie, to Avast mi zablokował. Działa normalnie, zmiana rozdziałki do okna też działa, problem jest po Twojej stronie :-P

2014-08-13T16:37:44+01:00

ketyow wrote:nie widzę na liście The Company w/w tytułu...

Jakbyś pobrał Franko, to byś widział, że exe nazywa się World Software Games :tuptup1:

ketyow wrote:F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed

Fullscreen na windowed ;)
Problem jest wyłącznie dlatego, ponieważ najniższą rozdzielczość jaką może ustawić na fullscreenie to chyba 640x480 - jeżeli da niższą, to mu się wysypie exek/emulator :)

Return to Pytania techniczne