Więc po kolei, bo tutaj przestaliśmy się rzeczywiście rozumieć.
Rekkimaru wrote:A czy ktoś tu twierdził zdecydowanie, że bez netu nie będzie się dało używać exeków?

Rekkimaru wrote:Gry, programy, które wymuszają konieczność bycia online w celu poprawnego funkcjonowania
Tak to zabrzmiało.
Ankiety nie da się przeprowadzić bez exeków zaopatrzonych w tę funkcjonalność.
Będą testowe exeki, ludzie zapoznają się - nie widzę przeszkód.
Mało tego - napiszą jak reagują ich antyviry - to jest dla mnie najważniejsze.
Po publicznych testach coś więcej będę mógł napisać.
BTW
Był w Beta jeden testowy exek i poza rokim nikt nie zauważył, że łączy się on do www

Zatem skoro tyle czasu nikt nie miał wątpliwości - poczekajmy do finalnych exeków.
Dajcie szansę temu "zabezpieczeniu" (cudzysłów wiadomo dlaczego) i wstrzymajcie się z opinią dopóki nie zobaczycie jak to działa.
Wyłączyć tę opcję i tak da się. Przed waszymi postami miało nie być wcale takiej możliwości

Rozumiem Wasze zmartwienie, ale jeszcze masowej aktualizacji nie robimy - więc przetestujmy to!
Rekkimaru wrote:nagle mówisz, że większość nie zrozumie.
Zauważyłem, że mimo wyjaśniania nadal są pytania co to w ogóle jest?
Więc mam zamiar pokazać to w praktycznym zastosowaniu.
Shoonay wrote:W takim razie... dla kogo ta opcja?
Dla osób, które używają exeków. Ty grając na WinUAE nie masz tutaj za wiele do powiedzenia - zaczniesz używać exeków to pogadamy. A teraz sio z monitora.

Jeszcze raz napiszę: nie ma sensu W TEJ CHWILI => nie pokazaliśmy jak to działa.
Pancio wrote:to moze guziczek w tcw "check update" ?
kto bedzie chcial wciska i mu sprawdza czy jest na czasie, a kto nie ten niech zaluje

Wolę opcję całkowitego wyłączenia niż przycisk.
Odpowiadam na następujące mity:
Ciastex wrote:Code: Select all
We can run outdated EXE anyway, continue? [Y/N]
- jeżeli suma nie będzie poprawna, exek nie będzie się o nic pytał. On tylko poinformuje o tym fakcie krótkim komunikatem wyświetlonym na czarnym tle.
- sprawdzanie online da się wyłączyć