Polski

Virtual machine component

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Xeran Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu grałem w Worms the director's cut i jakiś czas później wyskakuje mi okno z informacją że i tu cytat
"the app was unable to load a required virutal machine component" i po klikneciu nie włącza się gra, tak samo mam z Project X :/ w internecie przeczytałem że to przez aktualizacje której nie mogę odinstalować... Co moge w tej sytuacji zrobić mam win 7 home premium x64
Wstawiam screena z błędu
Image
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-pytania-techniczne/virtual-machine-component-t5012.html
2018-12-28T00:48:57+01:00
Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu grałem w Worms the director's cut i jakiś czas później wyskakuje mi okno z informacją że i tu cytat
"the app was unable to load a required virutal machine component" i po klikneciu nie włącza się gra, tak samo mam z Project X :/ w internecie przeczytałem że to przez aktualizacje której nie mogę odinstalować... Co moge w tej sytuacji zrobić mam win 7 home premium x64
Wstawiam screena z błędu
Image

2018-12-28T01:08:25+01:00

Re: Virtual machine component

Tylko ściągnięcie najnowszej wersji exeka eliminuje ten problem całkowicie.
Jednak najpierw odpowiednia wersja exeka musi się pojawić - a to jeden z ponad 100 tytułów, który czeka na aktualizację silnika. Niestety to taka wersja, którą musimy zrobić praktycznie od zera - tak jakby nigdy nie istniała - jest to czasochłonne i nie możemy tego przyspieszyć - możemy tylko przesunąć tytuł wyżej w kolejce kosztem innego tytułu.

Teoretycznie istnieją poradniki na naprawę tego problemu, który możesz zastosować na własną odpowiedzialność:
rozwiazane-problemy/problem-exekami-win-issue-with-exec-win-t3915.html

U mnie po odinstalowaniu wymienionych aktualizacji Microsoftu exek nadal nie chciał zaskakiwać - odpuściłem i zainstalowałem Windows 7 z 2009 i zablokowałem aktualizacje. :(

-- 28 Gru 2018, 01:08 --

Przykładowo tak wygląda exek w generacji V3.0 (najnowszej na dzień pisania tego postu):
https://thecompany.pl/download/246/1

Return to Pytania techniczne