Polski

Zmiany, zmiany, zmiany

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.
Anthrox

Code: Select all

Hola!
Miło mi poinformować, iż kolejna seria ulepszeń została przygotowana dla istniejących exeków w wersji 2.6.

Spis zmian:

+ naprawiono: problem z zawieszaniem tcUAE po wybraniu Extras -> Load Game (Pancio)
    + naprawiono: priorytet kart dźwiękowych (adiq22)
    + naprawiono: ukrywanie się GUI przy pierwszym odpaleniu exeka na Windows 8 (Pancio, roki76)
    + NOWOŚĆ: nie musimy już używać gwiazdki, abyśmy zobaczyli nasz score / save w grze po odpaleniu exeka (feature spowalnia exeka o 3 sekundy, więc włączane będzie w zależności od potrzeb - autorem ulepszenia jest olesio)
    + poprawione: klawiszem DELETE nie wyłączymy już exeka - został zmieniony na END (Hardy)
    + poprawiono: wyśrodkowywanie GUI na pełnym ekranie
    + poprawiono: poziom kolizji został zmieniony z full na playfields, co powinno spowodować nieco mniejsze obciążenie procesora generowane przez dany exek.
    + inne

EXE'ki v2.6 zostaną zaktualizowane w ciągu dnia.

Źródło: http://thecompany.pl/news/94

Jeśli macie jakieś wątpliwości w związku z nowym systemem zapisu - pytajcie. Z przyjemnością odpowiem.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl:443/exe-pytania-techniczne/zmiany-zmiany-zmiany-t2700.html
2013-06-27T01:29:24+01:00

Hola!
Miło mi poinformować, iż kolejna seria ulepszeń została przygotowana dla istniejących exeków w wersji 2.6.

Spis zmian:

+ naprawiono: problem z zawieszaniem tcUAE po wybraniu Extras -> Load Game (Pancio)
    + naprawiono: priorytet kart dźwiękowych (adiq22)
    + naprawiono: ukrywanie się GUI przy pierwszym odpaleniu exeka na Windows 8 (Pancio, roki76)
    + NOWOŚĆ: nie musimy już używać gwiazdki, abyśmy zobaczyli nasz score / save w grze po odpaleniu exeka (feature spowalnia exeka o 3 sekundy, więc włączane będzie w zależności od potrzeb - autorem ulepszenia jest olesio)
    + poprawione: klawiszem DELETE nie wyłączymy już exeka - został zmieniony na END (Hardy)
    + poprawiono: wyśrodkowywanie GUI na pełnym ekranie
    + poprawiono: poziom kolizji został zmieniony z full na playfields, co powinno spowodować nieco mniejsze obciążenie procesora generowane przez dany exek.
    + inne

EXE'ki v2.6 zostaną zaktualizowane w ciągu dnia.

Źródło: http://thecompany.pl/news/94

Jeśli macie jakieś wątpliwości w związku z nowym systemem zapisu - pytajcie. Z przyjemnością odpowiem.

2013-06-27T09:57:12+01:00

Re: Zmiany, zmiany, zmiany

To kiedy zobaczymy poprawione Fire Force? ;)

2013-06-27T14:34:43+01:00

Postaram się jak najszybciej - na razie na widelcu mam obiecanego Elmce i emce Ishara.

2013-06-27T16:21:54+01:00

a później ?

2013-06-27T19:05:17+01:00

Oj, tauriś - wiesz, że to jak wróżenie z fusów :tuptup1:

2013-06-28T00:42:57+01:00

@Anthrox: @Hardy poruszył kwestie bardzo ważnej dla mnie gry. Mojej ulubionej praktycznie z dzieciństwa. Jak wiecie jako dzieciak połamałem na niej joya kumplowi, który miał Amigę 600. Musiałem odkupić i wydać z odłożonych zaskórniaków jeszcze wtedy 350 tysięcy złotych. Ból, ale wspomnienia są. Zresztą w tej grze zawsze ciężko schodziło się po skosie w dół po schodach. Nawet na klawiaturze nieraz jest z tym problem. No a jak wiemy, czas ucieka. A i dlatego jako lamer ledwie przechodziłem trzecią misję z pierwszej fazy gry. Na ogół brakowało mi czasu, bo był on zbyt wyśrubowany. Może przy okazji odświeżania tej gry dało by się tak dopieścić trainer, żeby można było wybrać w TCW, co chcemy mieć nieskończone z trzech rzeczy: aminicja, czas, zdrowie. Albo wszystko albo część z nich. Jak wiesz slave WHDLoad pozwala na to bez problemów. Ponieważ osobiście mi fajnie się gra - chociaż tak na prawdę dawno nie grałem, ale ja ostatnio jak wiesz w nic prawie nie gram (chyba że w Rod Landa testując magic code ;)) - tylko z nieskończonym czasem. Ponieważ brakuje tej grze takiego trybu gdzie właśnie można było by na spokojnie w misji pobawić się bez patrzenia na to, czy nam helikopter nie ucieknie ;)

2013-06-28T00:54:32+01:00

Dałoby radę dodać kolumnę na http://thecompany.pl/gra z datą dodania aktualnej wersji? Ostatnio można było pobrać kilka gier (20) i ciekaw jestem po czym poznajecie, które są aktualne, a które dopiero do przerobienia :)

2013-06-28T00:57:09+01:00

* set CUSTOM1=1 for unlimited energy
* set CUSTOM2=1 for unlimited ammo
* set CUSTOM3=1 for unlimited time

Wiesz olesio, trainer WHDLoadowy jest OK, ale Twoje rozwiązanie pozwala włączać/wyłączać co chcemy, albo np. zmieniać bronie podczas misji. Jak chcesz możesz mi pomóc, to zrobimy fajny trainerek np. ze zmianą karabinu podczas gry ;)

@santa13 - nie korzystasz z przybudówki?

2013-06-28T02:07:59+01:00

Robienie trainerów na Amidze to nie moja bajka. Wiesz, że z Twoją pomocą mam obcykanego tylko "dziubaltowskiego" i to ECS, bo Elmek mnie kiedyś prosił o to. Podmiana broni jako feature trainera, czy ja wiem :/ Wole to, co oferuje slave do tej gry Jeżeli kod slave'a Tobie nie pomaga, to ja niewiele więcej poradzę.

2013-06-28T10:51:42+01:00

Kod rypię w ostateczności - sam lubię robić trainery.
To przyjemność i satysfakcja jak działa.

2013-06-29T22:00:34+01:00

@santa13 - nie korzystasz z przybudówki?[/quote]

nieśmiało śmiem zapytać ... co to ta przybudówka? wchodzę po prostu na wyszukiwarkę na głównej stronie i wybieram v2.6

2013-06-29T22:26:07+01:00

Image

2013-06-29T22:59:43+01:00

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chyba te 6dniowe tygodnie pracy człowiekowi szkodą :P dzięki za uświadomienie tauri5

2013-06-29T23:15:30+01:00

luzik :)
jak coś to pisz :)

Return to Pytania techniczne