Polski

Beast (Shadow of the Beast 1 dla niektórych) - bug trainera

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
Anthrox Z zainteresowaniem przeczytam - o ile pamięć mnie nie myli - boss = KRZESŁO z czaszkami włączenia trainera zabija naszego bohatera.
Spowodowane to jest tym, że w przypadku nieśmiertelności na tym etapie - po dotknięciu przez bossa naszego bohatera - postać nie ginęła, ale rozgrywka nie mogła być kontynuowana - gdyż gra głupiała i zatrzymywała przesuwanie ekranu w miejscu.

Na pewno istniałaby możliwość napisania lepszego trainera, ale ja zostawiam to kolegom po fachu - Shadow of The Beast niezbyt mi się podoba i jest wiele innych tytułów, które zasługują na porządne trainery.
Nawet szczerze przyznam - nie wiem czy nawet dzisiaj mam dość umiejętności, by tak dobry trainer zrobić.
Osobiście sugerowałbym podpuszczenie StingRaya albo Flashtro, żeby taki trainer przygotowali.

Broń boże nie prosić JOTD... :mrgreen:
Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/beast-shadow-the-beast-dla-niektorych-bug-trainera-t1296.html
2022-05-30T22:00:41+01:00

Re: Beast (Shadow of the Beast 1 dla niektórych) - bug train

Z zainteresowaniem przeczytam - o ile pamięć mnie nie myli - boss = KRZESŁO z czaszkami włączenia trainera zabija naszego bohatera.
Spowodowane to jest tym, że w przypadku nieśmiertelności na tym etapie - po dotknięciu przez bossa naszego bohatera - postać nie ginęła, ale rozgrywka nie mogła być kontynuowana - gdyż gra głupiała i zatrzymywała przesuwanie ekranu w miejscu.

Na pewno istniałaby możliwość napisania lepszego trainera, ale ja zostawiam to kolegom po fachu - Shadow of The Beast niezbyt mi się podoba i jest wiele innych tytułów, które zasługują na porządne trainery.
Nawet szczerze przyznam - nie wiem czy nawet dzisiaj mam dość umiejętności, by tak dobry trainer zrobić.
Osobiście sugerowałbym podpuszczenie StingRaya albo Flashtro, żeby taki trainer przygotowali.

Broń boże nie prosić JOTD... :mrgreen:

2022-05-31T19:23:37+01:00

Ok. Czyli rozumiem, że to problem z trainerem a nie z exekiem. Czyli jak usunę exek, ściągnę grę jeszcze raz i zacznę grać bez trainera to po dojściu do Krzesła powinienem go normalnie zlać pięściami? Czy trainer może jakoś wpływać na brak fireballa?

Za dzieciaka było trudniej bo gier nie dało się savować (z wyjątkami). Teraz nie trzeba zaczynać od początku tylko można zapisać przed miejscem, które sprawia problem :haha: W takim wypadku trainer nie jest konieczny, ważne żeby gra była funkcjonalna :)

2022-05-31T20:07:12+01:00

Możesz spróbować na zwykłym adf-ie używać szybkiego zapisu i odczytu gry, działa podobnie jak cheat ;) Wiele trudnych gier tak przeszedłem.

2022-06-10T22:47:24+01:00

Z tego co spojrzałem - trainer był przygotowywany przez Harrego.
Jedyna wzmianka jaką widzę w notatkach to:

Harry wrote:Toggle energytrainer with F1 on/off. No complete trainer, its senseless:
if you hang in an abyss you couldnt get out.

Żeby coś więcej powiedzieć na temat trainera - musiałbym dostać SGF z momentu przed bossem.
F1 służy do włączania i wyłączania trainera.
Trainer na unlimited energy nie powinno mieć wpływu na grę tj. postać powinna ginąć na bossie.
Jeżeli przeżywa, a gra się blokuje - należy wyłączyć na czas Bossa trainer na nieśmiertelność, aby ginąć.

EXE'k jednak przeszedł testy beta testerów, więc nie powinno być większych problemów z działaniem z trainerem - chyba, ż etesty zostały przeprowadzone po łebkach - rzadko, ale mogło się zdarzyć ;)

Return to Rozwiązane problemy