Polski

Dune 2

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
Saykando Witam. Grając w tę grę natrafiłem na błąd. Grając Atrydami zająłem pół planszy. Niestety w tym momencie wyświetla się problem - gra prosi o włożenie dysku nr 4. próbowałem atakować inny obszar niestety błąd się pojawia we wszystkich możliwościach.

Image

Przepraszam za duży format obrazu ;)
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/dune-t643.html
2010-10-22T14:05:23+01:00
Witam. Grając w tę grę natrafiłem na błąd. Grając Atrydami zająłem pół planszy. Niestety w tym momencie wyświetla się problem - gra prosi o włożenie dysku nr 4. próbowałem atakować inny obszar niestety błąd się pojawia we wszystkich możliwościach.

Image

Przepraszam za duży format obrazu ;)

2010-10-24T15:28:05+01:00

Re: Dune 2

Mi ten błąd wyskakuję po przejściu podajże 3 misji grając HARKONEN.

2010-10-24T23:35:06+01:00

Hmmmmmmmmm, grę przygotował olesio - jeżeli potwierdzacie błąd to mogę się mu baczniej przyjrzeć. Podejrzewam, że po prostu gra odwołuję się do volumenu który nie istnieje. Niestety nie znam aż tak dobrze tej gry, więc będzie musiała powstać wersja dla Beta-Testerów

2010-10-31T22:18:10+01:00

Ja przeszedlem do 4 misji Harkonnenami i nie mialem zadnych bledow ;o no chyba ze juz gram w poprawiona wersje ^^

2010-11-01T10:00:18+01:00

Gra jest dosowa. A to duzy plus. Mozna ja nawet odpalic na DBLPAL (vga) na Amidze.
Ale do rzeczy.
Wystarczy pod Amiga uruchomic snooodos/snoopium i poczekac do momentu jak pokaze sie prosba o czwarty dyskietke.
Wtedy szybkie spojrzenie do pokazuja wyzej wymienione programy i blad znaleziony.

Taki sposob mozna zastosowac do innych dosowych gierek, nawet do tych ktore sa zainstalowane na HDD bez WHDLOAD.
Np. Gra FIFA International Soccer po przegraniu jej na HDD i uzyciu ASSIGN nie chciala dzialac
Okazalo sie (dzieki snoopdos) gra domaga sie pliku ktorego nie bylo na dyskietce, ani HDD (dziwne ze z dyskietek gra dzialala)
Plik znalazl sie na jednej z dyskietek, ale byl skasowany. Po uzyciu FixDisk plik zostal odzyskany i gra zaczela dzialac HDD.

2010-11-01T13:18:44+01:00

Moj wniosek jest taki ze miales na dyskietkach uszkodzona wersje tej fify i tyle. Gra po zainstalowaniu nie moze prosic o plik ktory nie istnieje a assigny sie robi do sciezek z obrazami dyskietek. Poza tym kolejna kwestia ze nie u kazdego pojawia sie ten blad.

2010-11-01T19:24:58+01:00

scorpeus wrote:Ja przeszedlem do 4 misji Harkonnenami i nie mialem zadnych bledow ;o no chyba ze juz gram w poprawiona wersje ^^

Może sam zawiniłem bo w czasie wybierania misji na mapie zrobiłem Save state i po ponownym wgraniu gry coś się pochrzaniło? nie wiem, bo dziwne że nie wszystkim ten błąd wyskakuje.

2010-11-01T19:27:17+01:00

A zrób save normalnie z samej gry a nie z pod F12.Czy reakcja będzie taka sama ?

2010-11-01T19:30:59+01:00

roki76 wrote:A zrób save normalnie z samej gry a nie z pod F12.Czy reakcja będzie taka sama ?

Wiesz, szczerze nie zależy mi na tej grze bo nigdy nie pałałem do niej wielką sympatią, i nie chcę mi się nawet tych 2-3 misji przechodzić. Może kiedyś sprawdzę. Szkoda że wywaliłem Savestate, bym Wam przesłał i zobaczylibyście czy u Was też prosi o 4 dyskietkę.

2010-11-01T19:35:43+01:00

Na pewno błąd by się ujawnił bo już taki test robiłem.Szkoda że go wywaliłeś może na coś by się przydał.Akurat robie test z użyciem save właśnie z pod menu gry a nie używając F12 jestem juz w 3 misji grając Atrydami ale szczerze powiedziawszy dostaję po rzyci zamiast wygrywać ]:->
Test robię pod kątem ujawnienia sie tegoż właśnie błędu.

2010-11-01T19:42:06+01:00

Nie pałać miloscia do Dune? Grzeszysz synu :P

2010-11-01T19:52:55+01:00

scorpeus wrote:Nie pałać miloscia do Dune? Grzeszysz synu :P

Nie podoba mi się w tej grze sposób zarządzania jednostkami - wybieranie pojedyncze
Nie podoba mi się sposób produkcji - trzeba wejść w każdy budynek
I nie podoba mi się ograniczenie jednostek.
Strasznie chciałem polubić tą grę w momencie gdy ja miałem Amigę a kolega na IBM pykał w Command & Conquer, bo wtedy tak strasznie spodobały mi się gry tego typu. No ale niestety Dune II nie trafiło w moje gusta właśnie przez te ich udziwnienia. Gdyby chociaż dało się zaznaczyć większą liczbę jednostek na raz, może wtedy bym się zmusił do grania. Może się da a nie wiem ? :D W każdym razie przez to strasznie słabo idzie mi granie. Mam nawet problem z rozwaleniem wrogiego budynku bo zanim moje jednostki tam dotrą, zostają rozwalone pojedynczo, i wróg inną drogą podjeżdża do mojej bazy i mi ją atakuję. Trudna gra.

2010-11-01T20:19:59+01:00

Gosciu jestes w moim wieku czy tam rok mlodszy i narzekasz na takie rzeczy ?? To byla pierwsza strategia RTS od ktorej wyszly C&C i inne wiec nie dziw sie ze pojedynczo sie wybiera jednostki w czasie gdy ta gra powstala nikt nie myslal o wybieraniu masowym i o wielkich mega bitwach w czasie rzeczywistym. Twoja wypowiedz jest na poziomie dziecka neo ktore obudzilo sie w 2000 roku zobaczylo PC i stwierdzilo ze old games suck. Zalosne naprawde. Nie wiem co ty tu robisz wogole. Gra za trudna ?? Dune 2 za trudne ?? Czlowieku gadasz jak dziecko neo ktore sie obudzilo w 2000 roku zobaczylo pc i dla niego old games suck bo sa za trudne nie maja super grafiki i miliona opcji. Powiem ci ze 90% gier na Amige jest trudnych wiec lepiej daj sobie z nimi siana skoro tak ci to przeszkadza a Dune 2 skonczylem za gowniaza multum razy i dalej z checia w nia gram.

2010-11-01T20:31:08+01:00

scorpeus wrote:Gosciu jestes w moim wieku czy tam rok mlodszy i narzekasz na takie rzeczy ?? To byla pierwsza strategia RTS od ktorej wyszly C&C i inne wiec nie dziw sie ze pojedynczo sie wybiera jednostki w czasie gdy ta gra powstala nikt nie myslal o wybieraniu masowym i o wielkich mega bitwach w czasie rzeczywistym. Twoja wypowiedz jest na poziomie dziecka neo ktore obudzilo sie w 2000 roku zobaczylo PC i stwierdzilo ze old games suck. Zalosne naprawde. Nie wiem co ty tu robisz wogole. Gra za trudna ?? Dune 2 za trudne ?? Czlowieku gadasz jak dziecko neo ktore sie obudzilo w 2000 roku zobaczylo pc i dla niego old games suck bo sa za trudne nie maja super grafiki i miliona opcji. Powiem ci ze 90% gier na Amige jest trudnych wiec lepiej daj sobie z nimi siana skoro tak ci to przeszkadza a Dune 2 skonczylem za gowniaza multum razy i dalej z checia w nia gram.

Buahaha :D dziękuję, po raz kolejny mam ubaw po pachy. Hmm chyba że Ty tak poważnie? Ty na prawdę każdy post jaki się umieści odbierasz jako indywidualny atak na swoją osobę? Czy po prostu masz braki w osobowości i próbujesz się podbudować na forum?
Gratuluję na prawdę przejścia DUNE II zostań moim mistrzem :) Grzecznie wytłumaczyłem że nie spodobała mi się ta gra bo przecież każdy ma swoje gusta, więc jeżeli gra mi nie podchodzi to nie zarzynam jej na siłę tylko odstawiam na bok. Czyżbyś był twórcą tej gry że uraziło Cię moje stwierdzenie? Wybacz chylę czoła, jest mi niezwykle wstyd że nie potrafiłem ukończyn DUNE II ;( nie zasługuje na pobyt na tym forum i na granie w gry z Amigi ... chlip chlip ...
Tak jeszcze na marginesie, spróbuj przeczytać swoją wypowiedź a później innych użytkowników tego forum i sam dojdź do wniosku kto zachowuję się jak dziecko z przedszkola :)

2010-11-01T20:32:18+01:00

Oj Panowie...............

2010-11-03T19:33:15+01:00

Dzięki norbi za przypomnienie o snoopdosie - rzeczywiście najprościej jego użyć.
V2.1 wypuszczę bo brakowało kilku plików, co namierzyłem weryfikatorem MD5.

2010-11-06T23:42:04+01:00

scorpeus wrote:Moj wniosek jest taki ze miales na dyskietkach uszkodzona wersje tej fify i tyle. Gra po zainstalowaniu nie moze prosic o plik ktory nie istnieje a assigny sie robi do sciezek z obrazami dyskietek. Poza tym kolejna kwestia ze nie u kazdego pojawia sie ten blad.

Gdybym nie probowal instalowac gry na HDD to nawet bym nie wiedzial ze cos jest nie tak, bo gra z dyskietek dzialala.
Gra nie posiadala instalera, a ze byla dosowa wiec przegralem ja na HDD i zrobilem assign, aby "oszukac" komputer.
Calosc byla robiona na A1200.
Jesli znajde ta wersje gry to dam linka.

2010-11-07T09:54:52+01:00

No tylko ze fakt jest taki ze masa gierek niegdys wydawana na dyskietkach posiadala bledy a mimo tego dzialaly i dalo sie w nie grac. Mimo tego piraci handlowali nimi na gieldzie i nikt nie narzekal bo wszystko bylo ok. Nikogo wtedy jakos nie ruszal temat zeby instalowac to na hd bo malo kto mial go w amidze :) Niemniej jednak teraz jak sie robi te exeki to wszystko wylazi.

2010-11-07T13:13:31+01:00

A był i gry NDOS - i na nie pozostaje głównie WHDLoad... ;>

2010-11-07T21:32:32+01:00

No pamietam dobrze te ndosy :) kijowo na gieldzie szlo je kopiowac ale dawalismy rade z ojcem :D

Return to Rozwiązane problemy