Polski

Exeki nie działają pod WIN7

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
orkat Witam
posciągałem pare exeków z waszej strony i wszystko bylo ok.
Na innej stronie ( http://peb.pl/inne-gry/788743-hf-klasyk ... la-pc.html ) znalazlem inne exeki , jest tam kilka gierek których nie ma do pobrania na stronie a mnie interesują , niestety gdy je z tamtąd pobiore , wypakuje , to ..... nic . Chcęuruchomic i nic sie nie dzieje , nawet ekran nie mignie , nic nie wyskakuje , kompletne zero.

o co chodzi ??

dlaczego na stronie nie zamieszczace wszystkich gier ( traps n tresure , fire and ine , sydicate , golden axe , inne ) a mozna je pobrac gdzie indziej ?? czy to moze nie wasza robota ??
Page 1 of 6 6 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/exeki-nie-dzialaja-pod-win7-t826.html
2010-12-30T14:12:46+01:00
Witam
posciągałem pare exeków z waszej strony i wszystko bylo ok.
Na innej stronie ( http://peb.pl/inne-gry/788743-hf-klasyk ... la-pc.html ) znalazlem inne exeki , jest tam kilka gierek których nie ma do pobrania na stronie a mnie interesują , niestety gdy je z tamtąd pobiore , wypakuje , to ..... nic . Chcęuruchomic i nic sie nie dzieje , nawet ekran nie mignie , nic nie wyskakuje , kompletne zero.

o co chodzi ??

dlaczego na stronie nie zamieszczace wszystkich gier ( traps n tresure , fire and ine , sydicate , golden axe , inne ) a mozna je pobrac gdzie indziej ?? czy to moze nie wasza robota ??

2010-12-30T14:30:13+01:00

Re: Exeki nie działająpod WIN7

Problem w tym,że pobrałeś starsze wersje exeków które mogą nieprawidłowo działać pod win7.
A czy te które są na stronie głównej działają ci prawidłowo ?

Te gry które wymieniłeś,będą dostępne w późniejszym czasie już w nowszej wersji działającej prawidłowo pod win7.

Nie jestem w stanie określić kiedy to nastąpi,to już zależy od Anthroxa.

2010-12-30T14:36:16+01:00

te ze strony głównej dzialaja ale jest ich mniej niz na pebie czy chomikach , np toki itp itd

2010-12-30T14:53:36+01:00

Tak jak napisałem,to stare wersje exeków,które zostaną wcześniej czy później na nowo wydane.
Możesz jeszcze spróbować uruchomić je w trybie zgodności z win xp i ustawiając (jeśli nie podziała) uruchom w rozdzielczości 640*480,choć wątpię żeby zadziałały.
Z ciekawości sam sprawdzę.

[EDIT]

Tak jak przypuszczałem,ściągnąłem jedną z paczek z peb i niestety nawet w trybie zgodności nie ruszyły :-(

2010-12-30T15:11:55+01:00

Re: Exeki nie działają pod WIN7

I nie ruszą niestety, pamiętam Antkowi to testowałem dawno temu, one po prostu próbują zapisać swoje dane w lokacji która na Win7 nie istnieje ;)

2011-01-02T01:10:10+01:00

Oraz odwołują się do modułów kernela które MOCNO uległy zmianie.
Szansa na odpalenie takiego exeka jest jak 1 do 1000

Może mi ktoś przesłać spis starych exeków, które nie zostały odnowione ?

2011-02-19T12:53:00+01:00

Ja nie mogę nawet zainstalować ;( Ściągnęłem Yo!Joe wczoraj (specjalnie sie rejestrowałem w związku z moim problemem) i nie mogę uruchomic instalatora ;/ Windows 7 Pro X64

2011-02-19T13:02:39+01:00

To nie instalator,uruchamiasz i grasz.Spróbuj odpalić exeka z uprawnieniami Administratora,jeśli to nie pomoże uruchom go w trybie awaryjnym systemu.
Napisz jaki rezultat dały te próby.

2011-02-19T13:04:05+01:00

olahughson cos musisz miec nie tak z systemem, ja mam win 7 x64 i nie mialem jeszcze najmniejszego problemu z exekami

2011-02-19T13:54:13+01:00

olahughson wrote:Windows 7 Pro X64

Orginał czy pirat? Bo piratom nie pomagamy! :lol2: :lol2:

2011-02-19T13:59:34+01:00

roki76 wrote:Spróbuj odpalić exeka z uprawnieniami Administratora,jeśli to nie pomoże uruchom go w trybie awaryjnym systemu.Napisz jaki rezultat dały te próby.

Nie działa z administratora.
Tryb awaryjny? Jakbym chciał wyłaczać wszystkie inne aplikacje aby pograć, to bym sobie właczył moją CDTV, a nie pozbawiał sie możliwości jednoczesnego kontaktu z innymi. [Wiem, moge wtedy właczyć inne programy, ale najpierw musze je wyłaczyć.]

Pancio wrote:olahughson cos musisz miec nie tak z systemem, ja mam win 7 x64 i nie mialem jeszcze najmniejszego problemu z exekami

Nie wiem, ja na XP gralem w gry dosowe bez dosboxa a tu mi to nie dziala :D

esial wrote:Orginał czy pirat? Bo piratom nie pomagamy! :lol2: :lol2:

1.Oryginal.
2.[moje prywatne zdanie]Nie istnieje "piractwo komputerowe", są tylko kreatury zbyt chciwe, aby nazywać je ludźmi.[/moje prywatne zdanie]

2011-02-19T14:10:21+01:00

Cześć Ola! Witamy następnego PPAowca ;)

No cóż tu doradzić, mi na Win7 x64 działają... pojawia Ci się jakiś komunikat? Jaki masz antywirus czy inne programy anti-malware itp?

2011-02-19T14:21:08+01:00

Shoonay wrote:Cześć Ola! Witamy następnego PPAowca ;)

No cóż tu doradzić, mi na Win7 x64 działają... pojawia Ci się jakiś komunikat? Jaki masz antywirus czy inne programy anti-malware itp?

Hej ;)

Mam tylko Avasta.

2011-02-19T18:01:36+01:00

olahughson wrote:Tryb awaryjny? Jakbym chciał wyłaczać wszystkie inne aplikacje aby pograć, to bym sobie właczył moją CDTV, a nie pozbawiał sie możliwości jednoczesnego kontaktu z innymi. [Wiem, moge wtedy właczyć inne programy, ale najpierw musze je wyłaczyć.]

Łejt, my pomagamy Ci znaleźć PRZYCZYNĘ - normalnie do działania exeków nic nie trzeba wyłączać, więc Twoje stwierdzenie jest chybione.

2011-02-19T18:15:36+01:00

olahughson wrote:Mam tylko Avasta.
Którą wersję konkretnie? Bo w ostatnich wersjach od 5.0, przez 5.1 po betę 6.0 tak namieszali że na ich forum dwoi się i troi od raportów marudzących ludzisk ileż to programów nie działa... na Twoim miejscu poszukałbym w logach/kuferku avasta czy coś nie wpisało tego EXEka na listę zabronionych aplikacji, jeśli nic tam nie znajdziesz wymuszenie na nim żeby uznał EXEk za bezpieczny aż wreszcie wyłączenie kolejnych shieldów żeby sprawdzić co go blokuje.
Chociaż ja stawiam na to że Avast sandboxuje Ci EXEk a temu to się nie podoba bo w piaskownicy nie ma jak zapisać swojej konfiguracji.

No i wreszcie jak dojdziesz że (jeśli) to Avast i który shield to robi, wypadało by to zgłosić u nich na forum:
http://forum.avast.com/index.php?board=2.0

2011-02-19T19:00:04+01:00

Shoonay wrote:No i wreszcie jak dojdziesz że (jeśli) to Avast i który shield to robi, wypadało by to zgłosić u nich na forum:
http://forum.avast.com/index.php?board=2.0

no i oczywiscie zameldowac nam tutaj co by na przyszlosc bylo wiadomo

2011-02-20T06:05:57+01:00

Shoonay wrote:Którą wersję konkretnie? Bo w ostatnich wersjach od 5.0, przez 5.1 po betę 6.0 tak namieszali że na ich forum dwoi się i troi od raportów marudzących ludzisk ileż to programów nie działa... na Twoim miejscu poszukałbym w logach/kuferku avasta czy coś nie wpisało tego EXEka na listę zabronionych aplikacji, jeśli nic tam nie znajdziesz wymuszenie na nim żeby uznał EXEk za bezpieczny aż wreszcie wyłączenie kolejnych shieldów żeby sprawdzić co go blokuje.
Chociaż ja stawiam na to że Avast sandboxuje Ci EXEk a temu to się nie podoba bo w piaskownicy nie ma jak zapisać swojej konfiguracji.

1. Wersja 5.1.889
2. W logach nic nie widzę. Powyłączałem wszyskie osłony i nic, nadal to samo.
3. Jakie wymuszenie? Zresztą przeskanowałem i nie wykrył nic.

2011-02-20T08:20:38+01:00

Wątpię by Avast był tu przyczyną nieodpalania się exeków,zresztą łatwo to sprawdzić-uruchamiając exeka w trybie awaryjnym.Jeśli się uruchomi,to coś jednak w systemie blokuje,jeśli zaś się nie odpali to coś masz nie tak w systemie,a podejrzewam że i w awaryjnym też nie uruchomisz exeków.

2011-02-20T10:45:58+01:00

Hej ludzie. Widzę, że nie jestem jedyny.
Może z tej strony.....:
podajcie wszystkie lokalizacje jakie tworzą exeki. Sprawdzimy czy je mamy.
Wiem, że exeki na pewno mają jakiegoś if'a i w razie potrzeby tworzą od nowa ale proszę podajcie listę.

2011-02-20T11:49:37+01:00

No właśnie, mi za pierwszym razem wszystkie EXE-ki uruchamiały sie bez problemu, po przeniesieniu do innego katalogu nic mi sie juz nie uruchamia (win764bit) Nie wiem o co chodzi...

Return to Rozwiązane problemy