Polski

Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
DziadekUK Flashback nie obsługuje prawidłowo gamepada Logitech Cordless Rumblepad 2 w Windows 7 Ultimate 64-bit (możliwe też, że innych również; nie sprawdzałem, bo mam tylko tego pada).

Objawy:
1. brak jakiejkolwiek reakcji na wychylenia gałki joysticka (ewentualnie na naciskanie przycisków D-Pad'a);
2. Fire1 powoduje wyciąganie i chowanie broni na przemian, zamiast strzelania;
3. Fire2 nie działa w ogóle, a to on właśnie powinien być od wyciągania i chowania pistoletu (przy ustawieniu w opcjach gry obsługi joysticka z 2-ma przyciskami oczywiście).

W Windows Vista Home Premium 32-bit wszystko jest w porządku.

W Windows XP nie wiem, bo nie posiadam.

P.S. Można oczywiście w oprogramowaniu pada stworzyć profil pod Flashbacka, włącznie z naciskaniem obsługiwanych w grze klawiszy (F1, ENTER, SPACE, ESC itd.), ale wolę, żeby działał bez tego.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/flashback-obsluga-pada-logitech-cordless-rumblepad-t1219.html
2011-06-04T09:30:39+01:00
Flashback nie obsługuje prawidłowo gamepada Logitech Cordless Rumblepad 2 w Windows 7 Ultimate 64-bit (możliwe też, że innych również; nie sprawdzałem, bo mam tylko tego pada).

Objawy:
1. brak jakiejkolwiek reakcji na wychylenia gałki joysticka (ewentualnie na naciskanie przycisków D-Pad'a);
2. Fire1 powoduje wyciąganie i chowanie broni na przemian, zamiast strzelania;
3. Fire2 nie działa w ogóle, a to on właśnie powinien być od wyciągania i chowania pistoletu (przy ustawieniu w opcjach gry obsługi joysticka z 2-ma przyciskami oczywiście).

W Windows Vista Home Premium 32-bit wszystko jest w porządku.

W Windows XP nie wiem, bo nie posiadam.

P.S. Można oczywiście w oprogramowaniu pada stworzyć profil pod Flashbacka, włącznie z naciskaniem obsługiwanych w grze klawiszy (F1, ENTER, SPACE, ESC itd.), ale wolę, żeby działał bez tego.

2011-06-04T11:48:21+01:00

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Sam tego pada (mój ulubiony zresztą) więc jak nikt się nie zgłosi, sam sprawdzę, bo nie ustawiałem fire2.
Podejrzewam, że jednak nie jest potrzebny, bo ludzie flashbacka przechodzili bez zbędnych kombinacji :-)

2011-06-04T12:49:27+01:00

Nie, w sumie to jest git. Gram na Windows Vista i działa bez zarzutu. Tylko w moim Windows 7 64-bit jest problem, ale może być wiele przyczyn, niekoniecznie bug'i w EXE'ku. PeCet PeCetowi nie równy - hardware i sterowniki się różnią (chociaż Wasze EXE'ki działają na WinUAE, ale niezbadane są ścieżki płyt głównych). Ogólnie mi to nie przeszkadza tak bardzo.

-- 04 Jun 2011, 13:49 --

Problem rozwiązany. Właściwie to go nie było. Nie wiedzieć czemu miałem ustawione "Configuration #1" w zakładce "input" przy opcjach gamepad'a. Zmieniłem na "Compability mode" i jest już w porządku. EXE'k na piedestał, temat do lamusa.

2011-06-08T16:50:46+01:00

osobiscie lubie sobie sam skonfigurowac pada (oczywiscie milo ze jest wykrywany automatycznie itd ;) ). we flashbacku trza operowac o ile dobrze pamietam w sumie 4 przyciskami. tak wiec podpinam sobie moje psp jako pada (analog z 12 przyciskami) ustawiam configuration 1 i ustawiam sobie wszystko co potrezebuje do gry jak rowniez duperele typu przelaczanie widoku okno/fullscreen, pauza (ta z winuae), glosniej/ciszej no i klawisz ESC (czasem sie przydaje).

2011-06-08T17:07:27+01:00

To minus pancio jak ustawiales fire button 2 (drugi fire) i nie dałeś znać żeby na klawiature go przypisać domyślnie w exeku.

Ja niestety nie znam tylu gier na Amigę, a nie chce mi się jej parę godzin testować.
Od tego mam Was...

2011-06-08T23:37:16+01:00

Dopiero teraz doszedłem do tego, że w WinUAE (i Waszych EXE) można w zakładce "input" dowolnie konfigurować gamepada, przypisywać klawisze itd. Profiler od Logitech'a odchodzi do lamusa w przypadku WinUAE :-)

BTW. Przez te Wasze EXE'ki odstawiłem wieczory z Fallout New Vegas na prawie tydzień. Nie ma to jak odmóżdżyć się przy Galaga czy Blues Brothers :-E

2013-08-30T15:11:29+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze

2013-08-30T15:13:02+01:00

Od siebie dodam, że nowe exeki v2.6 o wiele łatwiej pozwalają ustawić pada ;)

Return to Rozwiązane problemy