Flashback nie obsługuje prawidłowo gamepada Logitech Cordless Rumblepad 2 w Windows 7 Ultimate 64-bit (możliwe też, że innych również; nie sprawdzałem, bo mam tylko tego pada).
Objawy:
1. brak jakiejkolwiek reakcji na wychylenia gałki joysticka (ewentualnie na naciskanie przycisków D-Pad'a);
2. Fire1 powoduje wyciąganie i chowanie broni na przemian, zamiast strzelania;
3. Fire2 nie działa w ogóle, a to on właśnie powinien być od wyciągania i chowania pistoletu (przy ustawieniu w opcjach gry obsługi joysticka z 2-ma przyciskami oczywiście).
W Windows Vista Home Premium 32-bit wszystko jest w porządku.
W Windows XP nie wiem, bo nie posiadam.
P.S. Można oczywiście w oprogramowaniu pada stworzyć profil pod Flashbacka, włącznie z naciskaniem obsługiwanych w grze klawiszy (F1, ENTER, SPACE, ESC itd.), ale wolę, żeby działał bez tego.
Objawy:
1. brak jakiejkolwiek reakcji na wychylenia gałki joysticka (ewentualnie na naciskanie przycisków D-Pad'a);
2. Fire1 powoduje wyciąganie i chowanie broni na przemian, zamiast strzelania;
3. Fire2 nie działa w ogóle, a to on właśnie powinien być od wyciągania i chowania pistoletu (przy ustawieniu w opcjach gry obsługi joysticka z 2-ma przyciskami oczywiście).
W Windows Vista Home Premium 32-bit wszystko jest w porządku.
W Windows XP nie wiem, bo nie posiadam.
P.S. Można oczywiście w oprogramowaniu pada stworzyć profil pod Flashbacka, włącznie z naciskaniem obsługiwanych w grze klawiszy (F1, ENTER, SPACE, ESC itd.), ale wolę, żeby działał bez tego.