Polski

Franko

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
Agent Problem z dzwiękiem, standardowo na podstawowym sterowniku dzwięku jest jak by spóźniony i niezrozumiały, po zmianie na moją dźwiękówkę conexant CX20671 smartaudio hd wywala mnie do windy Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/franko-t1337.html
2011-08-04T16:35:02+01:00
Problem z dzwiękiem, standardowo na podstawowym sterowniku dzwięku jest jak by spóźniony i niezrozumiały, po zmianie na moją dźwiękówkę conexant CX20671 smartaudio hd wywala mnie do windy

2011-08-06T13:10:32+01:00

Re: Franko

Hmmm, to równie dobrze z innymi exekami możesz mieć ten problem.
Daj w Filters Scalex2 na null i to powinno załatwić sprawę...

2012-12-08T00:32:00+01:00

Franko w wersji "World.Software.Games.5in1.(PL)(v2.5a)".
Umieściliście 2 wersje gry. Franko: The Crazy Revenge! (UNCENSORED) które dla uproszczenia oznaczę nr 1 oraz Franko: The Crazy Revenge! które oznaczę jako nr 2.
Tak więc nr 1 jest 3 wersją tej gry wydanej z angielskimi napisami (dialogi wypowiadane przez typów są nadal po polsku) Także można by to nazwać wersją ENG (chociaż do pełni tłumaczeń jej sporo brakuje)
Teraz kwestia kodów które podaliście w info. W wersji 1(ENG) działają wszystkie. W wersji 2 czyli PL działają tylko:
DOMAN - 9 żyć
CENT - 2lev
DRZE - 3lev
Ponadto po przejściu gry i obejrzeniu prezentacji końcowej autorów wywala guru meditation. Nie jest to może i duży problem ale opisuje.
To tyle odnośnie moich uwag.

2012-12-08T03:16:58+01:00

Wielkie dzięki za informację.

emka wrote:Tak więc nr 1 jest 3 wersją tej gry wydanej z angielskimi napisami

To developerska wersja - pod myszką jest nawet minitrainer. Można w sumie dopisać, że są angielskie napisy :)

emka wrote:Ponadto po przejściu gry i obejrzeniu prezentacji końcowej autorów wywala guru meditation.

w wersji PL ?
W sumie sprawdzę, ale skoro cała gra się do końca odtworzy to ten guru dla klimatu może zostać :hee:

2012-12-08T18:00:23+01:00

Właśnie też nie zrozumiałem jakiej wersji dotyczy ten guru. Dla wersji PL w exeku użyta została chyba wersja non whdload, ponieważ do pewnego czasu kaszaniła się grafika podczas walki z Klockiem. Poza tym bossowie potrafili przy włączonym JIT na emulatorze WinUAE wyjśc poza ekran i nie wrócić. To wszystko poprawił Psygore w najnowszej wersjio slave'a, która też wspiera wersje angielską (o ile zgłaszający Urbi ją dokładnie przetestował, a nie tak jak kiedyś Mentora, na co zwrócił uwagę Antek). Także można by w exeku wykorzystać teraz wersję WHDLoad. O ile jeszcze tego Antek nie zrobił. Co do kodów to istnieje jeszcze SKIP.

2012-12-18T23:56:14+01:00

Tak guru wyskakuje tylko w wersji PL czyli w nr 2 po przejściu gry i obejrzenia outro.

emka wrote:Tak więc nr 1 jest 3 wersją tej gry wydanej z angielskimi napisami (dialogi wypowiadane przez typów są nadal po polsku) Także można by to nazwać wersją ENG (chociaż do pełni tłumaczeń jej sporo brakuje)

Co do tego nr 1 jest wersją 1.3 gry. Dowiedziałem się o tym po obejrzeniu outra także które jest zdecydowanie krótsze niż w grze nr 2

2013-08-31T20:23:06+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie, innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty

Return to Rozwiązane problemy