tauri5nie ma sprawy skoro problem rozwiązany to temat zamykam w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a temat znów otworze tauri5Page 2 of 44https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/gunship-2000-t2871-20.htmlhttps://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/gunship-2000-t2871.html
Wszystko dobrze działa do końca 4 misji po skończeniu 4 misji wyświetla się czarny ekran , wpadłem na to że trzeba wcisnąć lewy przycisk myszki i zjechać na dół ekranu i gra wyświetla się normalnie , po rozpoczęciu misji obojętnie czy single czy kampanii zaczynają się problemy po namierzeniu celu i odpaleni rakiety cele stają się nie zniszczalne zniszczyć je tylko można z bliska z działka po krótkim graniu śmigłowiec zaczyna kręcić się w kółko i nie da rady już grać
Anthrox wrote:@ihtius - po onEscapee możemy Gunshipa odświeżyć
Dzięki wielkie. Ja sciagnołem exeka 2.5 i tez zaczołem troche w to grac. Wybrałem od razu misje single zamiast treningu, przecież jestem twardzielem, co nie ? I z moich obserwacji wynika, że zniszczenie celu pierwszorzędnego nie jest aż tak trudne, bo można to zrobić prawie bezboleśnie. Problem jest jednak wtedy kiedy przecenimy swoje realne siły i połakomimy się na cel drugorzędny. Wtedy robi się prawdziwy nightmare ! Serio. Wtedy walczymy z cała armia wroga i wali do nas wszystko: śmigłowce KA-34 hookum, mi-8 oraz wyrzutnie SA, czyli wszystko co jeździ lub lata jest naszym śmiertelnym wrogiem. Na poniższym krótkim filmiku mojego autorstwa pozwoliłem sobie pokazać co się stało z moim śmigłowcem jak zacząłem lecieć w poszukiwaniu celu drugorzędnego:
i po chwili:
A do bazy trzeba jakoś wrócić bo spaść na terytorium wroga to koniec gry i trzeba misje ostatnią usunąć.
-- 02 Wrz 2013, 00:03 --
Żeby dostać medal w cale nie trzeba zaliczać dwóch celów. W grze najlepiej się zmieścić w 30 minutach wykonując misje.
-- 02 Wrz 2013, 01:14 --
Jak na razie exek działa prawidłowo, przeleciałem dwie misje i jedynie do czego można by się przyczepić, że gra reaguje z pewnym opóźnieniem na klawisze. Druga misja i drugi medal.
-- 02 Wrz 2013, 01:18 --
Wyszedłem z exeka i po ponownym uruchomienia nie zapisał mi moich osiągnięć i dodatkowo nie zapamiętał ustawień opcji w emulatorze. Czyli nie działa jednak prawidłowo. Dobrze, że seve staty mam.
ihtius - no dziwny masz problem przyznam się ze ja zazwyczaj zaczynam od celu drugorzędnego (bo często jest bliżej) i nie mam takich dziwów
Antuś aktualnie czekam na sgf od magbej by osobiście przeprowadzić sekcję tego problemu jak pacjent zostanie dostarczony to zdam raport co wyszło z mojej autopsji
@magbej, właśnie zacząłem przygotowania do v2.6. Dokonałem już wstępnej analizy czym różni się ADF z emulacji, ale musisz osobiście wziąć udział w beta testach, bo jak widać problem występuje losowo. Szczegóły wkrótce - myślę, że dzisiaj podsunę linka
Mam tylko pytanie: W którym momencie da się zapisać / załadować save? Przykładowo z ustawieniami pilota? Jest jakiś skrót klawiszowy?
magbej sprawdziłem Twojego save i faktycznie, błędów z wyświetlaniem nie ma ale ciężko trafić rakietą do celu podaj mi na PW maila a wyślę Ci swojego, tylko musisz jeszcze podbić do awansu bo ja jeszcze dowódcą eskadry nie jestem
Antek jak możesz to włącz w grze najwyższy poziom detali bo w exeku 2.5 jest ustawiony domyślnie na medium. Menu opcji bardzo podobne do tego z F-117. Dodatkowo jak nasz HUD wyświetla jakiś cel to po naciśnięciu ALT-P wyświetla się krótki opis celu wraz z opisem czym taki cel najlepiej niszczyć a jakiego uzbrojenia nie używać.