Polski

Ishar 2 import

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
ravencrest Hej , jak w wersji ishara z tej stron(the company) :) przeniesc sejwy i zrobic import w ishar 2 . Sejwy są w appdata\local\the company\quadrilogy\2.5.0.1\modified\sysdrive\game\ROH\tu są sejwy , zarówno z ishara 1 jak i ishara 2 (klikam na dobra ikone w grze "I -> II ") . Zauwazylem ze sejwy maja troche inny fromat te z jedynki maja xxx.SAV a z dwojki xxx.sav , probowalem zmieniac SAV na sav ale nic nie dało file not found . Komus sie udało :) ???
import to fajna sprawa bo w jedynce sa szkoly podnoszenia atrybutów a zauwazylem ze w wersji pecetowej jak podnioslem atrybuty np sile i przenioslem postac do ishara 2 to mial te wartosci podniesione :D
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl:443/exe-rozwiazane-problemy/ishar-import-t1593.html
2011-11-03T16:35:14+01:00
Hej , jak w wersji ishara z tej stron(the company) :) przeniesc sejwy i zrobic import w ishar 2 . Sejwy są w appdata\local\the company\quadrilogy\2.5.0.1\modified\sysdrive\game\ROH\tu są sejwy , zarówno z ishara 1 jak i ishara 2 (klikam na dobra ikone w grze "I -> II ") . Zauwazylem ze sejwy maja troche inny fromat te z jedynki maja xxx.SAV a z dwojki xxx.sav , probowalem zmieniac SAV na sav ale nic nie dało file not found . Komus sie udało :) ???
import to fajna sprawa bo w jedynce sa szkoly podnoszenia atrybutów a zauwazylem ze w wersji pecetowej jak podnioslem atrybuty np sile i przenioslem postac do ishara 2 to mial te wartosci podniesione :D

2011-11-03T17:26:56+01:00

Re: Ishar 2 import

po odpaleniu gry wciśnij * na numerycznej - wielkość rozszerzenia na końcu nie powinna mieć znaczenia - to nie unix ;)

2011-11-03T18:42:54+01:00

No wszystko ładnie pięknie... a dział powitań zaliczyłeś? :mrgreen:

2011-11-04T09:30:41+01:00

zrobiłem trick z gwazdka :) , gra jeszcze raz sie uruchomila z pokazywka , jak wybralem import to znalazlo plik po chwili wczytalo : 5 osobowa dryzyny bez twarzy , brz paskow zycia i imion. Dało sie wejsc w kieszen i pisalo u kazdego level 0 knight errant (5 klonów ) :)

2011-11-04T15:26:11+01:00

Popsułeś. :haha: :haha:

2011-11-04T18:41:30+01:00

Elmek13 wrote:No wszystko ładnie pięknie... a dział powitań zaliczyłeś? :mrgreen:

Ok Elmek. Tym razem się odezwę. Prosto i konkretnie.
Przestań nam użytkowników straszyć. Oczywiście miło jak nowicjusz ładnie się przywita i opisze, ale nie jest to obowiązkowa konieczność. Wiele użytkowników nowych, którzy na wstępie nie szorują do działu powitań, w nowych tematach pisze rzeczowo i konkretnie na dany temat. Czasem, nasza pomocna dłoń na wstępie ,może ich tylko bardziej zachęcić do częstego zaglądania. A tymczasem ty wpadasz i ganiasz każdego nowego w każdym temacie.
Nie mówię, że nie masz do tego prawa, w końcu jesteś tym "dowódcą kasztanów".
Niemniej, można to robić w bardziej przyjazny sposób, a ty robisz to tak jakbyś łapał za frak i sruu "spadaj do powitań". Takie ignorowanie problemu nowego użytkownika na wstępie i gonienie go zdaniem "dział powitań zaliczyłeś?" może tylko go zniechęcić na samym początku.
Ktoś nowy napisze,problem zostanie omówiony i wtedy ładnie poproś o napisanie w Twoim dziale.

2011-11-04T21:44:57+01:00

Jakby Elmek ich nie gonił, to by w ogóle się nie witali.
To jest na swój sposób jak wbijasz do kogoś na chatę bez pukania :hee:

2011-11-05T10:33:38+01:00

Rekin nie histeryzuj, będzie chciał to się przeniesie do działu. Poza tym nie chwyciłem go za frak, tylko grzecznie poprosiłem, wyżej masz zwrot grzecznościowy. Ale dobła dobła, nie będę ich ganiał, od razu w drugim poście... góra w 3-cim. :mrgreen:

Ps. Happy? :mrgreen:

2011-11-08T13:49:36+01:00

widzie ze dyskusja sie rozkreciła , szkoda tylko ze nie na temat :P , zobaczcie czy u was działa ten import . To w sumie pare sekund . Wystarczy włączyc ishara 1 i odrazu zapisac , nastepnie wlaczyc ishara 2 i zaimportowac :) . W wesji dosowej nie było porblemu . Więc jak tu nie działa to może zgłosić to do działu bugów

! Posprzątane, z racji, że miałeś rację - Rekkimaru

2011-11-08T15:24:38+01:00

mówimy o AmigaDOS czy DOS PC ?
Bo to zasadnicza różnica :-)

2011-11-08T16:09:40+01:00

wersja która działa to z dos boxa (wesja PC) , natomiast w której mi nie działa import to sciągnieta z tej strony "the company" czyli wersja amigowa :)

2011-11-08T16:19:59+01:00

Specjalnie przeniosłem Twój temat do tegoż działu, bug został już zgłoszony przez ciebie. Dział "Bugs" przeznaczony jest dla userów z zagranicy. ;)

2011-11-08T16:21:40+01:00

ravencrest wrote:wersja która działa to z dos boxa (wesja PC) , natomiast w której mi nie działa import to sciągnieta z tej strony "the company" czyli wersja amigowa :)

Hmmm, ktoś musiałby napisać jak to wygląda w "wersji dyskietkowej" z prawdziwej Amigi - teoretycznie powinno również działać, ale w praktyce nie zawsze.

2011-11-08T16:36:51+01:00

Nie wiem czy to pomoże ale nagrałem film i wrzuciłem na YT . Wygląda to tak odpalam Ishara 1 , nagrywam stan gry. Odpalam Ishar 2 wciskam gwiazdke "*" , gra sie restartuje i wtedy zaczynaja sie kwatki . Wpierw dzwiek sie psuje piszczy , gra widzi sejwy z ishara 1 , wiec moge podac nazwe pliku . Jak podaje to dzieją sie znowu fanaberie . Wszystko jest na filmiku
http://youtube.com/watch?v=n17_zfgUios

2011-11-09T15:54:14+01:00

Miganie ekranu nie jest niczym dziwnym, bo save wrzucane są do pamięci gry. Najlepiej byłoby wrzucić save zrobione na prawdziwej Amidze - tam wiem, że wspierane sa wersje za rowno z wersji ECS jak i AGA.

2011-11-09T19:09:36+01:00

Miganie ekranu to raczej żadne zmartwienie :) może migać , tylko czemu nie chce zaimportować drużyny do Ishara2

2011-11-10T10:38:22+01:00

Inaczej: jak spróbujesz zaimportować save z exeka do wersji DosBox - działa ?

2011-11-10T17:05:03+01:00

Anthrox wrote:Inaczej: jak spróbujesz zaimportować save z exeka do wersji DosBox - działa ?

Zrobiłem jak napisałeś odplaiłem ishara 1 (wersja amigowa z waszej strony) zrobiłem sejw , nastepnie przeniosłem do wersji pecetowej Ishara 2 pod dos boxa (wersja gry z GOG.com) . Ishar 2 znalazl sejwy odrazu ale po imporcie znowu ten sam błąd ktory był poprzednio. Piecio osobowa druzyna bez twarzy , imion ,zycia , kazdy level 0 :P . To musi coś być z tym sejwowaniem w isharze 1 (wersja "the company") musi coś źle zapisywac dane ze wszystko sie psuje.

2011-11-10T18:23:50+01:00

Jak dla mnie to jest brak wsparcia miedzy platformą Amiga >< PC.
Jeżeli wersja dyskietkowa na Amige radzi sobie z takim save'm to wtedy CFOU! coś spartowalił.

2011-11-11T10:33:52+01:00

O ile brak wsparcia miedzy wersja amiga i pc można darować , to czemu w wersjiaze zwyklej amigi dyskietowej ma działajacy import a wersja EXEkowa ishar quadrilogy z tej strony juz nie wspiera :) coś jest nie tak

Return to Rozwiązane problemy