Polski

Misja Harolda - Software Failure

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
Mongol20 Mianowicie po porwaniu Harolda przez FNS w lokacjach Lotniska między systemowego ,wyskakuje mi błąd Image . Zauważyłem że pojawia się najczęściej przy jakiejkolwiek interakcji np: zmianie lokacji, otwierania ekwipunku czy chociażby podświetlania nazw przedmiotów lub elementów otoczenia. Nie wychodzi za każdym razem przy kontakcie z wcześniej już wymienionymi czynnościami ale i tak uniemożliwia jakiekolwiek ruszenie gry dalej.
plik *Sgf. http://www.speedyshare.com/files/29023208/MisjaHarolda.sgf
:-E
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/misja-harolda-software-failure-t1241.html
2011-06-17T17:52:49+01:00
Mianowicie po porwaniu Harolda przez FNS w lokacjach Lotniska między systemowego ,wyskakuje mi błąd Image . Zauważyłem że pojawia się najczęściej przy jakiejkolwiek interakcji np: zmianie lokacji, otwierania ekwipunku czy chociażby podświetlania nazw przedmiotów lub elementów otoczenia. Nie wychodzi za każdym razem przy kontakcie z wcześniej już wymienionymi czynnościami ale i tak uniemożliwia jakiekolwiek ruszenie gry dalej.
plik *Sgf. http://www.speedyshare.com/files/29023208/MisjaHarolda.sgf
:-E

2011-06-21T22:51:49+01:00

Re: Misja Harolda - Software Failure

Podziękował, w dzień się przyjrzę problemowi. :-)
Trochę późno odpisałem, bo przyzwyczaiłem się, że zazwyczaj któryś z BetaTesterów informował mnie o jakiś problemach z danym tytułem... ;>

2011-06-22T14:36:36+01:00

Po wielu trudach udało mi się powtórzyć błąd. Niedługo wydam wersję 2.5a do testów.
Niestety błąd w starym SGF zostanie, więc musisz zacząć testować od początku.

2011-06-24T11:03:00+01:00

Ok wielkie dzięki, w sumie myślałem że już temat został zapomniany . Od razu jak wyjdzie nowa wersja sprawdzę ją na pewno bo to jeden z tych tytułów które niestety mnie ominęły a zawsze chciałem w niego popykać .
Niestety błąd w starym SGF zostanie, więc musisz zacząć testować od początku.

Nie spodziewałem się taryfy ulgowej ;] ,w sumie granie w takie klasyki to czysta przyjemność nie ważne ile razy, :hee:

2011-06-24T13:12:40+01:00

Nie obiecuję, że dzisiaj ale jutro, pojutrze na pewno umieszczę tutaj link.
Wiesz jak widzisz, że temat "został zapomniany" - nie krępuj się i dopominaj się o odpowiedź po jakimś tygodniu braku reakcji :hee:
Zdarza się, że temat przypadkiem zostaje przeoczony i dupa.
A TC stara się poprawiać swoje produkcje :-)

2011-06-24T15:34:58+01:00

http://thecompany.pl/Beta/ART4.3in1.(v2.5a)(1994-1995)-TheCompany.exe

Osobiście przeszedłem Misję Harolda w całości i mam nawet oryginał (tylko bez plakatu :( - MarkSoft mi nie dało), ale przyznam szczerze, że najnowszego exeka jeszcze nie przeszedłem.
Przetestuj i jak będzie teraz działać ok leci na główną :-)

Dla formalności jeszcze raz przypominam testującym, że po wczytaniu waszego starego SGF gra albo się wywali, albo w najlepszym razie i tak pokaże błąd.
SGF zawiera informacje z pamięci Amigi, a bardzo często po zmianach są całkiem inne informacje wtedy :)

2011-06-26T19:17:48+01:00

No więc nie mam dobrych wieści.... :niedziala: mianowicie po rozmowie z Dziadkiem Kanałowym, a dokładniej gdy otwiera studzienkę ściekową, kolejna lokacja nie chce się wczytać. Mam czarny ekran i jedyne co mogę zrobić to ruszanie kursorem, sprawdzałem to wiele razy i za każdym razem to samo . Zauważyłem też że w porównaniu do poprzedniej wersji gra się mnie pyta o kody aktywacyjne , po niepowodzeniu albo po ucieczce z celi, co prawda są zhakowane że można grac dalej po wpisaniu byle czego ale tylko zwracam uwagę bo nie było tego wcześniej :-P

2011-06-26T19:19:16+01:00

Bo na test użyłem wersji WHDLoad, zrobię jeszcze jeden eksperyment - z kodami będzie po staremu.
Dzięki za informację :-)

2011-06-26T19:21:00+01:00

To się nazywa szybka odpowiedź :lol2:

2011-06-26T20:23:04+01:00

Ten sam link co wyżej.
Nie wiem czy to pomoże, ale jeśli tak błąd leżał po mojej stronie - źle spatchowałem ramdevice :-)

2011-06-26T22:04:37+01:00

Ok wszystko działa jak na razie :) wszystkie wymienione wyżej błędy zostały usunięte, dziękować :-P

2011-06-26T23:03:47+01:00

Ode mnie dostajesz +50 exp za pomoc :-)
Narysuj sobie też kreskę na ścianie.

Wrzucam wiec update na glowna
Dopisałem również uwagę na plandece o Tobie ;)

2012-03-31T15:38:33+01:00

Znalazłem błąd. Pod koniec gdy po wybraniu hasła do bramy w systemie G1. Wchodzę do jaskini smoka i po kliknięciu prawym przyciskiem myszy (menu przedmiotów) wywala guru.

Korzystam z wersji: Image
Guru: Image
Save: http://speedy.sh/5cRCF/harold.sgf

2012-03-31T16:13:19+01:00

Linki do obrazków nie działają.
Misja Harolda w pełni nie wspiera robienie SGF i to spowodowało przyczynę.
Niestety, z tym SGF za wiele nie zrobię - niepoprawnie się zapisał, co się zdarza.
Jedyne co mogę zasugerować to używanie "wbudowanej" opcji zapisu, która "zrzuca" save na dysk.
Nie musisz nic wciskać (* na numerycznej, co się zwykle robi).

2012-03-31T17:47:18+01:00

Wersja najnowsza, guru taki sam jak był u Mongol20.

No nic, jakoś postaram się to wyminąć, najwyżej zacznę od początku :/

2012-04-01T13:27:35+01:00

Mam save przy smoku, ale nie chcę Ci psuć zabawy.
Jeżeli problem pojawi się i na "zwykłym" zapisywaniu to pewnie możliwość wbudowanego zapisu w grze wyłączę i wtedy będzie wszystko śmigać :-)

2013-08-31T18:49:14+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie lub innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty

Return to Rozwiązane problemy