Napalm
Re: Napalm
pobrałem exeka i niestety u mnie dalej nie działa
Upewnij się jeszcze, że suma md5 pobranego exeka się zgadza:
Może Ci go ucięło przy pobraniu i dlatego nie działa?
Inna możliwość to tym razem stawiałbym na Commodo albo inny wynalazek - może spróbuj odpalić exeka w trybie awaryjnym, aby wykluczyć, że coś innego go blokuje?
W tym momencie trochę nierealne mi się wydaje, aby Napalm u Ciebie nie szedł.
Poproszę jeszcze chrumcia o wypowiedź.
Code: Select all
b02c1d85789061f438f2bbf1751ef565
Może Ci go ucięło przy pobraniu i dlatego nie działa?
Inna możliwość to tym razem stawiałbym na Commodo albo inny wynalazek - może spróbuj odpalić exeka w trybie awaryjnym, aby wykluczyć, że coś innego go blokuje?
W tym momencie trochę nierealne mi się wydaje, aby Napalm u Ciebie nie szedł.
Poproszę jeszcze chrumcia o wypowiedź.
O_o no to będę miał spóźniony prezent pod choinkę 
Zabieram się za ściąganie już.
Edit:gra śmiga aż miło
Wielkie dzięki

Zabieram się za ściąganie już.
Edit:gra śmiga aż miło
Wielkie dzięki

Ale co nie działa? Nie uruchamia się wcale? Nie ładuje? Nie można wejść do menu exeka pod F12? Nie można rozpocząć gry?tauri5 wrote:pobrałem exeka i niestety u mnie dalej nie działa
Jak mówił Antek, upewnij się że plik dobrze Ci się ściągnął, jak użyłeś przeglądarki jest duża szansa że mogło przerwać w trakcie.
Prawoklik na plik i właściwości, ma mieć dokładnie 78 854 939 bajtów.
suma i rozmiar pliku się zgadzają, a nie działa sama gra, tzn. nie odpala się :|
jutro wezmę od siostry laptopa i jeszcze na nim sprawdzę
jutro wezmę od siostry laptopa i jeszcze na nim sprawdzę
Klikasz na exe i nic ? czy coś się może pojawia ?
pojawia się tylko logo TC, i tyle, jak już mówiłem grę sprawdzę wieczorkiem i napisze, ew. spróbuję pobrać przez IE zamiast GCh
W takim razie wykonaj ostatni test - spróbuj odpalić exeka w trybie awaryjnym.
W tym momencie trudno mi coś więcej doradzić, bo "nie ma bata" i exek powinien ruszać.
Może jeszcze spróbuj skasować w %localappdata%/thecompany/Napalm(lub_cos_podobnego) i jeszcze raz odpal exe.
Możemy się jeszcze umówić i przez join.me / teamviewer pod Twoim okiem zobacze Twój pulpit i we dwóch pomieszany
W tym momencie trudno mi coś więcej doradzić, bo "nie ma bata" i exek powinien ruszać.
Może jeszcze spróbuj skasować w %localappdata%/thecompany/Napalm(lub_cos_podobnego) i jeszcze raz odpal exe.
Możemy się jeszcze umówić i przez join.me / teamviewer pod Twoim okiem zobacze Twój pulpit i we dwóch pomieszany
-- a gdzie to znaleźćAnthrox wrote:Może jeszcze spróbuj skasować w %localappdata%/thecompany/Napalm(lub_cos_podobnego) i jeszcze raz odpal exe.

Próbowałem instalować na 3 komputerach, mój z XP SP3, laptop siostry z WIN7 HE, oraz laptop drugiej siostry z WIN7 PROF. i niestety we wszystkich przypadkach jest ta sama sytuacja, gra startuje pojawia się logo z TC i koniec, logo znika i nic się nie dzieje.
Jeżeli faktycznie nic nie wymyślimy to po 1 stycznia możemy się dogadać na tego TeamViver;a

Sprawdziłeś w awaryjnym?
Prawdopodobnie będziesz musieć mieć włączony widok plików ukrytych/systemowych.
Naciśnij klawisz Lewy Windows + R i wpisz %LOCALAPPDATA%tauri5 wrote:-- a gdzie to znaleźć
Prawdopodobnie będziesz musieć mieć włączony widok plików ukrytych/systemowych.
Jeżeli testował "na czystych" lapkach, to to mu nic nie da kasowanie w %localappdata%.
Nie napisałeś tauri jak powiodła się próba odpalenia exeka w trybie awaryjnym ?
Bo tego testu na teamviewer nie wykonam.
Jak wejdziesz bezpośrednio przez zmienną nie ma potrzeby "odkrywania" folderów systemowych.
Nie napisałeś tauri jak powiodła się próba odpalenia exeka w trybie awaryjnym ?
Bo tego testu na teamviewer nie wykonam.
Jak wejdziesz bezpośrednio przez zmienną nie ma potrzeby "odkrywania" folderów systemowych.
niestety uruchomienie w trybie awaryjnym nic nie pomogło, również uruchamiałem grę w różnych trybach zgodności oraz w rożnych ustawieniach ekranu, bez rezultatu, z jednym wyjątkiem -- uruchomienie z tymi parametrami

spowodowało uruchomienie okna z wyborem filtra graficznego i jednorazowo uruchomiło grę
P.S wybacz Antek za opóźnienia w odpisywaniu, ale z powodu zbliżającego się sylwka mam troszkę więcej roboty

spowodowało uruchomienie okna z wyborem filtra graficznego i jednorazowo uruchomiło grę
P.S wybacz Antek za opóźnienia w odpisywaniu, ale z powodu zbliżającego się sylwka mam troszkę więcej roboty
Nie przeszkadza mi to, moge się cichcem obijać
To teraz odznacz 640x480 i to okno znowu się pojawi.

To teraz odznacz 640x480 i to okno znowu się pojawi.
tak
ale nadal gra się nie uruchamia, pojawia się logo z TC i
czarny ekran
, ale po chwili znowu widać pulpit, tak sobie myślę może to wina grafy
We wszystkich komputerach mam ATI, może ktoś by na GeForce sprawdził, jeżeli nikt nie ma takiej grafiki,to może mi się uda za parę dni wujka z kompem ściągnąć

Może spróbuj wejść pod F12 do zakładki filters, zmień scalex2 na none.
Potem w zakładce Configuration daj save.
Jeżeli jest czarny ekran, uruchom ponownie exeka.
Możesz też spróbować zagrać w oknie, ale to w ostateczności.
Potem w zakładce Configuration daj save.
Jeżeli jest czarny ekran, uruchom ponownie exeka.
Możesz też spróbować zagrać w oknie, ale to w ostateczności.
chyba Antek to wina kart ATI, napadłem parę minut temu szwagra, ma ACER'a z GeForce 9700M GT, napalm śmiga bez problemu, ale napadnę jeszcze kilka osób z GeForcami by się upewnić
{pamiętam że kiedyś (z 10 lat temu) mieliśmy z kumplem zajmującym się emulacją problem z emulatorem do PSX, tylko sytuacja była odwrotna - działało na ATI a na GeForce nie} stąd mój pomysł by sprawdzić exe na komputerach z inną grafiką

{pamiętam że kiedyś (z 10 lat temu) mieliśmy z kumplem zajmującym się emulacją problem z emulatorem do PSX, tylko sytuacja była odwrotna - działało na ATI a na GeForce nie} stąd mój pomysł by sprawdzić exe na komputerach z inną grafiką
Jeżeli tak, to chętnie się pobawię na TV i sam sprobuje przy Tobie inne opcje ustawić.
ok, to w któryś dzień się dogadamy odnośnie tego TV
Witam, nie będe zakładał specjalnie nowego tematu wiec napisze tutaj po zniszczeniu wszystkich jednostek i budynków robotami w misji 14 powinno pisać mission completed natomiast mi się nic nie wyświetla posiadam wersje exeka 2.5b może to wina braku patcha 1.4?