Polski

Nowe execki a folder Documents and settings.

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
ihtius Witam.
Przejdę od razu do sedna sprawy. Mam problem właściwie z każdym nowym execkiem. Objawia się on czarnym ekranem po wgraniu intra czy od razu po odpaleniu gry. Kiedyś z braku miejsca przeniosłem folder Documents and settins na inna partycje, i czy to może być powodem czarnych ekranów po odpalenia execka ? Zrobiłem to zanim odpaliłem jakiegokolwiek execka. Co o tym sadzicie. Bo nie wiem czy przesuwać rozmiary partycji aby windows maił miejsce na powrót tego folderu na swoje miejsce. A wiadomo zanik prądu podczas tej długotrwałej operacji zmiany rozmiaru windowsa i instalacja systemu od nowa.

-- 31 Maj 2011, 22:54 --

Zeby nie byc gołosłownym to napisze, że po odaleniu Eye of the beholder II po kliknięciu w celu omonięcia intra - czarny ekran, po wybraniu druzyny i zasejvowaniu w Black crypt czarny ekran i w Wastead Dreams 2.5a tez czarny ekran. A może to wina sterownika do joyów amigowych?
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/nowe-execki-folder-documents-and-settings-t1210.html
2011-05-31T21:54:21+01:00
Witam.
Przejdę od razu do sedna sprawy. Mam problem właściwie z każdym nowym execkiem. Objawia się on czarnym ekranem po wgraniu intra czy od razu po odpaleniu gry. Kiedyś z braku miejsca przeniosłem folder Documents and settins na inna partycje, i czy to może być powodem czarnych ekranów po odpalenia execka ? Zrobiłem to zanim odpaliłem jakiegokolwiek execka. Co o tym sadzicie. Bo nie wiem czy przesuwać rozmiary partycji aby windows maił miejsce na powrót tego folderu na swoje miejsce. A wiadomo zanik prądu podczas tej długotrwałej operacji zmiany rozmiaru windowsa i instalacja systemu od nowa.

-- 31 Maj 2011, 22:54 --

Zeby nie byc gołosłownym to napisze, że po odaleniu Eye of the beholder II po kliknięciu w celu omonięcia intra - czarny ekran, po wybraniu druzyny i zasejvowaniu w Black crypt czarny ekran i w Wastead Dreams 2.5a tez czarny ekran. A może to wina sterownika do joyów amigowych?

2011-05-31T21:58:36+01:00

Re: Nowe execki a folder Documents and settings.

Odpal inne exeki,też Ci się dzieje to samo ?
Niestety nie mam XP,więc nie potwierdzę tego stanu rzeczy.Co do Black Crypt,sama gra potrzebuje chwilki czasu na "sejw" i przejście do samej gry.

2011-05-31T22:02:01+01:00

EXE'k na partycji systemowej powinien sam utworzyć na nowo folder.
Zmień na chwilę nazwę katalogu TheCompany w %localappdata%

2011-05-31T23:50:32+01:00

Zmieniłem nazwę katalogu na inną i jest to samo, niestety. Wy tworzycie te execki pod 7 ?

-- 31 Maj 2011, 23:26 --

Sprawdzam właśnie inne gry. Zaraz napisze czy działają.

-- 31 Maj 2011, 23:36 --

Działają tzn. odpalają się:
Land.of.Genesis.(v2.5)(RiP)(2001)(Maurizio.Gemelli)(+t)-TheCompany.exe
Midnight.Resistance.(v2.5)(1990)(Special.FX)(+t)-TheCompany.exe
Date.Girls.2in1.(v2.5)(1995-96)(Interactive.Girls)-TheCompany.exe
Atlantyda.(PL)(v2.5)(1995)(Twin.Spark.Soft)-TheCompany.exe
Chaos.Engine.2in1.(v2.5)(1994-96)(Bitmap.Brothers)(+t)-TheCompany.exe
Ruff.N.Tumble.(v2.5)(1994)(Wunderkind)(+t)-TheCompany.exe

Na razie tyle bo idę coś zjeść jak wrócę to inne nowe przetestuje :).

-- 01 Cze 2011, 00:50 --

Crazy.Cars.4in1.(v2.5a)(1987-1994)(Varies)(+t)-TheCompany.exe
Dungeon.Master.3in1.(v2.5a)(1986-95)(FTL)-TheCompany.exe Działają.
Kompilacja dizy sie wykłada.
Natomisat evils doom zawiesza się na trzecim screenie tzn. jest czerwony ekran i nic nie mo0zna zrobic.

2011-06-16T19:39:13+01:00

Tak, EXE'ki są robione na Windows 7 x64 i na grubej większości systemów działa.
Tak naprawdę brak działania najczęściej leży po winie danej maszyny - przynajmniej takie mamy statystyki.
Zdarzały się błędy pokroju, że EXE'ki wyburaczały się na dwóch systemach na jednym dysku, ale teraz wszystko jest dopieszczone na tyle, że takich błędów nie powinno być. :-)

2011-06-17T02:20:02+01:00

Anthrox wrote:Tak, EXE'ki są robione na Windows 7 x64 i na grubej większości systemów działa.
Tak naprawdę brak działania najczęściej leży po winie danej maszyny - przynajmniej takie mamy statystyki.
Zdarzały się błędy pokroju, że EXE'ki wyburaczały się na dwóch systemach na jednym dysku, ale teraz wszystko jest dopieszczone na tyle, że takich błędów nie powinno być. :-)

Co rozumiesz wina maszyny, bardzo ogólnie to nazwałeś, mój komputer nie spełnia wymagań ?. No fakt nie mam win 7 64 bit, ale dopóki nie zakupie nowego kompa z karta grafiki obsługującą Directa11 nie planuje przesiadki na tak badziewny system.

2011-06-17T13:26:25+01:00

Źle napisałem.
Ogólnie winny będzie źle zainstalowany Windows albo oprogramowanie zainstalowane na Windows, które potrafią blokować dany program (czyt. antyvirus jakiś, który został dziwnie napisany)

EXE'k nie ma jakiś szczególnych wymagań (zwłaszcza jak wyłączysz filtr scale x2 i dasz null).
Był testowany na Windows XP, Windows Vista, Windows 7 - zarówno 32-bitowe wydania jak i 64-bitowe.

Problem będę się starał zweryfikować, ale to bardzo dziwne, że w połowie nagle masz czarny ekran.

2011-06-17T18:39:04+01:00

Ja ogólnie jadę zawsze na filtrze null bo ten mi się najbardziej podoba albo na Directx. Co do systemu to powiem, ze juz długo go uzytkuje i nie przywracałem kopii z płyty zapasowej więc mam z nim coraz wiecej problemów a wiadomo wrogiem windowsa jest długośc uzytkowania i dużó zainstalowanych oraz odinstalowywwanych programów tak jak u mnie , więc to może byc przyczyną takich problemów. Musze wreszcie zainstalowac na nowo windowsa a wtedy tego typu problemy moga zniknąc, bo tak to jest za zwyczaj bo wilee razy to juz robiłem i na myśł o ponownej instalacji zbiera mi sie na wymioty.

2011-06-21T22:50:45+01:00

No cóż - gdybyś się jednak zdecydował to czekam na raport ;)

2013-08-30T15:17:17+01:00

skoro temat stoi od 2 lat uznaję że problem rozwiązany, temat zamykam w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze

Return to Rozwiązane problemy