Problem z Black Crypt
Tak jak w temacie. Uważam się za speca jeśli chodzi o tę grę i mogę napisać, że krążyła w sieci wersja wadliwa która wieszała się w trakcie interakcji z przedmiotami (najczęściej chodziło o klucze). Być może i ta wersja jest z tym błędem. Wywiesiła mi się raz bo drugi raz od początku nie miałem czasu przechodzić. 2 etap gry po zabiciu ogra za pomocą miecza "Ogre Blade". Jest to bodajże część gry gdzie biegają stworki które wszystko kradną z ekwipunku. Tak jak wcześniej napisałem włożyłem kluczyk żeby otworzyć drzwi i nastąpiła zwiecha. Zrobiłem sgf'a i zrzut ekranu.
Ukryta treść:
Re: Problem z Black Crypt
Jeżeli nawet wersja WHDLoad ma z tym problem, to trudno będzie chyba znaleźć właściwą wersję.
To tak jak z Cannon Fodder, gdzie niezależnie od wersji gdy chcemy przejść grę bez stracenia ani jednego żołnierza, to się zawiesi.
To tak jak z Cannon Fodder, gdzie niezależnie od wersji gdy chcemy przejść grę bez stracenia ani jednego żołnierza, to się zawiesi.

Trudno, zatem podejmę się tej trudnej sztuki i postaram się znaleźć tę właściwą wersję.
Możesz sprawdzić wersję hobringa - jeżeli ona dziala dobrze to wtedy zobaczę skąd on ją zdobył 

Właśnie skończyłem testować wersję hobringa. Przeszedłem znacznie dalej bez żadnej zwieszki. Tym bardziej czynność powtórzyłem 4 razy i nie było żadnego problemu. Wersja wykorzystana przez Hoba to |0281|Slave 2.00|INS 2.34| Taki przynajmniej opis widnieje na stronie.
Poza tym jeśli ktoś teraz pyka w tę oldschoolową gierkę a nie może sobie dać rady z niektórymi poziomami to tutaj macie manual.
Ukryta treść:
Poza tym jeśli ktoś teraz pyka w tę oldschoolową gierkę a nie może sobie dać rady z niektórymi poziomami to tutaj macie manual.
Skoro się nie zawiesza, to obadam 

Przecie 2.0 to właśnie ostatnia/najnowsza wersja slejwa do tej gry, czyżby więc EXEk korzystał ze starszej? 

Sprawdziłem i exek zawiera w sobie identyczną wersję jak u hombrigówki.
Prawdopodobnie przyczyną problematycznego działania jest stary tcUAE.
Podmienię i zobaczymy, co Pan tester wytestuje
Prawdopodobnie przyczyną problematycznego działania jest stary tcUAE.
Podmienię i zobaczymy, co Pan tester wytestuje

http://thecompany.pl/Beta/Black.Crypt.(v2.5a)(1992)(Electronic.Arts)-TheCompany.exe
Czarny ekran wisi pewien czas, jak po raz pierwszy robimy slave, ale działa.
Starego SGF oczywiście nie używaj do testów.
Czarny ekran wisi pewien czas, jak po raz pierwszy robimy slave, ale działa.
Starego SGF oczywiście nie używaj do testów.
Dobra spróbuje zrobić mini speed run 
Teraz działa tak jak powinno żadnej zwieszki. Dla pewności przeszedłem na nowej i na starej wersji (wiesza się w tym samym miejscu). Nowa działa pięknie. Także temat uważam za zamknięty dla zainteresowanych wystawiam swój sfg. Gra jest pchnięta ciut dalej

Teraz działa tak jak powinno żadnej zwieszki. Dla pewności przeszedłem na nowej i na starej wersji (wiesza się w tym samym miejscu). Nowa działa pięknie. Także temat uważam za zamknięty dla zainteresowanych wystawiam swój sfg. Gra jest pchnięta ciut dalej

Na przyszłość jak wrzuciłeś załącznik nie zapomnij nacisnąć: Umieść w treści wiadomości - inaczej inni tego załącznika nie zobaczą oprócz załogi ...
Zgłaszam tym razem na forum problem ponieważ nic nie uległo zmianie.
Po uruchomieniu EXE i stworzeniu drużyny, przychodzi czas zapisania jej. Wtedy czarny ekran.
Permamentnie. Wiem bo zostawiłem kompa dla testu na godzinę. 2 razy
Po uruchomieniu EXE i stworzeniu drużyny, przychodzi czas zapisania jej. Wtedy czarny ekran.
Permamentnie. Wiem bo zostawiłem kompa dla testu na godzinę. 2 razy

Dzięki, będziesz testował nowego exeka 

Godoj kedy 
Jeszcze jedno małe pytanko. Która wersja ADF, jest sprawna, bez żadnych zwieszek?

Jeszcze jedno małe pytanko. Która wersja ADF, jest sprawna, bez żadnych zwieszek?
Nie pamiętam, żeby jakieś adfki miały szczególny problem ze zwieszkami.
Z tymi sejwami to chłop dobrze gada - ja niedawno grałem i zapisywałem tylko przez save state'y. W przypadku save'ów ingame niestety czarny ekran. Generalnie można by to i olać, ale nie działa wtedy mój trick z podmianą plików lochów (co powoduje respawn potworów i itemów)
Ale w trakcie gry nic mi nie zwisało, wsio szło dobrze. Nie wiem tylko czy jest to złamana wersja gry, bo doszedłem tylko do pierwszego zabezpieczenia antypirackiego i nie zabiło mnie, bo odpowiedziałem poprawnie. Natomiast te nie złamane też się daje przejść na szczęście, po prostu parę razy więcej się na zagadkę odpowiada 

problem w wersji 2.6 został rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie, innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty