Polski

Problem z dzwiękiem

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
MATiVIP83 Witam.
Pisałem już na ten temat. Mam problem z dzwiękiem w exekach na moim laptopie COMPAQ Presario CQ56. I to we wszystkich bez wyjątku. Na kompie stacjonarnym działa wszystko bez zarzutu, nigdy nie mialem żadnego problemu. Nie mam pojęcia czemu na tym laptopie mi nie działa. Sprawdzałem na kilku innych i też nie ma problemu. Jedynie u mnie. Po odpaleniu exeka dzwiek tak jak by zwalniał i strasznie trzeszczy i nakłada sie na siebie. Gra tez przycina czasami. Nie wiem co jest przyczyna tego? Może sterowniki? Dodam że laptom jest nowy. Nic nie kombinowałem w nim ani niczego nie doinstalowywałem, sterowniki sa zainstalowane od początku.
Ma ktoś jakis pomysł czemu tak się dzieje??
Z góry dzieki za pomoc.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/problem-dzwiekiem-t1104.html
2011-04-28T11:48:30+01:00
Witam.
Pisałem już na ten temat. Mam problem z dzwiękiem w exekach na moim laptopie COMPAQ Presario CQ56. I to we wszystkich bez wyjątku. Na kompie stacjonarnym działa wszystko bez zarzutu, nigdy nie mialem żadnego problemu. Nie mam pojęcia czemu na tym laptopie mi nie działa. Sprawdzałem na kilku innych i też nie ma problemu. Jedynie u mnie. Po odpaleniu exeka dzwiek tak jak by zwalniał i strasznie trzeszczy i nakłada sie na siebie. Gra tez przycina czasami. Nie wiem co jest przyczyna tego? Może sterowniki? Dodam że laptom jest nowy. Nic nie kombinowałem w nim ani niczego nie doinstalowywałem, sterowniki sa zainstalowane od początku.
Ma ktoś jakis pomysł czemu tak się dzieje??
Z góry dzieki za pomoc.

2011-04-28T13:02:53+01:00

Re: Problem z dzwiękiem

Wejdź w opcje w zakładce sound zmień źródło dźwięku,może ci coś da.

2011-04-28T13:53:04+01:00

Pod F12 -> Filters -> daj na Direct3D, jak to nie pomoże, daj na null/none.

2011-04-28T14:31:20+01:00

Dzięki wielkie.
Direct3D załatwił sprawę. Wiszę piwo :-) :amen:

2011-04-28T15:06:34+01:00

Filtry możesz też zmienić zaraz na starcie exeka, ale 3 diody (NumLock, ScrollLock i Capslock) muszą być zapalone.
Chcemy to zmienić przy najbliższej okazji, aby do tego tylko CapsLock wystarczyl ;)

2013-08-30T14:33:14+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze

Return to Rozwiązane problemy