Reunion
Nie działa na XP SP3, po obrazku powitalnym (słoooneczko!) czarny ekran. Poprzednia wersja była OK.
Re: Reunion
Poprzednia? Bo jeszcze nie uaktualniliśmy reuniona na stronie
Anthrox wrote:Poprzednia? Bo jeszcze nie uaktualniliśmy reuniona na stronie
cholercia, straciłem już dawno rachubę, które mam z oficjalnej strony a, które z mojej kolekcji

sprawdziłem jeszcze na kilku kompach, okazało się, że integra intela stwarza problem. Działa poprawnie np. na gt240, 8600gt, 7600gt i hd4650
Odpalisz exeka jak uruchomisz z filtrem wyłączonym (3 diody).
Przynajmniej tak sądzę
Przynajmniej tak sądzę

Anthrox wrote:Odpalisz exeka jak uruchomisz z filtrem wyłączonym (3 diody).
Przynajmniej tak sądzę
Witam, w moim przypadku tną się niemal wszystkie gry jakie ściągnąłem ze strony(reunion, dune, N&S) odpalam je na laptopie Core DUO 1.6 , 2giga ramu, w jaki sposób włączyć to okno wyłączenia filtra jak nie posiadm klawiatury numerycznej i co najwyżej mogę odpalić caps lock :/
Przy update Demonic Resolution planujemy zmienić sposób wyświetlania okna na tylko Caps Lock.
Mój "stary" koncept okazał się niewypałem. Olesio juz dawno temu sugerował, żeby zmienić na CapsLock
Co do alternatywnego sposobu:
F12 -> Filters -> wybierz Direct3D albo nulli wcisnij OK. Jeśli zadziała nauczymy, możesz jeszcze zapamiętać to ustawienie
Ostrzegam Cię też, że używasz starej wersji Reunion - pilnuj przybudówki, aby doczekać się v2.5 i sugeruję właśnie takie exeki przetestować na laptopie.
Mój "stary" koncept okazał się niewypałem. Olesio juz dawno temu sugerował, żeby zmienić na CapsLock

Co do alternatywnego sposobu:
F12 -> Filters -> wybierz Direct3D albo nulli wcisnij OK. Jeśli zadziała nauczymy, możesz jeszcze zapamiętać to ustawienie

Ostrzegam Cię też, że używasz starej wersji Reunion - pilnuj przybudówki, aby doczekać się v2.5 i sugeruję właśnie takie exeki przetestować na laptopie.
Laptopy posiadają klawiaturę numeryczną, aktywujesz ją zazwyczaj klawiszem 'fn' + 'Num' 

Witam, mam pytanie jak w grze Reunion wczytać sava wykonanego w grze - plik save wygląda tak SPIDYSAV.2
Mówimy o Reunion PL czy angielskim?
W Reunion PL po prostu LOAD poszukaj, a w wersji angielskiej musisz wcześniej wcisnąć '*' na numerycznej, aby "odświeżyć" grę w tym i listę z SAV
W Reunion PL po prostu LOAD poszukaj, a w wersji angielskiej musisz wcześniej wcisnąć '*' na numerycznej, aby "odświeżyć" grę w tym i listę z SAV

A gdzie zapisywane są sejwy wykonane w grze?
-- 24 Cze 2011, 23:12 --
Mam sejwy z gry z dużą ilością gotówki, przedytowałem sawy w hex edit, jednak te sejwy zostały przezemnie utworzone w grze odpalonej w dos box - jednak ta wersja jest mało stabilna i sie wiesza, dlatego pomyślałem że ciekawie by było wczytać sejwy w grze wykonanej przez commpany, czy jest taka możliwość? Lub czy jest możliwość edytowania sejwów wykonanych w waszym exeku?
-- 24 Cze 2011, 23:12 --
Mam sejwy z gry z dużą ilością gotówki, przedytowałem sawy w hex edit, jednak te sejwy zostały przezemnie utworzone w grze odpalonej w dos box - jednak ta wersja jest mało stabilna i sie wiesza, dlatego pomyślałem że ciekawie by było wczytać sejwy w grze wykonanej przez commpany, czy jest taka możliwość? Lub czy jest możliwość edytowania sejwów wykonanych w waszym exeku?
W sumie mógłbym w Reunion zrobić trainer na kasę.
W każdym razie - zapisz save w Reunion, i odszukaj go w %localappdata%/TheCompany/<tutaj_nazwa_katalogu_z_gra
W każdym razie - zapisz save w Reunion, i odszukaj go w %localappdata%/TheCompany/<tutaj_nazwa_katalogu_z_gra
Anthrox wrote:Mówimy o Reunion PL czy angielskim?
Anthrox wrote:W sumie mógłbym w Reunion zrobić trainer na kasę.
W reunion PL jak zapisze gre i nastepnie wrócę do miejsca gdzie sie zapisuje to lista sejwów jest pusta, wyszukiwarka nieznajduje mi tego folderu - %localappdata%/TheCompany/
Jak korzystasz z wyszukiwarki wpisz TheCompany tylko
%localappdata% to jest zmienna - jak wpiszesz ją w oknie explorera - po prostu otworzy Ci się folder z Danymi Aplikacji tylko trochę głębiej.
Zapomniałem, że w Reunion PL tylko SGF działa poprawnie - bo gra nie zachowuje ich na dysku.
Moja propozycja jest taka - podeślij mi SGF w miejscu, gdzie mogę kupować rzeczy, spojrzę jak to wygląda i dodam trainer na nieubywanie kasy. Co Ty na to
W ostatecznosci moge zaktualizowac exeka, aby wersja PL jednak zapisywala "wbudowane" save na dysku
%localappdata% to jest zmienna - jak wpiszesz ją w oknie explorera - po prostu otworzy Ci się folder z Danymi Aplikacji tylko trochę głębiej.
Zapomniałem, że w Reunion PL tylko SGF działa poprawnie - bo gra nie zachowuje ich na dysku.
Moja propozycja jest taka - podeślij mi SGF w miejscu, gdzie mogę kupować rzeczy, spojrzę jak to wygląda i dodam trainer na nieubywanie kasy. Co Ty na to

W ostatecznosci moge zaktualizowac exeka, aby wersja PL jednak zapisywala "wbudowane" save na dysku

Witam, niema takiej potrzeby by specjalnie dlamnie cos dorabiac
Te gre przeszedłem juz kilkanaście razy, jednak tym razem pomyślałem że fajne by było sobie troche pomóc i tak w programie hex edit przedytowałem wartości kasy, i minerałów by miec wszytko na fula, gr odpalam w d fend - jedyny problem takiego rozwiązania jest to iż gra się lubi powieśić oraz czasem woła o hasła od zabezpieczenia.

Wiesz, wbrew pozorom dużo ludzi oczekuje, że w danym exeku będzie trainer, więc to akurat nie będzie problem.
Dostarcz mi tylko sgf, ew sam odpale w wolnej chwili i obadam
Dostarcz mi tylko sgf, ew sam odpale w wolnej chwili i obadam

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze