wtf?
Skidmarks- czarny ekran
Wiem że coś było ,ale nie znalazłem rozwiązania. Skidmarks(5in1) -dzisiaj ściągnięte i czarny ekran i nic...
wtf?
wtf?
Re: Skidmarks- czarny ekran
Nawet po 5 minutach masz czarny ekran 
(akurat Skidmarksy to ciezszy exek i moze Twój CPU nie wyrabia z uruchomieniem - 5 min to oczywiscie przesada, ale warto to wiedzieć)

(akurat Skidmarksy to ciezszy exek i moze Twój CPU nie wyrabia z uruchomieniem - 5 min to oczywiscie przesada, ale warto to wiedzieć)
Ja mam czarny ekran przy grach z Dizzy ;/ Wybieram grę, klikam start, robi się czarny ekran, potem przeskakuje na nieco ciemniejszy i koniec. Nie wie ktoś jak to zrobić, żeby śmigało, bo reszta exeków chodzi aż miło.
Ten czarny ekran to jak wróżenie z fusów.
A na innym PC masz możliwość sprawdzenia?
Najczęściej te błędy są spowodowane przez system i trudno na podstawie czarnego ekranu coś wymyślić.
Inaczej: Skidmarks Ci działa?
A na innym PC masz możliwość sprawdzenia?
Najczęściej te błędy są spowodowane przez system i trudno na podstawie czarnego ekranu coś wymyślić.

Inaczej: Skidmarks Ci działa?

Czarny ekran zostaje nawet 30 min a walczy z tym Phenom II . Być może to zbieg okoliczności ale na innym kompie to samo

A Dizzy działa Ci?
Jak problem występuje, przyjrzę się i wydam najwyzej alternatywną wersję. Czyt. przebuduje i powinno działać
Jak problem występuje, przyjrzę się i wydam najwyzej alternatywną wersję. Czyt. przebuduje i powinno działać
Dizzy działa bez zająknięcia
U mnie to samo - Skid Marks = black screen
każdy?
Hmmm, to tak jak mówiłem muszę spojrzeć.
Hmmm, to tak jak mówiłem muszę spojrzeć.
U mnie też ta kompilacja daje ciała. 
-- 15 Sie 2011, 01:28 --
sprawdzę na drugim systemie i dam znać.
-- 15 Sie 2011, 01:37 --
I niestety to samo. Widocznie pewne konfiguracje sprzętowe (karta graficzna-prawdopodobnie) nie daja szans na uruchomienie.

-- 15 Sie 2011, 01:28 --
sprawdzę na drugim systemie i dam znać.
-- 15 Sie 2011, 01:37 --
I niestety to samo. Widocznie pewne konfiguracje sprzętowe (karta graficzna-prawdopodobnie) nie daja szans na uruchomienie.
To dla pocieszenia Antka dodam, że u mnie wszystko ok. Pobrałem z ciekawości żeby sprawdzić. I tak jak na starym kompie z XP były problemy często, to w miarę nowa maszyna z Windows 7 - w wersji Ultimate 64 bit i SP1, z exekami radzi sobie raczej perfekcyjnie. Jednak ja na ogół raczej ezeki współtowrzę, a sam gram w Amigowe tytuły pod standardowym WinUAE lub na prawdziwej Amidze 1200.
Mój komp to Core 2 Duo E8200 2,66 Ghz, GeForce 8800 512 MB, 4 GB Ram, Win Xp. Pobrałem Skidmarks, również nie działa, to samo co z Dizzy, czarny ekran. Someone help? 

Na to wygląda, ze problemy są głównie pod XP. Ale to nie spowoduje ze zmienię system. Bo jak Olesio gram głównie pod WinUae, chociaż czasami odpalę jakiegoś exeka.
Panowie, którzy zgłaszali problem na PW dostają testową wersję, odświeżoną.
Napiszcie w tym temacie, czy działa.
Napiszcie w tym temacie, czy działa.
Dzięki wielki bracie 
-- 16 Sie 2011, 01:13 --
Potwierdzam, że u mnie się odpalają wszystkie gry z kompilacji, brawo o wielki bracie
-- 16 Sie 2011, 01:23 --
Idąc tą droga rozumowania można przyjąć, iż u innych posiadających XP i stary komputer tez powinno pójść, ponieważ już ponad dwa lata nie przeinstalowywałem systemu tylko używałem Registry Mechanika, więc jak mi poszło to innym tez powinno.

-- 16 Sie 2011, 01:13 --
Potwierdzam, że u mnie się odpalają wszystkie gry z kompilacji, brawo o wielki bracie

-- 16 Sie 2011, 01:23 --
Idąc tą droga rozumowania można przyjąć, iż u innych posiadających XP i stary komputer tez powinno pójść, ponieważ już ponad dwa lata nie przeinstalowywałem systemu tylko używałem Registry Mechanika, więc jak mi poszło to innym tez powinno.
Mogę też prosić nowsze wersje Dizzy i Skidmarksa?
pimpnino wrote:Mogę też prosić nowsze wersje Dizzy i Skidmarksa?
Przypadkiem Cię pominąłem.
Jak i Ty potwierdzisz działanie nowego Skidmarksa, to wrzucę je na stronę główną.
Dizzy jeszcze nie sprawdzałem.
Jak czasem zgłosicie problem z tymi czarnymi ekranami, to jestem w stanie go poprawić - po prostu EXE'ki TC cały czas się rozwijają i stosuję nowe metody chociażby kodowania, więc jest duża szansa, że nowsza wersja powinna działać lepiej

Skidmarks w wersji 2.5a działa, aż miło. Czekam na Dizzy, bo zawartość tej paczki to kawał czasu przy A500 

Śmiga aż miło
Dzięki Szefie 

Możecie sobie zaktualizować exeka z głównej