Polski

unable to load a required virtual machine component

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
jacobobbo Witam,

Sciągniłem sobie plik

World.Software.Games.5in1.(PL)(v2.5a)(1994-96)-TheCompany

jest to exe ale w porównaniu do moonstona np. klikam i nie startuję.

Używam win8 64bit i moonstone chodzi bez problemu.

Strasznie chce pograć w Domana i Franko bo to takie rarytasy z Amigi.

Dajcie znaka jak ktoś wie jak to zrobić !!!!!
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/unable-load-required-virtual-machine-component-t2668.html
2013-06-04T02:49:57+01:00
Witam,

Sciągniłem sobie plik

World.Software.Games.5in1.(PL)(v2.5a)(1994-96)-TheCompany

jest to exe ale w porównaniu do moonstona np. klikam i nie startuję.

Używam win8 64bit i moonstone chodzi bez problemu.

Strasznie chce pograć w Domana i Franko bo to takie rarytasy z Amigi.

Dajcie znaka jak ktoś wie jak to zrobić !!!!!

2013-06-04T02:53:07+01:00

Re: unable to load a required virtual machine component

Tylko exeki v2.6 działają poprawnie na Windows 8.
Musisz albo odpalić je spod starszego systemu albo cierpliwie zaczekać na aktualizację.
Aktualnie w v2.6 są: Click!

2013-06-05T14:04:37+01:00

Dzięki za odp !

a czy jest jakiś sposób np dosbox ? Albo odpalanie przez virtualną maszynę ? Instalowanie drugiego systemu tylko dla paru gier z amigi to troche głupia sprawa a nie ukrywam że Winuae mimo wszystko jest troche niedociągnięty i cieżko z nim się pracuje.

-- 05 Cze 2013, 15:04 --

Ewentualnie kiedy można się spodziewać jakiś aktualizacji v2,6 ?

Nie ukrywam że najbardziej zależy mi na Domanie Franko i packu tych dobrych chłopaków 5in1 :)

Poza tym wielkie dzięki za to że wogule coś takiego powstało jesteście wielcy ! Codziennie teraz zdobywam moonstona jak za dzieciaka na amidzie poprostu czad ! :haha:

2013-06-05T14:22:08+01:00

jacobobbo wrote:Winuae mimo wszystko jest troche niedociągnięty i cieżko z nim się pracuje.
Chciałes chyba powiedzieć "WinUAE jest tak rozbudowany że bez znajomości systemu Amigi ciężko się z nim pracuje", nieprawdaż? ;)

2013-06-05T15:42:53+01:00

No wiesz bez przesady z tą sugestywnością ...

Próbowałeś odpalić moonstone na nim ? 20 różnych konfiguracji i raz zatnie się przed intro raz po raz przy zmianie na dysk B na początku albo pograsz chwile zmiana na dysk C i wywala. Próbowałem na wszystkich możliwych wersjach gry z różncyh serwisów ...

2013-06-05T18:35:44+01:00

Odpalamy Moonstone w wersji WHDLoad na zainstalowanym Classic WB lub innym systemie. Niestety tylko do Moonstone trzeba kupic albo wygooglować sobie klucz do WHDLoad. Ale to wszystko nie stanowi problemów. Jeżeli ktos chce wiedzieć, jak uruchamiać system Amigi i zainstalowac WHDLoad, wszystko jest ładnie opisane ze screenami na http://apc74.ppa.pl - a granie z adfów to przy obecnym rozwinięciu projektu WHDLoad po prostu katowanie się. Bo niepotrzebnie trzeba czekać na powolne załadowanie gry i "wachlowanie dyzkietkami" Bywa też, że ktoś jest kocim fanboyem dźwięku emulowanej stacji dyskietek i celogo gra z adfów ;)

2013-06-05T19:12:01+01:00

olesio wrote:Bywa też, że ktoś jest kocim fanboyem dźwięku emulowanej stacji dyskietek i celogo gra z adfów ;)
Masz niekompletny obraz sytuacji, żeby gra naprawdę żasłużyła na to by chciało mi się ją odpalić nie w wersji WHDLoad na mojej pradziwej amidze musi dać naprawdę coś więcej niż tylko dźwięk wczytującej stacji.
Na ten czas jedynie Lotus 3 na to zasługuje, nie tylko po podkręceniu emulowanego sprzętu gra się płynniej niż na jakiejkolwiek Ami, tak jak zapewne zyczyli sobie tego autorzy, ale dodatkowo dzięki mocarnym głośnikom 5.1 i cudownemu rykowi wczytywanej dyskietki w intrze czuję się jak w latach 90tych. ;]
Nie mówiłem że jestem fanem dźwięku stacji dysków, przecież wiesz że wywaliłem ją z real Ami i nie zamierzam wracać, ot czasami dzięki emulacji można uzyskać dodatkowe efekty.

2013-06-05T21:58:28+01:00

Wiem o tym, żeś kocie tak zhackował Ami, że nie ma stacji. Przecież widziałem. Ale chodziło mi o to, że sam się przyznawałeś iż lubisz uruchomić pod WinUAE gry z adfów po to aby posłuchać dźwieków emulowanej stacji.

2013-06-06T10:38:37+01:00

No ale ja nie zaprzeczam, przecie przed chwilą zrobiłem to samo, tylko powtarzam że to było jednostkowe zauroczenie, jedynie Lotus 3 przeszedł próbę zajebistości, reszta gier mnie tak nie kręci z dźwiękami stacji.

2013-06-06T13:54:41+01:00

Na dużą uwagę zasługuje fakt, że w przypadku demek coder nieraz zadbał, aby stacja przy wczytywaniu odpowiednio grała ;)

2013-08-31T20:40:08+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie, innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty

Return to Rozwiązane problemy