World Software Games 5in1
problem w powyższym exeku jest w aplikacji Franko: The Crazy Revenge! (UNCENSORED) - każdorazowo po wybraniu Olka gra się wiesza (czarny ekran), tego problemu nie ma natomiast po wybraniu Franko.
Re: World Software Games 5in1
Dziwne, ja nie mam takich błędów w obydwu wersjach. 

ja tylko w UNCENSORED
i tylko w przypadku Olka

Za to u mnie jest inny błąd, jeśli zostawiam intro to mam czarny ekran.
ale przed wyświetleniem się menu
czy przed startem gry 

Przed wyświetleniem się menu, swoją drogą widzę że temat pozostawimy chyba samym sobie. 

pewnie Anthrox zabiegany 

Widziałem ten temat, ale skoro Hardy został wywołany do tablicy, to nie zacząłem pisać.
Nie napisałeś tauri, czy Ci intro również jak u hardego "wywala"
Nie napisałeś tauri, czy Ci intro również jak u hardego "wywala"

nie, u mnie intro za każdym razem działa poprawnie, i za każdym razem po intro włącza się menu. Problem jest tylko po wybraniu Olka.
W takim przypadku trochę trudno uznać to za naprawić ten błąd, jeśli nie da się powtórzyć go na innej maszynie.
Pozostaje mi więc sprawdzić u siebie
Pozostaje mi więc sprawdzić u siebie

opisany przez was błąd u mnie też nie występuje
natomiast spotkałem sie z z dziwną rzeczą, której nie znam ani z amigi ani z win uae: pierwszy boss po konwersacji werbalnej wychodzi...po za ekran i tylko słychać jego pojękiwania. pomożecie towarzysze? 

Znany bug z Amigi, musisz grać od nowa.Mortal_Cage wrote: pierwszy boss po konwersacji werbalnej wychodzi...po za ekran i tylko słychać jego pojękiwania.
pewnie zostanie poprawiony w nowej wersji exe'a 
p.s Mortal_Cage biegnij do działu przywitań bo Cie Elmek dorwie

tauri5 wrote:pewnie zostanie poprawiony w nowej wersji exe'a
już sie witałem

Shoonay wrote:słychać jego pojękiwania.Znany bug z Amigi, musisz grać od nowa.
nieprawda.
Mortal_Cage wrote:natomiast spotkałem sie z z dziwną rzeczą, której nie znam ani z amigi ani z win uae: pierwszy boss po konwersacji werbalnej wychodzi...po za ekran i tylko słychać jego pojękiwania. pomożecie towarzysze?
Poczekaj jakiś czas - boss będzie wracał. Błąd jest spowodowany prędkością procesora - im większa prędkość tym większe problemy z bossami.
Ustawiłem prędkość, która powoduje szybkie doczytywanie, ale nie na tyle wysoką, aby boss nie mógł wrócić.
Także jak po maksymalnie minucie nie wróci wtedy zgłoś buga, a ja obniżę prędkość.
zatem zgłaszam buga.przechodziłem 3 razy 1 lvl i ciągle ten sam problem. co ciekawe, dotyczy to obydwu wersji franko.
Nie dorwie, bo się witał, lub dostał maila z działu powitań. Zresztą ważne, że uczestniczy w życiu forum.
Mortal_Cage wrote:zatem zgłaszam buga.przechodziłem 3 razy 1 lvl i ciągle ten sam problem. co ciekawe, dotyczy to obydwu wersji franko.
Dziwne, bo grałem dwa razy na wersji uncensored i nie było takiego problemu - trochę się pokręciłem jak mi boss uciekł, ale wrócił. zobaczę po wypuszczeniu nowych exeków.
Ten boss coś lubi jak ostatnia ciota uciekać za granice monitora. Przyznam, że dwukrotnie sytuacja mi się zdarzyła. Poszedł i nie wrócił. Nawet poszedłem sobie kawy zrobić. Zdążyłem wypić a jego dalej niet.
Innym razem z kolei wracał normalnie.
Innym razem z kolei wracał normalnie.
no niestety, na tej płaszczyźnie nie mogę zabrać głosu, gdyż exe'k mi się normalnie nie odpala
fakt, moje przeoczenie

Mortal_Cage
już sie witałem
Elmek13 wrote:Nie dorwie, bo się witał, lub dostał maila z działu powitań. Zresztą ważne, że uczestniczy w życiu forum.
fakt, moje przeoczenie