Polski

T-Zer0 - Copy Protection

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.
Anthrox Mam pytanie do znawcy tej gry.

t-zer0-codes-manual.png

Kiedy gra prosi o te kody?
Grałem trochę i niestety nie spotkałem się z prośbą o podanie kodu, a nie chcę wrzucać exeka niezłamanego, bo to byłoby bezsensowne.
Slave WHD też nie mogę użyć, bo jest zrobione tylko do demka.

Gdy napiszecie mi w którym miejscu prosi o kody, będziemy w stanie przygotować złamaną wersję. :-)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/exe-rozwiazane-problemy/zer0-copy-protection-t1195.html
2011-05-26T15:15:40+01:00
Mam pytanie do znawcy tej gry.

t-zer0-codes-manual.png

Kiedy gra prosi o te kody?
Grałem trochę i niestety nie spotkałem się z prośbą o podanie kodu, a nie chcę wrzucać exeka niezłamanego, bo to byłoby bezsensowne.
Slave WHD też nie mogę użyć, bo jest zrobione tylko do demka.

Gdy napiszecie mi w którym miejscu prosi o kody, będziemy w stanie przygotować złamaną wersję. :-)

2011-05-26T21:36:39+01:00

Re: T-Zer0 - Copy Protection

też jestem ciekaw.

Mogę Ci udostępnić moją wersję z chomika - jeśli się czymś różni od twojej to porównasz

2011-05-27T01:00:21+01:00

A próbowałeś przechodzić tę gierkę w ogóle?
Wiecie...
Mogę przygotować exeka z trainerem na życia i wtedy na forum będziecie przechodzić.
Będzie to publiczna Beta, aby było łatwiej ;)

Na główną trafi dopiero, jak sprawdzimy co jest z tymi kodami... :-)

2011-05-27T09:36:54+01:00

Anthrox wrote:A próbowałeś przechodzić tę gierkę w ogóle?

Nie. Liczę na innych :)
Mi do takich gier brakuje joya.

Pytanko: sprawdzałeś Amiga Longplay?

edit: jedyne zapytania o kody znalazłem na ppa.pl u miłośników oryginałów
nie można na zapas dołączyć do exeka instrukcji just in case? jest na hol'u

obejrzałem longplay - żadnego wołania o kody, chyba ciężko trafić na wersję, która o nie prosi

2011-05-27T09:55:03+01:00

ccwrc wrote:edit: jedyne zapytania o kody znalazłem na ppa.pl u miłośników oryginałów
nie można na zapas dołączyć do exeka instrukcji just in case? jest na hol'u

/me wali laską w podłogę - NIE! - exe'ki mają mieć zdjęte zabezpieczenia, bo chcemy i potrafimy :mrgreen:
Ale longplay nastawia optymistycznie - takie rzeczy na przyszłość będziemy dodawać do plandek, o ile wprowadzimy takie coś.
Bez przesady, tekst do exeka można dołączyć, ale różne duperele graficznie to byłaby przesada (czyt. wielka debata i głosowanie, ale uważam, że ludzie będą na nie - od czegoś mają chyba stronę TC i forum).

2011-05-27T10:02:28+01:00

Anthrox wrote:/me wali laską w podłogę - NIE! - exe'ki mają mieć zdjęte zabezpieczenia, bo chcemy i potrafimy :mrgreen:
Ale longplay nastawia optymistycznie - takie rzeczy na przyszłość będziemy dodawać do plandek, o ile wprowadzimy takie coś.
Bez przesady, tekst do exeka można dołączyć, ale różne duperele graficznie to byłaby przesada (czyt. wielka debata i głosowanie, ale uważam, że ludzie będą na nie - od czegoś mają chyba stronę TC i forum).

Mam broń i większość głosów.

Chodziło mi o np. 2 pliki spakowane - exe + instrukcja, zamiast tego co jest teraz przy wszystkich, czyli sam exe.
Pełny manual zajmuje trochę ponad 5MB
http://hol.abime.net/1551/manual

2011-05-27T11:30:12+01:00

Strona automatycznie sprawdza MD5 exeka.
Trochę kłopotliwe byłoby sprawdzanie rar'a i nie, nie chcę podawać na głównej md5 archiwum rar.
Chociaz teoretycznie mam jedno rozwiazanie na głowie, tylko trochę nieoptymalne jest :-)

2011-05-27T11:31:32+01:00

Anthrox wrote:Chociaz teoretycznie mam jedno rozwiazanie na głowie, tylko trochę nieoptymalne jest :-)

Kody jako screenshot w opisie?

2011-05-27T11:35:38+01:00

Nie, sprawdzanie md5 exeka w archiwum rar - ja nie mam zamiaru się bawić md5 checkerem, jak strona może to zrobić i robi automatycznie ( Thank You, Demonic =) )

2011-05-30T18:42:58+01:00

Pakowanie gry z instrukcją to wg mnie nie jest dobry pomysł, zdecydowana większość (np. ja) wolałaby ściągać wyłącznie grę.

btw dyskusje na temat zasobów myślę, że wiadomo gdzie się odbywają Panowie ;)

2011-05-30T18:47:41+01:00

Demonic wrote:Pakowanie gry z instrukcją to wg mnie nie jest dobry pomysł, zdecydowana większość (np. ja) wolałaby ściągać wyłącznie grę.
O to to.

2013-08-30T15:06:32+01:00

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze

Return to Rozwiązane problemy